notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Lakásban tartható kisállatok toplistája

hirdetes

Top 7 kisállat a kis lakásba!

Kanga, GE.

A gyerkőcök régóta szeretnének már kis kedvencet, akiről ők gondoskodhatnak, de nem elég nagy a kert? Nem kell feltétlenül lemondani a kisállat tartásról azoknak sem, akik kisebb lakásban, vagy nem kertes házban élnek!

 

 
A 7 legjobb lakásban tartható kisállat

 

 
A papagájok nagyon szépek és mutatós ékei lehetnek lakásunknak. Lehet róluk gondoskodni, etetni itatni őket, ami a gyerkőcöknek jó tanulópénz lehet a felelősségről. Kifejezetten élénkek, különösen ha párban vannak, így unatkozni soha nem fogunk mellettük. Viszont ezzel párhuzamosan nagyon hangosak és cserfesek is, ami rém idegtépő lehet a nem alkalmas időpontokban. Zajosságuk és nagy figyelem-, szeretetigényük miatt nálunk a kevésbé előkelő hetedik helyet érdemelték ki.
 
 

Teknős

A szárazföldi teknős előnyei között mindenképpen meg kell említenünk, hogy a tévhitekkel ellentétben nem közömbösek gazdájuk és környezetük iránt. Tapasztalatból tudjuk, hogy megismerik a gazdájukat és figyelmesek is lesznek rá, odajönnek a terrárium üvegéhez és nem húzódnak vissza riadtan a páncéljukba! Kellemes társaságot nyújtanak meglehetősen nyugodt, de komótosan érdeklődő természetük miatt. Túl sokat játszani vagy foglalkozni vele nem igazán lehet, de ha gyermeknek szánjuk őt, akkor arra tökéletes, hiszen ő is egy élőlény, akinek igényei vannak, törődni kell vele és szeretni lehet. A felsoroltak miatt a szárazföldi teknős a hatodik helyet kapta toplistánkon.
 

Díszhalak

A szép és különleges díszhalak igazán impozáns látványt nyújtanak az otthonunkban. Tekintve, hogy igen csak csöndes lények nem zavarják meg a család békéjét sőt, annál inkább hozzájárulnak ahhoz. Nyugalmat árasztanak már csak az élőhelyük miatt is, hiszen egy szép akvárium, a víz halk csobogása épp oly megnyugtató, mint a szebbnél szebb halak békés és látszólag teljesen céltalan úszkálása. Tisztán tartásuk nem túl nehéz, de azért egy kicsit körülményes, így a díszhalakat mi a ötödik helyre találunk érdemesnek.

hirdetes

Csíkos mókus

A csíkos mókus nem egy zajos állat, így amellett, hogy nagyon aranyos nem is megy az ember idegeire. Igényei sem túl nagyok, de nappali állat lévén nem árt ha kellemes, nem túl huzatos fényes helyre helyezzük el a ketrecét. Hátrányai között sajnos meg kell említenünk, hogy nem egy túl szelíd állat és bizony esetenként megharaphatja a gazdáját. Ennél fogva mindenkinek mérlegelnie kell, hogy milyen célból venne kisállatot, ha gyermekeknek szánjuk játszótársként, úgy lehet, hogy nem a legjobb választás. Ugyanakkor tetszetős megjelenése miatt aranyos és különleges lakója lehet otthonunknak. Mindent egybe véve az Amerikai csíkos mókus nálunk a 4. helyet foglalhatja el!

Zöld Anolisz

Az Észak-Amerikában őshonos Zöld Anolisz kis méreténél és könnyű tarthatósága miatt igen  kedvelt hobbiállat. Különleges toroklebenye és magával ragadó színei miatt igazi érdekesség lehet a vendégek, osztálytársak, barátok szemében, ami otthonunkat máris különlegesebbé teheti. Ráadásul  amerikai kaméleonnak is hívják, mivel képes zöldből barnára változtatni a színét a hőmérséklettől és a körülményektől függően. 
gondozása könnyűnek számít, egy jól berendezett terráriumra van szüksége, akár egy hétre is magára lehet őt hagyni és garantáltan nem büdös! Összességében csöndes, de érdekes és mókás társaság lehet, aki kevés helyet foglal és önmagát is elszórakoztatja akár egy héten át is! Ezzel ő a harmadik helyen végzett összesítésünkben! 
hirdetes

Csincsilla

A csincsilla igazi egyéniség! Eleinte zárkózott és félénk, de tapasztalatból tudjuk, hogy ha elég kitartóan szelídítjük őt, akkor kifejezetten érdeklődő és barátságos kis kedvencünkké válhat. Híresen puha bundája miatt sokan szeretik a csincsillákat, jól lehet őket simogatni, dédelgetni. 
Fontos, hogy a csincsilla 10-15 évig él, így őt nem javasoljuk pillanatnyi szeszélyből megvásárolni. Törődést és szeretet igényel, mint minden élőlény, ugyanakkor picit körülményes a gondozásuk. Magas ketrecben kell tartani, mivel szeret ugrálni és tisztán tartása is folyamatos kötelezettségünk, mivel ha elhanyagoljuk, akkor nem csak elégedetlen és zajos, de büdös is lesz. Mindent egybevéve a csincsilla az második helyet foglalhatja el toplistánkon!

Azok, akik nem kertes házban laknak, vagy akik egész nap dolgoznak, nem tarthatnak sokféle állatot, de egy nyuszi praktikus megoldás lehet az ő számukra is. Kicsike, selymes bundájú és nagyon aranyos! Még el is lehet engedni a lakásban is egy kicsit, ha játszani szeretnénk vele. Gyermekek számára ideális választás hiszen gondozása nem nehéz, ( csak az almát kell rendszeresen cserélni és büdös sem lesz!) de mégis felelősségre neveli a gyerkőcöt. Csöndes és kedves játszótárs lehet, így nálunk kiérdemelte az 1. helyet! 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Cserép

A cserép nem más mint égetett agyag. A hagyományos fazekasság legfontosabb... Tovább

Római roló

A római roló bármely szobában kiegészíti és feldíszíti az ablakot. Főleg a kompakt,... Tovább

Tovább a lexikonra
Kiegészítők