notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Master Lock kültéri lakat - Biztonság GURU - Itt az ősz, eljött az ideje a nyaralók, vízaknák téliesítésének illetve a kerti fészerek, télen nem használatos kapuk lezárásának. Ez nem egy bonyolult dolog, csak egy lakat kell hozzá és már kész is vagy. Ha v

hirdetes

Kipróbált, időtálló védelem, ami számodra is elérhető

Szélesi Ferenc

Itt az ősz, eljött az ideje a nyaralók, vízaknák téliesítésének illetve a kerti fészerek, télen nem használatos kapuk lezárásának. Ez nem egy bonyolult dolog, csak egy lakat kell hozzá és már kész is vagy. Ha viszont Te is a biztonságot tartod szem előtt, akkor érdemes megfogadnod a tanácsunkat lakatválasztással kapcsolatban is.

Master Lock - Ha viszont Te is a biztonságot tartod szem előtt első sorban, akkor érdemes megfogadnod a tanácsunkat lakatválasztással kapcsolatban is.

A kültéri lakatok ártalmai


Nagyon sokféle fajta lakatot találhatsz, melyekkel lezárhatod a fent említett értékeidet, tárgyaidat, viszont, ha belegondolsz, hogy milyen biztonságot nyújt vagy, hogy mennyire időtálló, akkor szűkül a kínálat.


Először is a kültéri használatnál erős korróziós hatás éri a lakatokat, így rozsdásodnak (a rozsda pedig összefogja a letárandó felületet is). A legtöbb lakat megadja magát, mire a tavasz elérkezik, így a tulajdonos csak erővágóval, flex-el tudja levágni a régi, nem nyíló eszközt. És a folyamat kezdődik elölről; a régi helyett újat kell venni, ami szintén hamar tönkremegy.


Az időjárás egyre szeszélyesebb, sokszor például befolyik a csapadék, nedvesség a lakattest belsejébe, ott megfagy, majd enyhébb időben kienged, újra nedves lesz, majd újra megfagy. Ez akár a nappalok és éjszakák során változhat és rendkívül gyorsan tönkreteszi a lakatot. A téli fagy hatására ez még gyorsabban bekövetkezik.


A probléma gyökere


A fő probléma abból fakad, hogy a lakat nem fog kinyílni vagy bezáródni pont amikor kéne. Kellemetlen, amikor az akár pár száz km-re lévő nyaralónál veszi észre az ember, hogy be sem tud jutni vagy nem tudja kinyitni tavasszal a vizet, nem tud áramot kapcsolni. A legtöbben nincsenek felkészülve ennek kezelésére, nincsenek elérhető eszközök, hogy erővel eltávolítsák a lakatot. Sokszor segítséget kell hívni ilyenkor, ami akár többszöröse is lehet árban, mint egy jó minőségű termék.


Szintén kellemetlen, amikor ugyan még kinyílt, de vissza már nem tudjuk zárni és általában ezt indulás előtt vesszük észre, amikor már mennünk kell. Ilyenkor dönthetünk úgy, hogy lezáratlanul hagyjuk az objektumot és majd visszamegyünk vagy nekiindulunk és kerítünk valahonnan hirtelen egy lakatot. A vasárnapi zárva tartás nem kedvez ennek sem.


Master Lock kültéri lakat


Amit ajánlunk, az a Master Lock kültéri lakat, mely időjárásálló, mivel speciálisan extrém környezeti hatásokra lett kifejlesztve, sőt némely terméknél plusz védőház is óvja a lakattestet. Amellett, hogy ellenáll az időjárásnak, természetesen hatékonyan védi is értékeinket, ezáltal sok fölösleges költségtől óvhat meg (zármentő, pótlakat vásárlása, időveszteség)

 


Hosszú távú befektetés


Élettartam garanciás termékek, melyek rendeltetésszerű használat esetén egy életre szólnak. Amennyiben meghibásodik (nem lehet bezárni/nem lehet kinyitni) el kell küldeni a Master Lock importőrének és kicseréli egy újra (posta költség, egyéb költség térítés nincs).


Egy kis ráadás: többféle méretben, színben, biztonsági fokozatban elérhető.

A jótanácsokat a Bakos Security biztonságtechnikai szakembereitől kaptuk. További érdekességekért, hasznos tudnivalókért kövesd a Biztonság GURU Facebook oldalt.

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Bársony

Puha tapintású, finom szövet, amelynek egyik (ritkán mindkét) felületét az alapszövetből... Tovább

Üzleti vacsora Budapest

Üzleti vacsorahelyszínt keres Budapesten? A helyszínválasztás rendkívül fontos, hiszen nagyon... Tovább

Tovább a lexikonra