notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Milyen fát válasszunk kültéri burkolatnak?

hirdetes

Milyen fát válasszunk kültéri burkolásra?

CsN

Egyre többen vágynak otthonukban is a természetes környezetre, így a kertek, teraszok tervezésekor, felújításakor is növekszik az igény a fa burkolóanyagok alkalmazására. Felmerül azonban a kérdés, hogy melyik típusú fát válasszuk, ha igazán tartós, szép eredményt várunk?

kültéri burkolat fával

Ha már egyszer pénzt és energiát áldozunk annak érdekében, hogy egy igényes környezetben éljünk, elvárjuk, hogy az a terasz, amelyen sok szép órát fogunk eltölteni szeretteinkkel, barátainkkal, hosszú évek múlva is egy szép, vonzó környezet maradjon.

A kültéri fa burkolóanyagokat széles választékát kínálják, azonban kevés felel meg közülük ezeknek az elvárásoknak.

 

A legismertebb kültéri fa burkolóanyagok, a furcsábbnál furcsább nevű trópusi, vagy más néven exota fák, amelyek a trópusi esőerdőkből származnak. Amikor emellett voksolunk, tisztában kell lennünk azzal, hogy döntésünkkel a trópusi erdők pusztítását, egyben a Föld ökológiai összeomlását támogatjuk. Ha tudnánk, hogy milyen körülmények között gyártják leendő teraszunk burkolatát, kétszer is meggondolnánk, hogy tudunk-e egy ilyen teraszon felhőtlenül kikapcsolódni.

 

Az alábbi videóból betekintést nyerhetsz a trópusi fák kidolgozásának körülményeibe... Nagyon tanulságos, mindenképpen érdemes belepillantani.

 

Lapozz, és tudd meg melyik a tökéletes fa a kültéri burkolatok készítéséhez!

 

kültéri burkolat fával

A tökéletes anyag a kültéri burkolatok készítéséhez: az akác!

Az akác burkolóanyag tartósan ellenáll szinte minden környezeti hatásnak. Azoknak legalábbis mindenképpen, amelyek otthonunkban érik: kemény, kopásálló, kültéri környezetben sem korhad, nem bántják a bogarak (szú, cincér), nem károsítja az UV sugárzás, a hőmérsékletingadozás és a nedvesség sem ártalmas számára. (A DIN EN 350-2 szerint az 1-es, azaz „nagyon tartós” osztályba van sorolva)

hirdetes

 

Hihetetlen kopásállósága miatt új burkolatod biztosan nem csúnyul majd meg az év végére!

 

 

Az akác hazai termék!

Bár a közelmúltban az EU-val lefolytatott viták a figyelem középpontjába helyezték az akácot, kevesen tudják, hogy Magyarországon található Európa akácállományának 70-80%-a. A magyar erdők 20%-a azaz 350.000 ha akácerdő. Ez hozzávetőlegesen 50.000 család megélhetését biztosítja. Ez az oka annak, hogy az akácot 2014-ben hungarikummá nyilvánították.

Akác burkolat választása esetén egy 100%-ban magyar terméket vásárolsz! Ezzel számos munkahely megőrzéséhez is hozzájárulsz.

 

Az akác burkolat környezetbarát!

Környezetvédelmi szempontból az akác burkolat a legjobb választás! Nem kell messzi földről szállítani, nem kell a favédelmet környezetre káros, mérgező anyagokkal biztosítani, nem kell néhány éven belül újraépíteni, és majd valamikor, néhány évtized múlva 100%-ban újrahasznosítható.

hirdetes

 

Természetesen az akác burkolatok kiválasztásakor, szerelésekor is vannak olyan szabályok, amelyeket jobb szakemberre bízni. A megfelelő vastagságot, szélességet a terasz igénybevétele, tájolása nagyban befolyásolja. Ezt jobb szakértőkre bízni és nem vitatkozni, hiszen a tartós eredmény csak így garantált. Én a teraszom burkolását a Robinia Group-ra bíztam, akik hihetetlen szakértelemmel készítették el életem egyik legnagyobb vágyát, és a végeredményt látva, minden nap használva bátran ajánlom őket mindenkinek, aki hasonlóban gondolkodik.

 

További részletekért, referenciákért kattints ide: Robinia Group

kültéri burkolat fával

Miért az akác? – Mert szép!

És végül, de nem utolsó sorban lakberendező szemmel is nézzünk rá erre a csodálatos anyagra.

Az akác jellegzetes, natúr színe gyönyörűen kombinálható más árnyalatokkal, és talán ez az a színvilág és textúra, amely minden stílushoz tökéletesen passzol.

Nagyon sok kezelt fával találkoztam már életemben, de meg kell mondjam őszintén egyik sem annyira mutatós, mikor a fa önmagában, natúr színében pompázik!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Esküvőszervezési tippek

Hogy a Nagy Nap tökéletes legyen… A helyszín, a dekoráció, az ételek, a ruha, a... Tovább

Létra

Egy régi létrából nagyon szép dekorációt lehet készíteni a lakásunkba, a létra, mint... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakásfelújítás