notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Kertek ékei a szobrok

hirdetes

Álom terek szobrokkal

Piszter Henriett

Személyes és egyedi kültéri szobrok, amiktől álomszerűvé válnak a kertek. te melyiket állítanád a kertedbe? Gyönyörű megoldások, amiktől életre kelnek a kinti terek.

Álomszerű szobor Álomkertbe

A növények és kültéri bútorok mellett fontos kiegészítők a szobrok, amelyek megadják a kert igazi arculatát. Egy elegáns, sikkes kert elengedhetetlen kiegészítője, vagy éppen meghatározó látványi eleme a szobor. Vannak egészen kisebbek, állati formájú réz, kő anyagú. Ezeket párosíthatjuk olyan növényekkel, amik folytatják a kialakított burkolatot, növény ültetvényeket.

Álomszerű szobor Álomkertbe

Amikor viszont nagyobb szobrok jelennek meg a kertben, akkor mindenképp ki kell emelni őket, máskülönben tompítjuk sokkoló hatásukat. A burkolatot is ki kell emelni alatta, legjobb valami kő félével, vagy fával. Mivel kertről van szó, ezért a legnagyobb felületen zöld pázsit van, amiből szinte kiugrik kompozíciónk.

hirdetes
Álomszerű szobor Álomkertbe

Tó mellett is álomszépek a szobrok! Stabil alapozást igényel, nehogy eldőljön. Ehhez olyan alap kell alá, amit az eső nem mos ki. Leginkább beton, kő, vagy fa burkolatra kerül, ami stabilan marad alatta. Úgy kell elhelyezni, hogy az épületből is és a kert legtöbb pontjáról is látszódjon!

Álomszerű szobor Álomkertbe

Több szobrocska együtt, a köürnyezetbe építve csobogóval, kőépítménnyel már pazar látványt nyújt. Nem csak hogy díszíti a kertet, hanem legkedveltebb pontjává teheti azt a részt, ahova került. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Ottomán

Az ottomán egy török eredetű, díványszerű, ovális támlájú ülőbútor Tovább

Hűtő

A hűtőgép olyan szerkezet, mellyel mesterségesen a környezetnél alacsonyabb hőmérsékletet... Tovább

Tovább a lexikonra
Kert