notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezek a borpincék a legjobbak Magyarországon

hirdetes

Ezek a legkülönlegesebb borpincék Magyarországon

GE.

Nem feltétlenül baj, az , ha nincs otthon borospincéd! Mert a borok megkívánják a minőségi tárolást, főleg, ha ezekre azokra, mint befektetés tekintünk. Szerencsére sok lehetőség nyílik ma már arra, hogy ettől függetlenül évezzük a borozás pillanatait! Sokan vannak úgy, hogy szeretik a minőségi borokat, legyen az fehér vagy vörös. 

 

Kis túlzással egész Magyarország egy nagy borvidék, így bármikor összeköthetjük a természetjárást a gasztronómiával, meglátogathatunk pár igazán szép helyet, ahol az élményeket a bor teszi még teljesebb

Szőllős

Ezeket jó, ha tudod a borospincékről

Penész? Nem baj! Jó az, a boros pincének!

A formaréteg fontos szerepet játszik A pince falán lévő nemes penészgombákat hivatalosan Zasmidum cellare-nek hívják. Ennek a fonalas gombának számos jótékony hatása van a borospincére: kiegyensúlyozza a levegő páratartalmát, megtisztítja azt és fenntartja a borérléshez megfelelő mikroklímát - mindezt a borból kipárolgó alkohollal táplálkozva. 

Csak semmi nasizás a borospincében!
 

A pincébe élelmiszert bevinni szigorúan tilos Az étel – különösen a kenyér – nem szívesen látott „vendég” a pincében. Egy apró morzsa is elég ahhoz, hogy bajba kerüljön, mintha a földre esett volna, és a benne lévő élesztő könnyen megtelepszik és elszaporodik a pincében. Ezek a gombák káros folyamatokat idéznek elő, így a legkisebb élelmiszerek is komoly szorongást okozhatnak a szőlősgazdáknak. 

hirdetes

Semmi fény! 

Kikapcsolt világítás A bor ellensége a nyájasság, mert fokozza az oxidációs folyamatot. Az eredmény a bor érlelési folyamatának szokatlan felgyorsulása, ezért az érlelésre szánt borokat sötét palackokban és sötét pincékben tárolják.

Hűvösség mindenek előtt fontos, ha borospincéről beszélünk!

A hidegben a bor "dagad" „Egy borász munkájában a 12,77 Celsius-fok egy igazán varázslatos szám. A tökéletes hőmérséklet ennek a bornak az éréséhez, a korábbinál hűvösebb, hogy a bor „nyugalmi állapotba” kerüljön, ami elveszti ízét. A hőmérséklet elérheti a 20°C körül, a 23,88°C-os kritikus hőmérsékleten túl a bor öregedni kezd, ami kedvezőtlenül felgyorsítja az érlelési folyamatot.

hirdetes

Az ideális hőmérséklet tartása a legfontosabb, mivel a hőmérséklet ingadozása a bort és a dugót is kitágíthatja, összehúzhatja, engedje levegőt az üvegbe, és idővel a bor oxidálódik és ihatatlanná válik" - mondta a szakértő.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Új építésű eladó lakás

Új építésű eladó lakás Egy új építésű eladó lakás tökéletes befektetés, ha... Tovább

Rendezvényhelyszín vidéken

Egy rendezvényhelyszín vidéken lehetővé teszi, hogy az esemény résztvevői egy nyugodt,... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás