notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A legkreatívabb járdák kövekből

hirdetes

A legkreatívabb járdák kövekből

CsN

Szeretnél te is bámulatos kertet? A járda dekorálása az egyik legegyszerűbb – és leglátványosabb módja, a kerted különlegessé tételének, és ezek az ötletmagok biztosan hasznodra válnak, ha érdekel a téma!

A legkreatívabb járdák kövekből

Az örvénylő minták, a különleges formák és a színes kavicsok minden kertet feldobnak. Ráadásul nem kell ehhez a járdához más, csak néhány jól kiválogatott kavics, és beton amelybe beleillesztheted a köveket.

 

A minta ebben az esetben megköveteli a válogatott színeket, ami bonyolítja a folyamatot – de a végeredményt látva minden bizonnyal megéri!

 

 

Ha már örvénylő mintákról beszélünk, ezt a járdát nem hagyhattam ki a felsorolásból.

 

Egyszerűen csodálatos, amilyen dinamikusra készítették a mintát! Ezt talán sokkal nehezebb kivitelezni otthon mint az összes többi bemutatott járdát, hiszen itt nagyon szabályos formájú és nagyságú kavicsokat használt a készítő, de ha be tudsz szerezni ilyen egységes köveket, ez is csak türelem kérdése.

hirdetes

 

 

A legkreatívabb járdák kövekből

Egy kicsit bohémabb – és minden bizonnyal egyszerűbb – darab ez a járda, ahol már kevésbé szükséges a „mérnöki” pontosság a kivitelezéshez.

 

Ez főként parkosabb jellegű kertekben mutat majd jól, például ahogy a képen látszik egy kis tó mellett!

 

 

Persze mint minden más dekoráció esetében, a különleges, kövekből kirakott járdáknál is megjelennek bámulatos formák és minták. Ez a járda egy pávát ábrázol, amelyet szintén kavicsokból rakott ki készítője.

 

A végeredmény bámulatos, de az biztos, hogy kevésbé művész hajlamúak számára ez már kihívást jelenthet.

A legkreatívabb járdák kövekből

A járda kirakásánál, ha nincs annyi türelmed, vagy ha szeretnél nagyobb sima felületeket is, kombinálhatod a technikákat.

hirdetes

 

Gyönyörűen fest például ez a darab is, amelyben a sima járdakövek közé szúrtak be egy-egy örvénylő mintát kavicsokból. Azok számára is jó megoldás lehet, akik egy-két tönkrement, eltört járólapot akarnak helyettesíteni, de nem akarják az egész kertet újrarakni kövekkel.

 

 

És persze ha van rá affinitásod és türelmed, ezt is emelheted művészi szintre.

 

Ezek a kavicsok hihetetlen pontossággal és precizitással lettek lerakva, és szimmetrikus mintát ábrázolnak. Szerintem nagyon jól mutathat a hátsó kertben, bár az én szívemhez közelebb állnak a bohém minták, össze-vissza formák (és elkészíteni is egyszerűbb őket:) ).

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Járda

A járda vagy gyalogjáró a gyalogosok közlekedésére... Tovább

Tovább a lexikonra
Kert