notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Új környezettudatos trendek szállodáknak 2024-re

hirdetes

Új környezettudatos trendek szállodáknak 2024-re

ZH

A Nature Climate Change magazin által közzétett tanulmány szerint a turizmus felelős a globális üvegházhatású gázok kibocsátásának 8%-áért. A szállodák, éttermek és a közlekedés jelentős hatással van a környezetre.

eco szálloda

Miért fontos fenntartható megközelítésben üzemelni a szállodát?

Mivel a turizmus ilyen befolyással van a globális felmelegedésre, ennek eredményeként egyes szállodatulajdonosok úgy döntöttek, hogy a bolygóbarát gyakorlatokhoz fordulnak, hogy javítsák létesítményük irányítását. Napjaink ökológiai problémáival szemben a szállodatulajdonosoknak el kell kötelezniük magukat a fenntartható megközelítés mellett. Most adunk néhány tippet miért és hogyan kell fenntartható módon üzemeltetni egy szállodát, de ha további hotel üzemeltetés és tanácsadás szükséges a vezetésben, vedd fel a kapcsolatot a HOTELMENTŐKKEL!

A környezettudatos utazók új generációja

A Millenárisok nagyon hamar ráébredtek a környezetre gyakorolt hatásukra. Tüntetéseken, köztük a tavaly májusi klímameneten keresztül a fiatalok megmutatják mozgósításukat egy környezetbarátabb világért. Számos gyakorlatot bevezettek már a mindennapi életükben: szelektív válogatás, biotermékek vásárlása, telekocsizás… A cél az, hogy apró akciókkal hozzájáruljanak környezeti hatásuk csökkentéséhez.

Ez a tudatosság minden ágazatban megtalálható, beleértve a turizmust is. Svédországban a legszennyezőbb közlekedési formának tartott légi közlekedést sok fiatal utazó kezdi bojkottálni. El kell mondanunk, hogy a fenntarthatóság fontos kritérium ennek a generációnak a nyaralás tervezése során. A Booking tanulmánya szerint az utazók közel 68%-a szívesebben száll meg környezetbarát szállodában. A Millenárisok még utazás közben is érzékenyek a bolygóra gyakorolt hatásukra, és szeretnék megtartani a mindennapi életükben kialakult szokásaikat.

Milyen környezetvédelmi eljárásokat alkalmazzunk egy szállodában?

hirdetes

A fenntartható szemlélet elköteleződésével a szállodatulajdonos hozzájárul az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásának mérsékléséhez, de jó módszer az utazók új generációjának vonzására is. Ehhez a szállodaiparban már bevett néhány gyakorlatból meríthet ihletet:

hirdetes

A műanyag felszámolása = 2021-re betiltották az egyszer használatos műanyag tárgyakat. A szállodatulajdonosoknak ezért új alternatívákat kell találniuk.

Élelmiszer-pazarlás csökkentése = A szállodatulajdonos egyszerű intézkedéseket hajthat végre: élelmiszer-veszteség mérése, vásárlói tudatosság növelése, élelmiszer-feleslegek újrafelhasználása stb. Ezen túlmenően egy tanulmány azt mutatja, hogy a hulladékcsökkentési programot létrehozó létesítmények 70%-a visszakapta a befektetését egy év után.

Zöld épületek építése = Az alapelv, hogy ökológiai és természetes anyagokból építsünk szállodákat az építkezés környezeti hatásainak korlátozása érdekében. Az Eklo szállodalánc ezen a megközelítésen alapul, és környezettudatos, alacsony energiafogyasztású, újrahasznosítható favázas szállodákat épít.

Az utazó bevonása = Az utazók is felelősek a szállodaipar által keltett szennyezésért. Éppen ezért a szállodatulajdonosnak fel kell hívnia az utazók figyelmét a fogyasztásra a tartózkodásuk alatt. Ez magában foglalja a válogató edények elhelyezését a szállodában. Az ágynemű/törülköző napi takarítása helyett a szálloda tulajdonosa a vendég kérésére felajánlja ezt a szolgáltatást.

A megszerzendő akkreditációk

Azon utazók számára, akik környezettudatos szállodában szeretnének megszállni, címkéket hoztak létre a létesítmények megkülönböztetésére. Minden ökocímke meghatározza a saját kritériumait, amelyeknek meg kell felelniük azoknak a szállodáknak, amelyek szeretnének megszerezni ezt a megkülönböztetést. Ma a legismertebbek az európai ökocímke, a Green Globe vagy a Green Key. A Fenntartható Turizmus Világtanácsa szabványokat hozott létre a zöld szállodák tanúsításának harmonizálására, hogy maximális átláthatóságot biztosítson az utazók számára a szálloda kiválasztásakor.

Ezeknek a címkéknek a létrehozása jó módja annak, hogy különféle akciók végrehajtásával garantálja az utazó számára, hogy a szálloda elkötelezett a fenntartható megközelítés mellett. Azonban annak az utazónak, aki egy környezettudatos szállodában szeretne szobát foglalni, más szempontokat is figyelembe kell vennie. Tájékozódhat a szálloda vállalásairól, ha támogatja a környezetvédelemmel kapcsolatos projekteket. A szálloda elhelyezkedése is fontos kritérium, különösen az autós utazást korlátozó tevékenységek közelsége.

Legyen szó egy kis falusi vendégházról vagy egy nagy városközponti szállodáról, minden struktúra befektethet a fenntartható megközelítésbe egyszerű, de hatékony intézkedések végrehajtásával. Valójában minden intézkedés hatással lesz a környezetre és a polgárok tudatosságára. A fenntartható turizmus több mint trend, egyre vonzóbb az utazók új generációja számára. A környezetbarát politika megvalósításával a szállásadók hosszú távon pénzt takarítanak meg.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Komposzt

Komposztálható anyagok konyhai hulladékok: gyümölcs, zöldség, kávézacc, teafű... Tovább

Utazás

Bár az utazás fogalma mai értelemben alapvetően egy vagy több személy... Tovább

Tovább a lexikonra
Audreys Bútorok Dekoráció Desszert DIY Ebéd Egészséges életmód Egészséges táplálkozás Előszoba Építészet Épületek Feng Shui Festés Főzés Fürdőszoba Garzonlakás Gyerekszoba Hálószoba Háziállatok Háztartás Kert Kiegészítők Kis lakás Konyha Lakásbemutatók Lakásfelújítás Lakberendezési ötletek Lakberendezési trendek Nappali Növények Nyaralás, hotelek Recept Stílusok Sütés Színes ötletek Tájak Terasz Természet Textilek Újrahasznosítás Utazás Videók