notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

A 10 legjobb kora tavaszi évelő virág, amit már most érdemes elültetni- kora tavaszi virágok listája

hirdetes

A legjobb kora tavaszi évelő virágok, amiket már most érdemes elültetni

VN, NA

A tavaszi időjárás híresen szeszélyes lehet, mégis vannak olyan tavaszi évelő virágok, amik kifejezetten jól érzik magukat ebben a nem is túl hideg, nem is túl meleg időszakban. Többségük már akkor színesen tündököl a kertekben, amikor a talaj még fel sem engedett igazán, míg másoknak egy kicsivel több időre van szükségük, hogy nekilóduljanak a virágzásnak. Ne várj tehát túl sokat velük – nézzük, hogy miket ültethetsz el már most, kora tavasszal kertedben, vagy udvarodban!

Top 10 legjobb kora tavaszi virág

1. Kora tavasszal ültethető virágok: Nagy szívvirág

A beszédes nevű nagy szívvirág szirmainál tavasziasabb pompát el sem tudnánk képzelni. Még levelei is jól mutatnak, ezért az után is ékes dísze lehet kertednek, hogy a virágok eltűnnek róla.

A nagy szívvirág ízig-vérig kora tavaszi jellegű, ugyanis ahogy a napok egyre melegednek és hosszabbodnak, a szirmok elsárgulnak és elhervadnak. Nyáron akár teljesen el is tűnhetnek, ahogy sok más tavaszi virág is.

Egy jó trükk később virágzó növények közelébe ültetni őket, hogy elvirágzásuk után is legyen minek tündökölnie kertedben. Az árnyliliom, a tollbuga, illetve a páfrányok mind remek társak a nagy szívvirágok mellé.

A nagy szívvirág 2-9 USDA zónákban évelőként termeszthető. Félárnyékban, nyirkos, gazdag, jó vízelvezetésű talajban érzi otthon magát.

2. Kora tavasszal ültethető virágok: Vérzőmák

A vérzőmákra inkább talajtakaróként kell gondolni, aminek csinos, világos virágai segítenek feldobni egy fás, árnyékos kertet. Miután elvirágzanak, kékeszöld leveleik csinos alapszínként szolgálnak majd a nyári virágok számára, de már önmagukban is jól mutatnak.

hirdetes

Sok talajtakaróval ellentétben a vérzőmák általában nem terjeszkedik agresszívan. Ez első sorban annak köszönhető, hogy akár évekbe is beletelhet, mire gyökerei megerősödnek és a növény terjeszkedni kezd. Éppen ezért viszont kifejezetten sokáig is elél.

A vérzőmáknak egy- és kétvirágú változatai is léteznek. Az utóbbiak drágábbak, de sokak szemében szebbek is.

A vérzőmák 3-9 USDA zónákban termeszthető évelőként. A félárnyékot kedveli, és tavasszal még a napon is megmarad (nyáron már nem). Gazdag, jó vízelvezetésű, savas talajban érzi otthon magát.

3. Kora tavasszal ültethető virágok: Kaukázusi nefelejcs

A kaukázusi nefelejcs díszes erezetű levelei gyakran több figyelmet kapnak, mint apró, kék virágai. Azonban akár levelei, akár virágai miatt neveled, nem lesz vele nehéz dolgod.

hirdetes

Mivel a kaukázusi nefelejcs kora tavasszal ébred fel, levelei a nyárra már meglehetősen viseletesekké válnak. Nincs más dolgod, mint visszavágni őket, hogy újranőhessenek (egyszerre mindig csak néhányat, hogy azért legyen mivel táplálkoznia).

A kaukázusi nefelejcs lassan fejlődik, de idővel egy méretes csomóvá növi ki magát. A nem erezett levelű változatok lassabban is terjednek, mint az adott éghajlathoz szokott fajták. Rövidéletű növények, de ha szeretnéd tovább élvezni szépségüket, akkor 3 évente válaszd szét és ültesd külön csomóikat.

A kaukázusi nefelejcs 3-9 USDA zónákban termeszthető évelőként. Árnyékos, vagy félárnyékos helyeken, gazdag, nyirkos, de jó vízelvezetésű talajban érzi jól magát.
 

A kora tavaszal ültethető virágok listája folytatódik a következő oldalakon, lapozz!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Falfesték

A falfesték falak dekorációs bevonatára szolgáló anyag. Megkülönböztetünk... Tovább

Új építésű eladó lakás

Új építésű eladó lakás Egy új építésű eladó lakás tökéletes befektetés, ha... Tovább

Tovább a lexikonra
Kert Kiegészítők Növények Színes ötletek Terasz Természet