Itt az idő, hogy maximálisan kihasználd a konyhádat!

hirdetes

8 trükk, amiket érdemes egy kisebb konyhában alkalmazni

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nem a konyha mérete a lényeg, hanem hogy hogyan használod azt ki! 8 trükk, melyeket mindenképp érdemes alkalmaznod, ha kicsi a konyhád!  

Itt az idő, hogy maximálisan kihasználd a konyhádat!

1. Cseréld le a mikrohullámú sütődet

 

Minden szakácsiskolában a tanulók lelkére kötik, hogy a mikrók nem éppen a legjobb konyhai berendezések. A sebességnek és kényelemnek nagy ára van, ugyanis általában megfosztják a melegített ételeket az ízek nagy részétől. Mindezek mellett a helyet is foglalják. Az úgynevezett „toaster oven” képes mindenre, amire egy hagyományos mikró – és még többre is, ráadásul megegyező méretben. Egy ilyen készülék minden olyan feladatot bevállal, amit egy mikró képtelen elvégezni: süthetsz, piríthatsz és roston is süthetsz vele.

 

2. Cseréld le a kisebb eszközöket egy botmixerre

 

A botmixer a leghasznosabb kisméretű konyhai eszköz, hiszen számtalan feladat elvégzésére képes. Felverheted vele a habot, felapríthatod vele a mogyorókat és elkészítheted vele kedvenc turmixodat is – természetesen – de ne maradjon még ki a krumplipüré vagy szószok összekeverése sem.

 

3. Szerezz egy mosdókagylóra illeszkedő vágódeszkát

 

A konyhapult felülete aranyat ér, ha minimális hely áll a rendelkezésedre. Egy olyan vágódeszkával, amelyet a mosdókagyló fölé helyezhetsz drága helyet szabadíthatsz fel konyhádban, amelyet aztán más eszközök tárolására fordíthatsz.

hirdetes

 

4. Használd ki a függőleges teret

 

Az egymás mellé állított dolgok általában sokkal helytakarékosabbak – az égbolt tele van kihasználatlan hellyel! Függőleges kialakítású verziókat minden konyhai szükségletességből találhatsz, például fűszertartókból és edénytartókból is. Biztosan találsz majd olyan helyet nekik a faladon, amelyet addig egyáltalán nem használtál ki. Egy másik remek megoldás a polcajtók belsejének kihasználása.

Itt az idő, hogy maximálisan kihasználd a konyhádat!

5. Spórolj a késeken

hirdetes

 

Ha jobban belegondolsz, legfeljebb két késre van szükséged. Egy jó szakácskés és egy kis hámozókés egyetlen konyhából sem származhat, a fűrészfogú szeletelőkés azonban nem feltétlenül szükséges. Helyette szerezz inkább egy minőségi konyhai ollót, amellyel sokkal több feladatot láthatsz el a zöldségek vagdalásától kezdve az húsok szétbontásáig.

 

6. Serpenyőket elő!

 

Egy grillserpenyő kényelmesen elfér a főzőlapon és jóval több felületet biztosít egy egyszerű nyeles serpenyőnél. Kiválóan alkalmasak olyan ételekhez, amelyek sok mozgatást igényelnek elkészítésük során.

 

7. Rend és tisztaság

 

Egy mosdókagyló felhasználható hely. Egy piszkos tányérokkal teli mosdókagyló már nem az. Ne engedd, hogy összegyűljön a mosogatnivaló – miután használtál valamit, azonnal mosd el és tedd a helyére.

 

8. Tartózkodj a nagy edénykészletektől

 

Biztosan szükséged van arra az egy tucat darabból álló edénykészletre? A mennyiség helyett inkább koncentrálj a minőségre. Az öntöttvas edényekben minden finomabb, és szinte elpusztíthatatlanok. Szerezz be egy serpenyőt (vagy grillserpenyőt), egy mély edényt és egy kisebb szószos edényt – minden más nélkülözhető. Ha nincs helyed ezekre, akkor próbálj inkább egy kisebb wokot alkalmazni, ezek ugyanis rendkívül sokoldalú kis eszközök.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Kiegészítők Kis lakás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Virág

A kertekben termesztett megszámlálhatatlan virág mindannyiunk gyönyörködtetésére... Tovább

Hőmérséklet

A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 199

Átlagos értékelés: 4.9