notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Konyhai csempék - csempe típusok: travertin, üveg, mozaik, márvány, porcelán, mázas csempe

hirdetes

Konyhai csempék - válassz okosan!

Szita Lili

Egy konyha design-ját alapvetően meghatározza az, hogy milyen csempét alkalmazunk. Rengeteg a választási lehetőség, akár a színt, akár az anyagot, vagy a méretet, alakot vesszük.

Konyhai csempék - csempe típusok: travertin, üveg, mozaik, márvány, porcelán, mázas csempe

 

Miért is kell csempe a konyhába?

A higiénia miatt elsősorban, a konyhában a falakat óvni kell a víztől, és a kifröccsenő élelmiszerektől – de ne felejtsük el azt sem a kiválasztáskor, hogy a csempék határozzák meg leginkább egy konyha kinézetét, hangulatát. Megéri tehát kissé többet fordítani rá.

Mennyibe kerül a csempe a konyhába?

Az árkategória itt is szóródik, de azért mindig meg lehet találni az olcsóbb, de drágának kinéző alapanyagokat.
Egy modern konyha vagy feltűnő, színes csempéket kíván meg, vagy a kissé professzionálisabbnak tűnő ezüst vagy grafit színt. A hagyományos, klasszikus konyhákban a természetes, föld színek mutatnak jobban. Amellett, hogy milyen színt illetve mintát választasz, fontos az alapanyagban és annak kidolgozásában is gondolkozni.

Kerámia csempék a konyhába

Vízhatlan, strapabíró, és éppen ezért az egyik legnépszerűbb fajta. Mivel agyagból készülnek, amit aztán nagyon magas hőmérsékleten kezelnek, hosszú élettartam jellemzi. Hatalmas a választék, mind színben és design-ban.
hirdetes
 
konyhai csempék

Porcelán csempék a konyhába

A porcelán a természetes kőhöz képest olcsóbb, és könnyebb karbantartani. A máz nélküli csempéket fugázáskor kezelni kell, tehát egyszerűbb eleve mázasat venni.
 
konyhai csempék

Üvegcsempék a konyhába

Sokoldalúságában rejlik nagy előnye. A mozaikok és az üvegtéglák valóban egzotikus, egyedi hatást adnak a helyiségnek. 

 

konyhai csempék

Travertin (mésztufa) csempe a konyhába

Természetes kő. Ebben rejlik az egyik hátránya is, nevezetesen, hogy nincsen két csempe, amelyik teljesen ugyanolyan lenne, és ez nehézségeket okoz az illesztéseknél. A színválaszték nem olyan széles, és az utókezelés is csak kétféle lehet, vagy érdesebb, vagy tökéletesen sima felületű. A felrakásuk során ügyelni kell a megfelelő technológiai fogások betartására a vízzárást illetően.
hirdetes
 
konyhai csempék

Márvány csempék a konyhába

Bár a márvány csempék különleges kezelést igényelnek felrakásukkor, a végeredmény valóban elképesztő, a gyönyörűen csiszolt felületű márvány csempék valóban a luxust képviselik és a kifinomultságot.
 
konyhai csempék

Személyre szabott csempék a konyhába

Ha valami egyedire vágysz, persze vannak cégek, akik digitálisan elkészített design szerint fogják elkészíteni a csempéidet, hogy az tökéletesen illeszkedjen az általad elképzelt stílushoz.
 

További kapcsolódó cikkek:

 

Piros konyhák: mi mutat jól és mi nem?

Konyha takarítási tippek

A 4 legpiszkosabb hely a konyhában

Modern retro konyhák

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában