notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Soha ne rakd egymás mellé a tűzhelyet, és a mosogatót, mutatom, miért!

hirdetes

Soha ne rakd egymás mellé a tűzhelyet, és a mosogatót, mutatom, miért!

VZS

Vannak nagyon fontos dolgok lakásunk berendezésénél, amire érdemes odafigyelnünk, ezekről viszont a legtöbben nem is tudnak! Gondoltad volna, hogy a tűzhelyet nem szabad a mosogató mellé tenni? Ha igen, akkor azt is sejted miért? Biztos vagyok benne, hogy nem, éppen ezért íródott most ez a cikk, mindent elmondunk, amiről hallanod kell! 

Soha ne rakd egymás mellé a tűzhelyet, és a mosogatót, mutatom, miért!

Nagyon fontos, hogy biztosítsuk otthonunkban a pozitív energiaáramlást, ezt pedig úgy tehetjük meg a legkönnyebben, hogyha betartunk pár egyszerű, de annál nagyszerűbb szabályt! Nézzük, hogyan rendezhetjük be optimálisan a konyhánkat, de előtte mutatok pár fotót, amit érdemes megnéznetek: 

Első, és egyben legfontosabb, hogy a hűtő, a tűzhely/főzőlap és a mosogatókagyló egymástól a lehető legtávolabb helyezkedjenek el. Vannak erre vonatkozóan ideális távolságok is: a hűtő, a tűzhely és a mosogatókagyló között legyen legalább két méter. Tudom, sok konyha elég kicsi, így nehéz megvalósítani ezt a távolságot, de törekedjünk rá. Egyes becslések szerint, ha meg van a két méter távolság, akkor évente 80 kilométert teszünk meg a konyhában sürögve! Ha még fél méterrel meg tudjuk növelni ezt a távolságot, akkor évente megtehetjük a dupláját, vagyis 160 kilométert. 

hirdetes

A konyha további berendezése

A mosogatót igyekezzünk az ablakkal szemben elhelyezni, egyszerűbben fogalmazva a fénnyel szemben. A mosogatókagyló mellé kerüljön a mosogatógép, így kényelmesen pakolhatjuk be az edényeket, és a gép beszerelése is sokkal egyszerűbb lesz. 

A hűtőszekrényt olyan helyre tegyük, hogy amikor belépünk a konyhába, ne az kerüljön azonnal a látóterünkbe, mivel nagy méretei következtében az lehet a benyomásunk, hogy a konyhánk sokkal kisebb, mint a valóságban. 

Sokan a mikrohullámú sütőt magasra helyezik el, de fontos ügyelni arra, hogy ne kerüljön túl magasra. Olyan helyet válasszunk a számára, hogy kényelmesen be és ki tudjuk venni belőle az ételeket. Ideális hely számára a konyhapult, így még a gyerekek is tudják használni, ha szükséges. A hűt teteje viszont szigorúan tilos! 

hirdetes

További konyhatippek

A konyhaszekrényekben ne tartogassuk az elrepedt, eltörött tányérokat, illetve poharakat, mivel ezek egyrészt balesetveszélyesek, másrészt balszerencsét hoznak! Fontos még a vizuális harmónia is, igyekezzünk meleg színeket használni a konyha falain, a sárga, a narancssárga vagy éppen a drapp ideális lehet. Reméljük, hogy tanácsainkkal sokat tudtunk segíteni, alakítsátok ki ti is a tökéletesen harmonikus, ideális konyhát! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Húsvéti locsolkodás

Vízbevető, vízbehányó hétfőnek nevezték, ugyanis még ötven évvel ezelőtt is elterjedt... Tovább

Akácfa oszlop

Kérgezett vagy szíjácsmart akácfa oszlop? Az első sokunk számára ismerősen cseng,... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció Konyha