notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Soha ne rakd egymás mellé a tűzhelyet, és a mosogatót, mutatom, miért!

hirdetes

Soha ne rakd egymás mellé a tűzhelyet, és a mosogatót, mutatom, miért!

VZS, GE.

Vannak nagyon fontos dolgok lakásunk berendezésénél, amire érdemes odafigyelnünk, ezekről viszont a legtöbben nem is tudnak! Gondoltad volna, hogy a tűzhelyet nem szabad a mosogató mellé tenni? Ha igen, akkor azt is sejted miért? Biztos vagyok benne, hogy nem, éppen ezért íródott most ez a cikk, mindent elmondunk, amiről hallanod kell! 

Soha ne rakd egymás mellé a tűzhelyet, és a mosogatót, mutatom, miért!

Nagyon fontos, hogy biztosítsuk otthonunkban a pozitív energiaáramlást, ezt pedig úgy tehetjük meg a legkönnyebben, hogyha betartunk pár egyszerű, de annál nagyszerűbb szabályt! Nézzük, hogyan rendezhetjük be optimálisan a konyhánkat, de előtte mutatok pár fotót, amit érdemes megnéznetek: 

Első, és egyben legfontosabb, hogy a hűtő, a tűzhely/főzőlap és a mosogatókagyló egymástól a lehető legtávolabb helyezkedjenek el. Vannak erre vonatkozóan ideális távolságok is: a hűtő, a tűzhely és a mosogatókagyló között legyen legalább két méter. Tudom, sok konyha elég kicsi, így nehéz megvalósítani ezt a távolságot, de törekedjünk rá. Egyes becslések szerint, ha meg van a két méter távolság, akkor évente 80 kilométert teszünk meg a konyhában sürögve! Ha még fél méterrel meg tudjuk növelni ezt a távolságot, akkor évente megtehetjük a dupláját, vagyis 160 kilométert. 

hirdetes

A konyha további berendezése

A mosogatót igyekezzünk az ablakkal szemben elhelyezni, egyszerűbben fogalmazva a fénnyel szemben. A mosogatókagyló mellé kerüljön a mosogatógép, így kényelmesen pakolhatjuk be az edényeket, és a gép beszerelése is sokkal egyszerűbb lesz. 

A hűtőszekrényt olyan helyre tegyük, hogy amikor belépünk a konyhába, ne az kerüljön azonnal a látóterünkbe, mivel nagy méretei következtében az lehet a benyomásunk, hogy a konyhánk sokkal kisebb, mint a valóságban. 

Sokan a mikrohullámú sütőt magasra helyezik el, de fontos ügyelni arra, hogy ne kerüljön túl magasra. Olyan helyet válasszunk a számára, hogy kényelmesen be és ki tudjuk venni belőle az ételeket. Ideális hely számára a konyhapult, így még a gyerekek is tudják használni, ha szükséges. A hűt teteje viszont szigorúan tilos! 

hirdetes

További konyhatippek

A konyhaszekrényekben ne tartogassuk az elrepedt, eltörött tányérokat, illetve poharakat, mivel ezek egyrészt balesetveszélyesek, másrészt balszerencsét hoznak! Fontos még a vizuális harmónia is, igyekezzünk meleg színeket használni a konyha falain, a sárga, a narancssárga vagy éppen a drapp ideális lehet. Reméljük, hogy tanácsainkkal sokat tudtunk segíteni, alakítsátok ki ti is a tökéletesen harmonikus, ideális konyhát! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Kerti pad

A pad párnázatlan ülőbútor egy sorban ülő több személy számára. Egyszerű formája, a... Tovább

Karácsonyfa

A karácsonyfa egy karácsonykor felállított, általában... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció Konyha