notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Lenyűgöző lakások konténerből

hirdetes

Álomotthon konténerből – kompromisszumok nélkül

CsN

A konténerházak megjelenése az ingatlanpiac negatív irányú változása miatt kezdődtek el, de azóta azonban kinőtték magukat: egy kis kreativitással a konténerházak esetében már nincs semmilyen határ, akár hatalmas luxusvillák is épülhetnek ilyen alapanyagból! A nyugati országokban már elterjedt ez az alternatív megoldás, amely nem csak sokkal olcsóbb, mint az alapra épült házak, de praktikus is – és lassanként hazánkba is beszivárog!

Lenyűgöző lakások konténerből

Amikor azt mondom, hogy költözz be egy konténerbe, az számunkra még furcsán – de semmiképp sem bizalom gerjesztően hangzik. Pedig egy kis odafigyeléssel és ráfordítással a konténerotthonok igazi álomotthonok is lehetnek!

 

A konténerotthonok nagy előnye, hogy gyorsan felhúzható, anyagára csupán töredéke egy rendes építkezésnek, és viszonylag elég mobilisak is. Van már például lehetőség az egészen kicsi konténerházaknál arra is, hogy azt a tulajdonos telkére már készen szállítják, költözhető állapotban!  Persze ez a nagyobb, sok konténerből álló konstrukcióknál nehézkesebb, de ott is megoldható.

 

Lapozz, és nézd meg ezeket a nagyszerű házakat!

Lenyűgöző lakások konténerből

 

 

 

 

 

Ez a New York-ban található konténerház nagyszerű például szolgál, ha azt kell bizonyítani, hogy kompromisszumok nélkül költözhetőek a különleges építmények. 6 konténerből építették fel, amelyből 4 képzi a ház alsó szintjét, és a maradék kettő a „tetőteret”. Összesen négy hálószoba található a házban, és két fürdőszoba. Az energiatakarékos felszereltségű épületben minden megtalálható, amelyre egy otthonban szükség lehet.

hirdetes
Lenyűgöző lakások konténerből

 

 

 

Hasonlóan az előzőhöz, ennél az otthonnál sem zavaró a tény, hogy konténerből van. Különlegességét azonban éppen az adja, hogy ebben az esetben a tulajdonosok nem is akarták elrejteni a ház alapanyagát – sőt, inkább hangsúlyos maradt a konténerek formája, a fal mintázata. Szerintem ez nem hogy rosszat tesz a háznak, de valami különleges varázst ad neki.

Lenyűgöző lakások konténerből

Ez az otthon aztán igazán különleges! Gyönyörű helyen van, a szikla széléről a kilátás fantasztikus, és maga az épület is nagyon fantáziadús kivitelezésre enged következtetni. Hibrid megoldásként ugyan csak részben épült konténerből, de megérdemli az említést, hiszen ékes bizonyítéka annak, hogy nem elvetendő ötlet „beszerezni” egy ilyen speciális otthont.

hirdetes
Lenyűgöző lakások konténerből

 

 

 

Egy kicsit szerényebb megoldás, de itt sincs szó arról, hogy bármiben hiányt szenvednének a lakók. Az épület nagyjából 10 millió forint értéket képvisel – amely azt gondolom, sok mindent elárul a konténerházak egyik legnagyobb előnyéről, az alacsony árról. Ehhez képest azonban a lakás nagyon szép világos, tágas, és igazi álomotthon lehet azok számára, akik elfogadják ezt az alternatív megoldást! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Tepsi

Lapos fémből készült tálca, amelyben süteményt vagy rakott ételeket lehet sütni.... Tovább

Rusztikus stílus

A szó jelentése: durván megmunkált felület. Fő ismérvei a tömörfából készült... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakásbemutatók