notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ezeket a különleges, kisméretű ágyakat látnod kell!

hirdetes

5 kreatív kisméretű ágy többfunkciós helyiségekbe

LK

Ha van egy pici hálószobánk, nem egyszerű megtalálni az ágynak a megfelelő helyet. Ha maximálisan szeretnéd kihasználni a helyet a hálószobában is, akkor mindenképp látnod kell ezeket az ötleteket! 

Ezeket a különleges, kisméretű ágyakat látnod kell!

Kihúzható ágy

A kisméretű helyiségekben érdemes a kihajtható lehetőségeket választani. Az egyik példa erre a képen látható ágy, ami kihúzható, és egy másik matrac, amely a felső matrac alól csúszik ki. Ez egy nagyszerű lehetőség, ha gyakran alszanak nálad vendégek, de mégis kicsi a hely arra, hogy külön vendégszobát hozz létre. Az ágy háttámlája is lenyitható, ahova egy plusz tárolóegység lett elhelyezve, illetve asztalként is tökéletesen funkcionál.

Megemelt ágy

A legtöbb ágynál a probléma az, hogy elveszíted az ágy feletti és alatti helyet. Ezzel a kialakítással az ágyat olyan platformon emelték fel, amely magában foglalja a tárolót, így továbbra is rengeteg használhatóságot biztosít a térben.

A tetőtéri ágyak gyakran felemelik az ágyat a mennyezetig, így elég szűkös lehet az ágy körüli és feletti rész. Ez a design jó kompromisszumot jelent azáltal, hogy csak félig emeli el az ágyat a talajról, így az alsó részt tökéletesen ki lehet használni, de nem kockáztatod azt, hogy bevered a fejedet a mennyezetbe.

hirdetes

Háromszintes hálószoba

Az emeletes ágyak általában támaszpontok, amikor megpróbálják összeszedni a lehető legtöbb alvóhelyet egy szobába. Itt azonban már tényleg kihasználták a lehető összes helyet, hiszen a hagyományos, két szint helyett három szintet hoztak létre. Az emeletes ágyhoz vezető létrán keresztül a felső alvóhelyre nyílik egy játékos háromszintes kialakítás.

Az ablak használata segít a legfelső alvási térben kevésbé szűkösen érezni magad. Ez azt is bizonyítja, hogy szórakoztató és funkcionális módokon is használható a tér minden része.

hirdetes

Ezeket a különleges, kisméretű ágyakat látnod kell!

Teljes kihasználás

A tetőtéri ágyak mindig kedvencek a kis helyiségekben. Ami a tetőtéri ágyakat olyan népszerűvé teszi az az, hogy rengeteg tárolót helyezhetsz el alatta. A képen látható hely a tárolási lehetőségek teljes skáláját mutatja: a fiókok sokaságától a szekrényig. Még egy kis íróasztal is helyet kapott itt.

A hagyományos ágy ebben a helyiségben azt jelentené, hogy elveszíted az összes tárolási lehetőséget, így a tetőtéri ágy elegáns választás a kis helyiségek számára. És ha a hálószoba elég kicsi, akkor egy padláságy használata lehet az egyetlen mód arra, hogy egy használható helyet illessz be a térbe.

Játszótér kis helyiségekbe

A tetőtéri ágyak alatti résznek nem feltétlenül kell tartalmazniuk tárolóegységeket, vagy éppen íróasztalt, hiszen bármit létrehozhatsz az ágy alatti területen. Az íróasztalhoz nem feltétlenül van szükség székre, hiszen egy babzsák is tökéletes szolgálatot tehet itt. Az egyéb lehetőségek közé tartozik egy kis játszósarok létrehozása a gyerekek számára.

Néhány egyszerű függöny biztosítja a kicsik számára is a magánéletet, így olyan, mintha két különálló szobát kaptak volna.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Helytakarékos

A helytakarékos ötletek divatjukat élik, mert sokkal több embernek van kis lakása, ahol persze... Tovább

Hőmérséklet

A hőmérséklet az anyagok egyik fizikai jellemzője, állapothatározó.... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok Dekoráció Kiegészítők Kis lakás Lakberendezési ötletek Lakberendezési trendek