notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Kisállatok, melyek gyermekbarátok és lakásban is tarthatod!

hirdetes

Kisállatok, melyek gyermekbarátok és lakásban is tarthatod!

VZS

Szeretnél állatot a lakásba, de még nem tudod, hogy melyiket válaszd? Akkor segítünk neked! Vegyük végig a különböző bent tartható állatkák előnyeit, hátrányait, így el tudod majd dönteni, hogy melyiket is szeretnéd.
 

Kisállatok, melyek gyermekbarátok és lakásban is tarthatod!

A tengerimalac nagyon jó választás, de kicsit érzékeny. Ha gyermekednek veszed, akkor biztosan élvezni fogják egymás társaságát, hiszen a malac szinte mindent megeszik, szívesen fogad gyümölcsöt, zöldséget, ugyanakkor tápot is. Remek játszótársa lehet gyermekednek a lakásban.
Éles hangja zavarhat egy kicsit néha, de ezt mindig figyelemfelkeltés céljából teszi. Ilyenkor vagy éhes, szomjas vagy csak szeretgetésre vágyik.

 

 

A hörcsög szintén már kicsivel nagyobb gyerekeknek való, akik már tudják, érzik, hogy hogyan kell egy állathoz nyúlni, közeledni, hogyan kell megfogni. A rágcsáló lakhelye nem foglal túl nagy helyet, forgácsot is csak heti egyszer, esetleg kétszer kell cserélni. Az etetése könnyű, hiszen tápot és leginkább almát eszik, esetleg egy-két másféle gyümölcsöt, de elég keveset. Ha kicsi korától kézhez szoktatjuk, akkor nagyon szelíd kis jószág válhat belőle felnőtt korában is, akár még a lakásban is el lehet engedni futkosni, persze ügyelve arra, hogy a különböző veszélyforrások, mint például a konnektorok, hosszabbítók kábelek el legyenek zárva tőle.


 

Kisállatok, melyek gyermekbarátok és lakásban is tarthatod!

Manapság már nem csak Húsvétkor szoktak nyulat tartani, hanem igazán közkedvelt kisállat lett a törpenyúl. Sok kisgyermekes család választja a nyuszit háziállatnak, hiszen nagyon kedves kis szőrgombóc, akinek nem túl bonyolult a gondozása, viszont következetességet igényel. Mindenképpen szüksége van saját térre, szereti, ha tiszta a környezete, gyakran kell takarítani a lakosztályát, naponta kiengedni „futtatni”, ha valami nem tetszik neki, azt hangos dobbantásokkal jelzi. Ez az aprócska állat amúgy szintén szereti a zöldséget, gyümölcsöt, de a táp is elengedhetetlen tápláléka.

hirdetes

 Ha már idősebb a gyermek és képes némi felelősségvállalásra, akkor nyugodt szívvel vehetünk egy kiscicát is játszópajtásnak. :) Viszont ő egy költségesebb házi kedvencnek számít, főleg, ha bent tartod a lakásban. Számolni kell a folyamatos orvosi vizsgálatokkal, oltásokkal, a macskatáp, az alom mind-mind többe kerül. Viszont annál több örömet is nyújthat kedvencünk, hiszen ő szokás szerint keresi az emberek társaságát, odabújik, odadörgölőzik, megszeretget minket. :)
 

Kisállatok, melyek gyermekbarátok és lakásban is tarthatod!

Ha gyermeked nem elég nagy ahhoz, hogy felelősséggel tudjon gondozni egy háziállatot, de mégis szeretnéd meglepni őt, akkor a díszhal is a legjobb választások közé eshet. Nem igényel nagy figyelmet, nincs etetési procedúra és az akváriumot is elég hetente, kéthetente tisztítani.

 A papagájokról elég sok rémhírt terjesztettek régebben, de megnyugtatlak, nem terjesztenek semmilyen betegséget, ha helyesen van tartva. Így semmifél veszélyt nem jelent. Mivel mérete apró, így teljesen jól elvan egy nagyobb kalitkában, bár érdemes mindennap kiengedni szárnyalni egy kicsit, hiszen fontos, hogy ne érezze magát bezárva, legyen szabadsága, mint minden madárnak. A tápja álljon jó minőségű magokból. Békés természet, a gyerekekkel is jól kijön, de a legjobb, ha van párja, akkor nem érzi magát magányosnak. Bár ez minden kisállatra igaz.

hirdetes
 

Kisállatok, melyek gyermekbarátok és lakásban is tarthatod!

Ha kutyát szeretnétek tartani, akkor úgy tanácsos, ha több gyerkőcöd is van, hiszen vele több feladat lesz, mint az eddig felsoroltakkal, így megoszthatják a feladatokat egymás közt. Ha egy gyermeked van, de te segítesz a gondozásban, tisztán tartásban, akkor nem lesz baj, a kutyus lesz az egyik legtöbb szeretetet nyújtó háziállat, akitől visszakapod minden belefektetett energiádat az ő óriási feltétel nélküli szeretetével kárpótol titeket.
A macskához hasonlóan elég sokba kerül, hiszen az oltások, a folyamatos orvosi ellátás, a táp, sőt vannak fajták, akiknek nem elég középkategóriás terméket vásárolni, akár a szőre miatt, akár az ízületek miatt, akár a bőre lehet érzékeny. Számolj azzal, hogy naponta legalább háromszor le kell vinni őt sétálni, természetesen télen is, fagyban is. Több törődést, foglalkozást igényel, mint előzőkben felsorolt társai. Mindez lehet, hogy soknak tűnik, de mind egytől egyig vissza fogod kapni tőle, hiszen olyan mértékű ragaszkodással és szeretettel él feléd majd. :)
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Cserép

A cserép nem más mint égetett agyag. A hagyományos fazekasság legfontosabb... Tovább

Bordűr

  Bordűr, avagy díszítőszegély, más néven: szegélydísz, keret; Valamilyen tárgy... Tovább

Tovább a lexikonra