notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Praktikus megoldások egy kicsi otthonban - tökéletes megoldások egy panell méretű otthonba!

hirdetes

45 négyzetméteres otthon praktikus megoldásokkal, tökéletes helykihasználással

CsN

Egy panel méretű otthont mutatunk most be nektek, amelyet egy kreatív, hozzáértő ember vett kezelésbe. Az alig 45 négyzetméteres alapterületű lakásból egy nagyon is élhető, csodálatosan praktikus otthon lett!

Nézd meg Te is, hogy csinálták!

kicsi lakás praktikus megoldásokkal

Világos nappali fényes felületekkel - sok rejtett tárolóval

Ez a nappali tökéletes példája a jól berendezett, tudatosan felépített otthonnak. Hatalmas, világos színű felületekkel látták el, amely a teret optikailag növeli, és a nagy ablakok is csak jót tesznek ennek a lakással.

E mellett külön kiemelném a tökéletes megoldást, amely egy olyan, világos és fényes felületű szekrény formájában kelt életre ebben az otthonban, amelyen első ránézésre nem is feltétlen látszik, hogy az valójában egy szekrény. Így nagyon sok, értékes tárolóhelyet nyert a lakó.

 

 

Fa burkolatú konyha rengeteg tárolóval, letisztult formákkal

Az előbb említett szekrénytípus itt is visszaköszön, ezúttal fa burkolattal. Nagyszerű megoldás ez a konyhába is, így a sok apróság, az edények és az evőeszközök nem látszanak - amellyel el lehet kerülni a zsúfolt hatást.

Az egyenes, letisztult formák is kimondottan a kis lakást hivatottak ellensúlyozni, ugyanis a bonyolultabb mntább, klasszikus formák a teret optikailag összenyomhatják. Bár a bútor itt nagyméretű, ez nem annyira feltűnő, hiszen az egész teret átfogja.

hirdetes

A nagyméretű bútorok egyébként nem kis lakásba valók, hiszen a magas szekrények, robosztus darabok szintén nem tesznek jót a térérzékelésnek. Persze ellentmondásos, hogy a kis lakásba több tárolóhely kell - és ezt a képen látható módon lehet a legjobban kivitelezni.

kicsi lakás praktikus megoldásokkal

A galéria - a kicsi otthonok megmentője

A legjobb megoldás, ha kicsi az otthonod de a belmagasság engedi a dolgot, ha a hálószobád galériával oldod meg. Ehhez sem kell egyébként hatalmas belmagasság, a fekvőgaléria is jó ötlet lehet, ha nincs más megoldás. 

Ebben az otthonban is ezt alkalmazták, ráadásul nem is akárhogy! A galéria alatt található a konyha, és az egész ezzel a színvilággal nagyon otthonos, kellemes hatást kelt.

 

 

 

Helykihasználás felsőfokon

És persze a galériára felvezető lépcsőnek is több funkciója van. A hely kihasználásának egyik legjobb módja, ha megtaláljuk azokat a felületeket a lakásban, amelyeket át lehet kicsit alakítani, ezzel is plusz teret nyerve. A lépcső tipikusan ilyen: nagyon praktikus, fiókos megoldással rengeteg tárolóhelyet készíthetsz!

hirdetes
kicsi lakás praktikus megoldásokkal

Hálószoba: csak akkora helyet foglaljon, amekkorát kell!

Nem sok helyiségen lehet spórolni a helyen, de a hálószobában igen. Ha pici alapterületű a lakás, a legjobb, ha a hálószoba éppen csak akkora helyet foglal, amennyit muszáj. Az ágy férjen be kényelmesen, több tér pedig nem is szükséges: a világos falakkal és egy ablakal, vagy egy nem lezárt falrésszel bőven kiegyensúlyozható, hogy ne érezd beszorítva magad.

 

 

Aprócska fürdőszoba üveggel és letisztult formákkal

Az ilyen kisméretű fürdőszobákba nem érdemes sötét színeket, vagy nagyon mintás burkolatot alkalmazni. A letisztult, világos bútorok kiváló megoldást nyújtanak, és a nagy tükrök, üveg felületek is segítenek, hogy a helyiség optikailag nagyobbnak tűnjön.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Csernobil

Az elmúlt 60 évben számos helyen volt teljes vagy részleges főreaktor meghibásodás, ám az... Tovább

Monokróm

A monokróm szó egyszínűt jelent. A monokróm a lakberendezésben egy viszonylag új... Tovább

Tovább a lexikonra
Lakberendezési ötletek