notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Kézzel fest csodaszép virágmintákat egy kápolna falára az idős hölgy

hirdetes

Egy csodálatos kézzel festett házikó képe járta be az Internetet, utána jártunk, mi az és hol van!

Szélesi Ferenc

Biztosan Te is találkoztál már ezzel a képpel, melyet az elmúlt héten mindenki megosztogatott az Interneten. A kép mögött egy mesés és megható történet és egy igazi remekmű áll! Bemutatjuk a kékre festett házról az igazságot! 

Kézzel fest csodálatos mintákat az idős hölgy a kápolna falára, műve már bejárta az egész világot

Agnes Kašpárková már elmúlt 80, egész pontosan 87 éves, de nem tudja elképzelni a napjait a festés nélkül, azzal tölti a mindennapjait, hogy csodálatos mintákat készít egy kápolna falára Csehországban. A műve már szinte világhíres lett, nem is véletlenül, hiszen minden egyes részletre nagyon odafigyel.

 

Gyönyörű virágminták a kápolna falán

 

Az idős hölgy egy kis faluban él Csehországban, Loukában, 300 kilométerre Prágától. A kápolna sokáig szolgált lőszerraktárként a háborúk idején, így egy kicsit rossz állapotban volt. Szerencsére a felújítási munkálatokat hamar elvégezték és sikerült egy csodaszép kápolnát létrehozni újra. Agnes 2007-ben kezdett a kápolna festésébe, 80! évesen, tiszteletreméltó teljesítmény. Dél-Morvaország egyik legnagyobb büszkeségévé vált, mindenki nagyon szereti az idős hölgyet. 

hirdetes
Kézzel fest csodálatos mintákat az idős hölgy a kápolna falára, műve már bejárta az egész világot

„A díszek az életre emlékeztetnek, azt hozom létre, amire gondolok, ezek a virágok olyanok, mint az emberek élete, gyönyörű. Én nem vagyok művész, csak nagyon élvezem és segíteni szeretnék” - mondja mosolyogva az idős hölgy.
Az önkormányzat segíti a munkáját, a lakosok vettek festéket, mindenki szereti nagyon őt és a munkáját.

 

Csodálatos virágminták a kápolna falán

 

Agnes ezzel e gyönyörű alkotással elérte azt, amire olyan sokan vágynak: megörökítette nevét az utókornak. Ha ez a kis kápolna nem is a SIxtusi Kápolna, és festményeit nem is festette, számunkra azonban így is szívdobogtató és kedves látvány ennek az Istenszerető, kedves idős néninek az alkotása. Ennek a cikknek a megírásával szerettünk volna hozzájárulni ahhoz, hogy minél többen megismerjék ezt a remek alkotást, ha neked is tetszik, oszd meg te is, Agnes bárhol is van most, örülni fog neki...

hirdetes
Kézzel fest csodálatos mintákat az idős hölgy a kápolna falára, műve már bejárta az egész világot

Elmondása szerint nem tudja elképzelni mindennapjait festés nélkül, világ életében sokat dolgozott otthon a kertben, illetve a mezőgazdaságban, innen a virágok szeretete is. Nagyon szerény a hölgy, ugyanis nem vallja magát művésznek, ő csak örömét leli benne, egy hobbinak tartja. 

 

Kézzel festett kápolna, gyönyörű

 

A kápolna története egyébként a 18. századig nyúlik vissza, már két festő adta át a stafétabotot Agnesnek. A virágokat kifejezetten kék ultramarin színnel készíti, elmondása szerint ez csak akkor használható, ha jó minőségű, ez viszont drága is. Festés előtt figyelnie kell a vakolatra, mert ha rossz minőségű, akkor könnyen lepereghet a festék róla.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Szalmabála

A szalma a szemtermésükért termesztett növények (vagy szűkebb... Tovább

Nappali

Szokták mondani, hogy a nappali a lakás szíve, hiszen itt gyűlik össze legtöbbször a család,... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció DIY