notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Kétszintes szökőkút készítése házilag

hirdetes

Kétszintes szökőkút készítése

VZS

Ha szeretnéd, hogy kertedet átjárja saját szökőkutad nyugtató csobogása, akkor csupán az alábbi dolgokra lesz szükséged. Így készíthetsz házilag saját szökőkutat!

Kétszintes szökőkút készítése házilag

Ezzel a kétszintes szökőkúttal bármilyen apró udvart igazi egzotikus kültéri szobává alakíthatsz. A nagyobbik cserép cseréptartó lábakon áll (amelyeket azonos színűre festhetünk) – ez azért fontos, hogy a szökőkutat üzemeltető pumpa elektromos kábele szabadon mozoghasson. A kisebb cserép kényelmesen elfér a nagyobbikban (persze ehhez megfelelő méretű cserepeket kell keresnünk) – ez lehetővé teszi, hogy a víz lefolyjon a szélén, vissza a nagyobbik cserépbe. Érdemes mázolt virágcserepeket használni!

Amire szükséged lesz:
Mázolt virágcserepek, két méretben
640 liter/óra pumpa és szökőkút szett
Fúró és kőműves fúrófej
Tömítő paszta
Tiszta szilikon
Téglák
Műanyag cserép
Kőburkolat
Kavicsok
Terrakotta cseréplábak

Lapozz egyet és elmondom hogyan készítheted el ezt a kétszintes szökőkutat!

Kétszintes szökőkút készítése házilag

A kétszintes szökőkút elkészítése:


A pumpa tápkábelét dugjuk át a nagyobbik cserép alján található lyukon. Ha szükséges, akkor tágítsuk ki (vagy fúrjunk, ha nincs) a lyukat a kőműves fúrófejjel.

hirdetes


Hagyjunk legalább 30 centi kábelt a cserépben. Tömítőpasztával töltsük ki a lyukat, ezzel rögzítsük a kábelt a cserépbe. Miután a paszta megszáradt, szilikonnal erősítsük meg a pasztát kívülről és belülről is, majd ujjal egyengessük el.


Állítsuk a pumpát két téglára a cserépben. A pumpát egy erős, fejére állított műanyag cseréppel takarjuk le. A szökőkút csőjét dugjuk át a cserép alján található lyukon (akárcsak a nagyobb cserépnél, ha nincs, vagy túl kicsi a lyuk, használjunk fúrót).

hirdetes


A kisebb cserepet helyezzük a műanyag cserépre, és vezessük fel a vízcsövet a cserépbe. A pumpát néhány nagyobb burkolókővel támasszuk ki.


Töltsük meg mindkét cserepet tiszta kavicsokkal és vízzel.

 

Tippek a következő oldalon!

Kétszintes szökőkút készítése házilag

Tipp: érdemes alaposan lemosni a kavicsokat, mielőtt a cserepekbe helyezzük őket, mert így elkerülhetjük, hogy a rajtuk található föld és kosz eltömítse a pumpát. A kész szökőkutat állítsuk cseréplábakra (amiket az összeszerelés előtt javasolt azonos, vagy tetszőleges színűre festeni). Nem maradt más hátra, mint egy biztonságos helyet találni a tápkábelnek, ahonnan folyamatosan és zavartalanul veheti fel a pumpa működtetéséhez szükséges áramot.

Figyelmeztetés: víz és elektromos áram együttes használatakor fokozottan figyeljünk oda a biztonságra! Ha kell, kérjünk egy tapasztaltabb ismerősünk segítségét a szökőkút biztonságos kialakításához!

Fotók: bhg.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Szövet

A szövet a kelmék egyik fajtája, amely két egymásra merőleges fonalrendszerből: a hosszanti... Tovább

High tech lakberendezési stílus

A „high-tech” egy építészeti stílus. Olyan acél és üveg épületeket... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Kert Természet