notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Határon innen és túl

hirdetes

Különleges képek szomszédos országokról, ahogyan még nem láttad!

Piszter Henriett

Megdöbbentő, hogy egymás mellett élő népek szemlélete között mekkora különbség van, amit határvonalaik is elérulnak. Más népek viszont a korábbiakhoz képest olyan szoros együttműködésben élnek, hogy a határvonalak elhomályosulnak. Lapozd végig, ha érdekel, hogy az országok hogyan határolják el egymást maguktól.

Te gondolnád, hogy ez egy országhetár?

Az első szerintem nagyon kifejező és mindenképpen kellemes. A Németország és Svájc közötti határvonal egy Büsingen nevű városban, a Waldheim étterem közepén van. Ezzel is szemléltetve, hogy a különbségek annyira elenyészőek, hogy az épület fele ide, a másik fele oda tartozik.

Azért kíváncsi vagyok, hogy hogyan könyvel :)

Te gondolnád, hogy ez egy országhetár?

Szintén egy szuper hangulatú kép! A határvonal pedig teljesen eltűnik a vízben, mert a két békésen fürdőző között húzódik.

Te gondolnád, hogy ez egy országhetár?

Látsz különbséget? :)

Én nem!

 

Te gondolnád, hogy ez egy országhetár?

Sajnos a békés egymás melletti lét nem mindenhol érvényesül. Az izraeli oldalon kiépített, füvesített, parkosított utcák, bájos házak láthatók, míg a palesztín oldal kietlen és kopár. Szigorú hosszú fal húzódik közöttük, éles a váltás.

hirdetes

Kifejező.

 

Te gondolnád, hogy ez egy országhetár?

Ennél a két országnál éppen fordítva van, mint az előzőeknél. A bal oldal tartozik az USA-hoz és a jobb oldal Mexikóhoz. Mint tudjuk a beszökési kísérletek megszámlálhatatlanok Mexikóból az USA-ba, valószínűleg ezért vonakodik az amerikai lakosság a határvonalra szorosan éptkezni. A másik oldalon viszont a sok ígérettel kecsegtető amerikai álom közelsége - kereskedelmi és más egyéb kapcsolódásból kifolyólag - arra ösztönözte őket, hogy teljesen ráépüljenek a határra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Matrac

Matrac közvetlenül a gyártótóól Milyen a jó matrac? Megmondjuk! Kövesse cikkeinket matrac... Tovább

Tovább a lexikonra
Utazás