notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Tudok internetől is házat rendelni? Készházak az interneten, egyenesen kínából

hirdetes

Már az internetről is rendelhetünk családi házat? Utánajártunk

TK
Készház az Aliexpressen

Ezzel a fiatalabb generációk elé hatalmas akadályt húztak fel, hiszen akik nem örököltek nagyobb tőkét, a támogatásokkal sem biztos, hogy megengedhetnek maguknak egy lakást pályakezdőként. 


Az albérletekbe szorult fiatalok számára ezek a készházak jelenthetik a kiutat helyzetükből.


A technológia rengeteg fejlődött az utóbbi évtizedekben, így akikben esetleg ezek a családi házak negatív előítéletet kreálnának a szocializmus tömeggyártott panelvilága végett, megnyugodhatnak. A manapság készített lakások már képesek felvenni a versenyt egy téglaházzal!


Mégis lehetnek kétségeink?


Ez a megoldás sokak számára túlságosan egyszerűnek tűnhet, főleg a műszaki felszereltség szempontjából.


Hogyan is néznek ki ezek a házak? Ezek az épületek többnyire horgonyokkal, acélcsapokkal vannak egy alapzathoz rögzítve, általában cementlemez vagy fa borításúak, melyet egy acélvázra helyeznek fel. Szigetelésként a legtöbb helyen kőzetgyapotot használnak, valamint a tetőkön szendvicspanelek találhatóak.

hirdetes


A kínai oldalon látott cég házaival kapcsolatban annyi információt találhatunk, hogy acélszerkezetes darabokról van szó. Arról nem is beszélve, hogy külföldi oldal lévén, felmerülhet, hogy az egésznek egy rosszabb fordító segédkezett az információk kezelésében. Mégis a látott készházak hívogatóak lehetnek, főleg a magyar ingatlanárak tekintetében.


Hogy döntsek?


Nézz szét hazánkban! Valószínűleg a legtöbb ember nem szívesen utal ennyi összeget külföldre, ezért érdemes a hazai piacon szétnéznünk, bár ezek drágábbnak bizonyulhatnak. Ugyanakkor, mellettük szólnak, hogy kivitelezésük egyszerűbb, és valamilyen szempontból biztonságosabbnak is tekinthető.

hirdetes


Mielőtt azonban belevágunk a készház vásárlásba, érdemes egy-két dolgot tudnunk. Az ilyen épületek kivitelezése lényegesen gyorsabb, mint a hagyományos lakásoké, hiszen előregyártott elemekkel rendelkeznek. Kevesebb esély van arra is, hogy minőségi problémákba ütközzünk, hiszen az elemei erre szakosodott üzemben készülnek, valamint a munkaerőt is biztosítja a cég a lakás összerakására. A fenntartási költségük is kevesebb lehet.
 

 

Te laknál egy ilyen rendelt házban?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Bidé

WC használat után használható fürdőszobai kellék mosdásra. Eredet [bidé < francia:... Tovább

Céges takarítás

A céges irodahelyiségek takarítását nem mindegy, hogy kire bízzuk. Mivel megrendelőként nem... Tovább

Tovább a lexikonra
Háztartás Kis lakás Lakásbemutatók