notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Zártkerti ingatlant ingyen lehet átminősíteni idén

hirdetes

Ha zártkerti ingatlanod van, erről mindenképpen tudnod kell!

VZS

Még ingyenes 2016 december 31-ig a helyi földhivatalnál a zártkerti ingatlan átminősíttetése. Használd ezt ki gyorsan, hiszen a zártkertre már jóval több szabály vonatkozik, mint eddig.

Zártkerti ingatlanod van? Erről feltétlen tudnod kell

2016 december 31-ig még ingyenes a helyi földhivatalnál a zártkerti ingatlan átminősítése. Cselekedj te is, hiszen a zártkertre már jóval több szabály vonatkozik, mint eddig. 


Magyarországon több százezer zártkertet tartanak nyilván a földhivatalnál, melynek idén még az átminősítése ingyenes lesz. Mivel a zártkert hivatalosan mezőgazdasági területnek számít, ezért a tulajdonosnak minden esetben művelnie kell azt. Ha ez nem történik meg, akkor súlyos bírságot is kiszabhatnak.
De ez csak egy probléma a zártkerttel. Ezen kívül még hitelfedezetként sem fogadják el bankokban és még lakcímkártya sem kérhető rá.

hirdetes

De még ez sem minden! A zártkerti ingatlanra ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a szőlő vagy termőföld értékesítésénél, tehát a helyi gazdák elővásárlási jogot élveznek a megvételnél, az adás-vételre pedig a földbizottságnak kell rábólintania.

Lapozz a további infókért!
 

Zártkerti ingatlanod van? Erről feltétlen tudnod kell

Mivel zártkertként van nyilvántartva egy "kertes ház" és ez pedig mezőgazdasági területnek számít, így lehet olyan sajnos, hogy az eladás során a magasabb ár miatt telekspekulációra gondol a bizottság, így nem engedélyezi az eladást. Ráadásként ez is természetesen több hónapos hosszú procedúra után derül ki.

hirdetes

2016 december 31-ig még díjmentesen át lehet minősíttetni a helyi földhivatalnál a zártkerti ingatlanokat. A Földművelésügyi Minisztérium nem fogja meghosszabbítani ezt az időtartamot, így ha ingyen szeretnéd megoldani ezt a procedúrát, akkor mindenképpen még 2016-ban cselekedj.
 

Az átminősítéshez szükséges nyomtatványt ide kattintva éred el.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Mézeskalács

A mézeskalács olyan sütemény, mely változatos alakjával és díszítésével... Tovább

Panorámás apartman

Egy panorámás apartman saját célú használatra és befektetés szempontjából is ideális... Tovább

Tovább a lexikonra
Kis lakás Lakásbemutatók Lakásfelújítás Természet