notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Így takarítsd ki helyesen a kenyérpirítódat, amit a legtöbb ember sajnos elfelejt! Kövesd a tippeket, amik segítenek a helyes kenyérpirító tisztás lépéseiben!

hirdetes

Ezt felejti el a legtöbb ember kitakarítani: a kenyérpirító helyes kitisztítása

NA

Ha a szegény kenyérpirítóról van szó, könnyen megfeledkezhetünk a rutinszerű tisztításról és karbantartásról. Ha azonban rendszeresen tisztítod a kenyérpirítót, hogy megbizonyosodj róla, hogy ne legyen morzsa benne, akkor jó állapotban marad, és ami még fontosabb, nagymértékben csökkenti a tűzveszélyt. Néhány perc alatt és az alapvető tisztítószerek segítségével eltávolíthatod a morzsákat és a maradékot a kenyérpirítóból, hogy újszerű megjelenést és működést biztosítson.

Kenyérpirító tisztítása

Mit kell tudni a kenyérpirító tisztítása előtt?

A hagyományos kenyérpirító tisztítása gyors és egyszerű feladat, de néhány fontos biztonsági szempontot érdemes tisztában lenni, mielőtt elkezdenéd.

•    Tisztítás előtt mindig húzd ki a kenyérpirítót a konnektorból.
•    Tisztítás előtt a kenyérpirítónak teljesen ki kell hűlnie.
•    A tisztítás között gyakran ürítsd ki a morzsatálcát; a teli morzsatálca tűzveszélyes.
•    Soha ne kíséreld meg eltávolítani a morzsákat vagy egyéb törmeléket, amikor a kenyérpirító be van dugva a konnektorba! 
•    Ne helyezz fémeszközöket a kenyérpirítóba; ez károsíthatja a fűtőelemet, valamint tüzet vagy áramütést okozhat.
•    Kerüld a kenyérpirító vízzel és/vagy tisztítószerekkel való érintkezését vagy leöntését.

Amire szükséged lesz a kenyérpirító takarítása alatt 

Eszközök

•    Ecset

hirdetes
•    Szivacs

Anyagok

•    Mikroszálas kendő(k)
•    Mosogató szappan

Utasítás

1.    Készítsd elő a kenyérpirítót. Tisztítás előtt húzd ki a kenyérpirítót a konnektorból, és ha nemrégiben használtad, hagyd teljesen kihűlni.
2.    Ha a kenyérpirítónak van morzsatálcája, csúsztasd ki, és ürítsd ki a morzsákat a szemetesbe. Tartsd a kenyérpirítót a szemetes vagy a mosogató fölé, és finoman rázd meg, hogy a morzsákat kimozdítsd a helyéről. 
3.    Tisztítsd meg a morzsatálcát. Kefével távolítsd el a kenyérpirító belső részeire tapadt morzsákat. A kefe a morzsatálca alapos tisztításához is hasznos lehet – gondolj rá úgy, mint egy kenyérpirítóba illő apró seprűre.
4.    Tiszta külső! Nedvesíts meg egy mikroszálas kendőt vízzel, és csavard ki, hogy nedves legyen, de ne csöpögjön. Mikroszálas kendővel töröld tisztára a kenyérpirító külsejét, különös figyelmet fordítva a gyakori érintésű területekre, például a karokra és a gombokra. 

hirdetes
5.    Távolítsd el a ráragadt foltokat a kenyérpirítóról. Ha a kenyérpirító külseje különösen szennyezett, sok ráragadt étel vagy fröccsenés látható, hígíts fel néhány csepp mosogatószert vízben, hogy olyan oldatot készíts, amely nagyobb tisztítóerőt biztosít, mint a víz önmagában. A nem dörzsölős súrolószivacs segíthet a ráragadt élelmiszerek, a fröccsenések és az étolajból származó ragacsos lerakódások súrolásában is, amelyek a kis konyhai készülékeken gyakoriak.
6.    Tisztítsd meg a kenyérpirító gombjait! Ha a kenyérpirító gombjai eltávolíthatók, vedd le őket, és mosd át forró, szappanos vízben.

Ezt a folyamatot érdemes két hetente elvégezni, így sose lesz a kenyérpirítód kifejezetten koszos, és így szinte tudod tartani az állapotát. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Ragasztószalag

A ragasztószalagot nagyon szuper módon felhasználhatjuk egy lakás vagy szoba festésénél, és... Tovább

Terrakotta

A terrakotta szó jelentése eredetileg égetett földet jelent. Gyakorlatilag ez a... Tovább

Tovább a lexikonra
Konyha