notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kedvencednek is jár az otthon! Főleg, ha jönnek a hideg időszakok..

hirdetes

Kedvencednek is jár az otthon! Főleg, ha jönnek a hideg időszakok..

Álmaim Otthona Lakberendezési Portál
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Itt az ősz, ami egyenlő azzal, hogy a hőmérséklet nagy mértékben csökkenni fog. Főleg, amikor már lehullott az összes levél. A tél beköszöntésével állatkáink nagyobb veszélynek vannak kitéve, hisz sokuknak nincsen benti helye, ahová elbújhatnak a hideg elől. A Te kedvencednek megvan a kis kuckója, ahová bevackolhatja magát, ha fázik? Ha nincs, még van időd tenni ellene!

Figyelj oda kedvencedre a hidegebb időkben is!

Azok az ebek, melyek kinti állatnak lettek szoktatva, általában biztonságban elvannak a hideg időkben is odakint. De még ők is tudnak vacogni a nagyobb hidegekben, tehát érdemes rájuk odafigyelni. Ha reszket, fázik, feltétlenül gondoskodj róla, hogy legyen neki egy zárt, fűthető helye, ahová elbújhat a hideg elől! Főleg, ha kistestű, rövidebb szőrű kutyusról van szó. A hideg időkben is kint tartott házi kedvenceket különösen nagy figyelemmel kell ellátnunk. Nagyon fontos, hogy száraz, meleg kuckót biztosítsunk nekik, hiszen ennek hiányában egészségügyi problémák jelentkezhetnek a hideg időjárás következményeként.

 

 

Kattints a következő oldalra a folytatásért!

Figyelj oda kedvencedre a hidegebb időkben is!

Kezdj el időben gondolkozni, ha esetleg újonnan érkezett kedvenced van, hisz ha nincs egy kuckója, ahová elbújhat, nagy az esélye, hogy megfázik, vagy esetleg súlyosabb következményei lesznek a gondatlanságnak.

 

A kinti állattartás egyik alapvető feltétele a megfelelő kutyaház biztosítása. Ennek a kuckónak minden oldalról hőszigetelve kell lennie, nem szabad, hogy túl nagy legyen, hisz azt az állat nehezen tudja magának „befűteni” a saját testmelegével és lélegzetével, de az is fontos, hogy ne lógjon ki belőle. A házikó magasságának és szélességének meg kell egyeznie az állat marmagasságával, míg a hossza az orrtól a faroktőig mért távolsággal. Figyelj rá, hogy a széllel ellentétes irányba álljon a nyílása, elé pedig legyen elhelyezve egy szőnyegdarab, vagy egy hőzáró fólia elé felfüggesztve. Az a legjobb, ha nem közvetlenül a talajon áll, hanem valamilyen lábakon. Ilyen lehet például egy raklap vagy tégladarabok.

hirdetes

 

Ha profi kezekre bíznád kis kedvenced házikójának megépítését, melyhez természetesen a fa az egyik legjobb anyag - tartóssága, hőtartása és az időjárás elleni védelme miatt - jó szívvel merem ajánlani az ország majdhogynem egyetlen akácfára specializálódott cégét. A Robinia Group Kft. egy egyedülálló cég, akikre a tervezéstől a kivitelezésig mindent rájuk bízhatsz, és segítségedre lesznek mindenben, bármit megalkotnak neked, amit megálmodsz. Fordulj hozzájuk bizalommal! A további részletekért és tanácsokért kattints ide: Kerti bútorok készíttetése

 

 

Mikre kell még odafigyelni?

 

A másik, amire oda kell figyelni télen az a helyes táplálás. Nagyobb energiára van szükségük a hidegekben, így több, vagy nagyobb értékű táplálékot kell nyújtani nekik.

 

Nem árt, ha sétáltatás után lemosod a tappancsokat, ugyanis a só kimarhatja a lábát. Ha ezt könnyebb módszerrel szeretnéd elkerülni, használj kutyacipőt a mancsának védelmére. Kistestű kutyáknál a kutyakabát is nagy segítség lehet. Ne engedd, hogy megegye a havat, ugyanis könnyen torokgyulladása lehet! Emellett figyelj rá, hogy ne hagy őt ülni, feküdni, és semmiképpen se kösd ki ilyenkor őket valahová, hisz könnyen felfázhat, megfázhat!

 

 

Ha ezeket a "szabályokat" betartod, sok bajtól megóvhatod kis kedvencedet. Figyelj oda rá, hogy mindene meglegyen, amire szüksége lehet a hidegekben!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Háziállatok Kiegészítők

Lakberendezési szakszótár

Hajópadló

1. A hajó tetejének, vagy a fenekének deszkázata. 2. Lakásokban használt, ehhez hasonlóan... Tovább

Oscar Niemeyer

A brazil oktatási miniszter Lúcio Costa irodáját kérte fel a Nevelési és Egészségügyi... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 119

Átlagos értékelés: 4.8