notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Kóstold meg a kedvenc kávés receptjeinket!

hirdetes

Legfinomabb kávés receptek

NA

A kávénak nincs pontosan meghatározható eredete. A kávé múltját legendák és elméletek övezik, de egy dolog biztos – évszázadok óta létezik. Úgy tartják, hogy az etiópiai Jimma régióban élő oromo nép ősei észlelték először a kávénövény energetizáló erejét. Az biztos, mára a kávé a hétköznapjaink részévé vált, rengeteg különlegességgel megfűszerezve. Nézzük meg a mi kedvenc ízesített kávé receptjeinket!

Nemzetközi Kávé Nap

A NEMZETI GOURMET KÁVÉ NAP TÖRTÉNETE

A kávé 16. századra elterjedt a Közel-Keleten, Dél-Indiában (Karnataka), Perzsiában, Törökországban és Észak-Afrikában. Azonnali energiát biztosító képességével a kávé azóta gyorsan meghódította a világ területeit és az emberek szíveit. Egy egyszerű csésze kávé az idők során fejlődött ki egy olyan kuriózummá, ami megfelel a különféle ízléseknek és céloknak. A frappuccinóktól és a hideg főzetektől kezdve a presszókávéig és még az eszpresszó martinig is, most már bárhol és mindenhol találhatunk kávét, tetszés szerint.
Így jött létre az gourmet azaz ínyenc kávé. Az ínyenc kávé 100%-ban Arabica babból készül. Ezek hűvös szubtrópusi éghajlatot igényelnek magasabb tengerszint feletti magasságban ahhoz, hogy boldoguljanak, és olyan sima, erőteljes és aromás főzeteket biztosítsanak, amelyekhez a normál bab egyszerűen nem fér hozzá. A kávérajongóknak kötelező kipróbálni, mivel ízét, elkészítését és intenzitását tekintve fényűzőbb, mint a tipikus kávé. A Nemzetközi Gourmet Kávé NAP ennek a koffein hírességnek az ünnepe, és mi gratulálunk neki!

hirdetes

Jöjjenek a kedvenc ízesített kávé receptjeink!

Csokoládés kávé

A csokoládé és a kávé tökéletes ötvözetére vágysz? Akkor ezt a receptet ki kell próbálnod.

A csokoládé kávé összetevői

•    100 g étcsokoládé
•    60 ml tej
•    tejszínhab ízlés szerint
•    1 teáskanál csokireszelék
•    1 csésze lefőzött espresso
•    2 teáskanál cukor
•    4 kocka jégkocka

Hogyan készítsünk csokoládé kávét?

1. lépés Készítsd elő a csokoládékeveréket
A csokoládét apró darabokra törjük. Tedd őket egy tálba. Adjunk hozzá tejet, de csak egy részét, a kávét és cukrot. Keverje össze mindent.

2. lépés Mikrohullámú sütőben a keveréket
Mikrózzuk meg a keverékünket körülbelül 1 percig. 

3. lépés Keverje össze a hozzávalókat
Tegdd a keveréket egy turmixgépbe és turmixold össze. Adjuk hozzá a maradék tejet és néhány jégkockát, majd keverjük újra.

hirdetes

4. lépés Tejszínhabbal és csokireszelékkel felöntjük
Öntsd a keveréket pohárba. A tetejére tegyünk tejszínhabot és csokireszeléket, majd azonnal fogyaszthatjuk.

Mentás kávé recept

Lehet-e üdítőbb egy frissen főzött kávénál, enyhén mentával? Így készíthetsz egyszerűen mentakávét otthon. Csak néhány hozzávaló és néhány perc, és nagyszerű kávéélményben lesz részed.

A mentás kávé összetevői

•    1 csésze erős frissen főzött feketekávé
•    5-8 menta szál
•    5-8 gramm cukor
•    60 ml tej
•    Jég

Hogyan készítsünk mentás kávét?

1. Keverje össze a mentát és a cukrot egy shakerben.
2. Adjunk hozzá jeget, kávét és tejet.
3. Enyhén rázzuk össze, hogy az összetevők összeérjenek.
4. Díszítsük friss mentával és tálaljuk.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Lakástakarítás

Ha nincs kedved lakásod takarításával sokat bajlódni, akkor más megoldást kell találni... Tovább

Alvás

Mi az alvás?   Az alvás az egészségünk egyik legfontosabb részét képezi. Egy... Tovább

Tovább a lexikonra
Recept