notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Karácsonyi forró csoki receptje

hirdetes

Legfinomabb karácsonyi forró csoki

Most elárulom nektek a legfinomabb forró csoki ls kakaó receptjét, készítsd el otthon te is! Így tél idején akár reggelire, akár vacsorára, de a nap bármely szakában jól esik fogyasztani.

Karácsonyi forró csoki recept

Karácsonyi forró csoki

Nincs is jobb egy bögre forró csokinál a fagyos téli napokon. Érdemes kéznél tartani az alábbi összetevőket, hogy bármikor elkészíthesd magadnak egy (vagy két, három…) bögre finomságot.

Hozzávalók (2 adaghoz)

200ml teljes tej

4 evőkanál csoki por

30g finomra reszelt étcsokoládé

1/4 teáskanál őrölt fahéj

Egy csipetnyi reszelt szerecsendió

2 evőkanál brandy vagy sötét rum (ízlés szerint)

Tejszínhab és cukorgyöngy díszítéshez, és mézeskalács kísérőnek

A karácsonyi forró csoki receptje

Öntsd a tejet egy lábasba és kezdd el óvatosan melegíteni közel forráspontig. Ezt akár mikróban is megteheted magas/100%-os fokozaton 2-3 percig melegítve.

Eközben keverd össze alaposan a csoki port, a reszelt csokit, a fahéjat és a szerecsendiót (illetve a brandyt vagy rumot, ha szeretnél bele) egy hőálló kancsóban.

hirdetes

Amikor a tej már majdnem forr, öntsd bele a kancsóba és keverd hozzá kancsóban lévő hozzávalókhoz egy fakanállal vagy egy habverővel.

Ez után azonnal öntsd ki az egészet a bögrékbe és nyomj rájuk némi tejszínhabot és néhány cukorgyöngyöt. Mézeskalács mellé, vagy akár magában is tökéletes!

hirdetes

Lapozz egyet és nézd meg hogyan készítheted el otthon a legfinomabb karácsonyi kakaót!

Karácsonyi forró csoki recept

Karácsonyi kakaó

Ezt a mesés házi készítésű kakaót egy kanál mályvacukor krém koronázza meg, és az egészet egy csipetnyi fűszer teszi tökéletessé.

Hozzávalók (6 adaghoz)

1/2 bögre cukor

1/4 bögre cukormentes kakaópor

1/3 bögre víz

1/2 teáskanál őrölt fahéj

1/4 teáskanál szerecsendió

4 bögre tej

3/4 bögre mályvacukor krém

A karácsonyi kakaó elkészítése:

Fogj egy 2 literesnél nagyobb lábast, majd öntsd bele a cukrot, a kakaót, a vizet, a fahéjat és a szerecsendiót.

Kezdd el melegíteni őket alacsony hőmérsékleten, és kevergesd őket rendszeresen, amíg a keverék selymessé nem válik. Melegítsd egészen forráspontig, majd vegyél vissza a hőfokból és lassú tűzön melegítsd tovább 4 percig, ezalatt pedig folyamatosan kevergesd.

Öntsd hozzá a tejet és melegítsd tovább alacsony hőfokon. A kakaót végül 6 bögrébe öntsd szét, majd mindegyikre helyezz 2 evőkanálnyi mályvacukor krémet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Osztott komplementer színek

Ezek azok a színpárok, amelynél a komplementer színpár egyik tagjának a szomszédját... Tovább

Drapéria

Elrendezett textília; ízléssel, művészi módon elrendezett, gyakran redőkbe szedett szövet,... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Konyha