notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Fillérekből elkészíthető karácsonyi díszek az ünnepi hangulatért

hirdetes

Fillérekből elkészíthető karácsonyi díszek az ünnepi hangulatért

VN
olcsó karácsonyi díszek

7. Dugj egy díszt egy tányérfedő alá

Ha van egy díszes üveg tányérfedőd, ami nem túl nagy, akkor helyezz alá egy karácsonyi díszt. Ennyi az egész. A két egymástól teljesen különböző tárgy meglepően jó összhatást kelt majd, és feltűnő dísze lehet karácsonyi összeállításodnak.

8. Készíts helytakarékos karácsonyfát

Néhány botból és egy madzagból remek dísz karácsonyfát készíthetsz magadnak, amit aztán bármelyik falra felakaszthatsz otthonodban.
Keress néhány botot, amiket meghagyhatsz eredeti állapotukban, vagy le is csiszolhatod őket egy letisztultabb, világosabb megjelenés érdekében. Igazából nincs más dolgod, csak átfúrni a botok két végét (ugyan abban az irányban), és átfűzni rajtuk egy madzagot. Ezek a botok adják majd a karácsonyfa szintjeit.
Miután átdugod a madzagot egy-egy lyukon, köss rá egy csomót, hogy a botok ne csússzanak le rajta. Először a botok egyik végén fűzd át a madzagot, majd a legalsó bot alatt fordulj vissza és kezdj el alulról felfelé menni, míg körbe nem érsz.
A köztes botokra ez után további díszeket akaszthatsz vagy köthetsz fel.

9. Készíts saját monogramos dísz száncsengőkből


Nincs karácsonyi hangulat száncsengők nélkül, és ha egy igazán egyedi ünnepi díszt szeretnél készíteni magadnak, akkor akár saját monogramodat is kirakhatod belőlük.
Ehhez a díszhez néhány apróságra lesz csupán szükséged:
•    száncsengők
•    drót
•    drótfogó

hirdetes

1.    Válassz magadnak száncsengőket. A díszt elkészítheted ezüst és arany színű csengőkből is, de senki sem tilthatja meg, hogy akár keverve is felhasználd őket.
2.    Kezdd el felfűzni a drótra a csengőket. Ehhez olyan drótot érdemes használni, ami könnyedén hajlítható, de később megtartja a dísz formáját. Dugd át a drótot az első csengőn, csinálj egy hurkot és szorítsd rá azt a csengőre. Ez lesz a dísz egyik vége.
3.    Fűzd fel a második csengőt is, majd dugd át még egyszer a drótot a csengőn. Ez nagyon fontos, hiszen így a csengő nem fog jobbra-balra forogni a díszen.
4.    Fűzd cégig végig a csengőket a dróton, hogy elég hosszú legyen a monogram kirajzolásához. Ez után hajlítsd meg tetszés szerint, hogy olvashatóvá váljon rajta a monogram.
5.    A legutolsó csengőnél hurkold át a drótot és rögzítsd úgy, mint a legelsőt, hogy ne csúszhasson le róla.

11. Címkézd fel fenyőtobozaidat

A fenyőtobozok gyakran csak kiegészítő díszekként szerepelnek a karácsonyi összeállításokban, pedig egy méretes, mutatós toboz akár központi dísze is lehet asztalodnak. Ha szeretnéd még látványosabbá tenni őket, nyomtass ki kis névcédulákat, és vágd őket méretre, majd ragaszd rá a tobozokra.

hirdetes

12. Díszíts fel egy táblát

Ha tudsz szerezni valahonnan egy kisméretű, régi fekete iskolai táblát, akkor végtelen lehetőség nyílik meg előtted. Először is, néhány szál krétával szezonális mintákat és képeket rajzolhatsz magadnak a táblára, ami már önmagában egy nagyon sokoldalú kellékké teszi.
Egy másik lehetőség körbekötni néhány madzaggal, és karácsonyi díszeket csíptetni rájuk ruhacsipeszekkel. Ilyenkor akár meg is számozhatod őket egy krétával, hogy egy igazán egyedi adventi naptárral díszíthesd otthonodat.

13. Készíts bekeretezett karácsonyfát

Ha sikerül több táblát is szerezned, akkor az egyiket egy végleges dísz elkészítéséhez is feláldozhatod. Szerezz valahonnan egy nagy farönköt, és vágj belőle azonos vastagságú korongokat. Ezeknek az egyik oldala mindenképpen legyen egyenes, mert jó, ha minél nagyobb felületen ragadhatnak hozzá a táblához.
Ezzel már el is árultuk a következő lépést: egyszerűen csak fogj egy ragasztópisztolyt és ragaszd fel a  korongok lapos oldalát a táblára, egy karácsonyfa mintában.

14. Rakj ki egy karácsonyfát szavakból

A fekete tábláktól egyszerűen nem tudunk elszakadni, de miért is tennénk? Egy másik lehetőség keresni egy szókirakós társasjátékot, ami (lehetőleg) fa betűkockákat használ, és felragasztani a betűket a táblára egy karácsonyfa formájában. Az extra díszítést krétával oldhatod meg, és persze arra is érdemes ügyelni, hogy fentről lefelé olvasva egy értelmes szöveget adjanak ki a betűk.
 

1. Fess le egy játékot

A százforintos üzletekben vagy épp az antikváriumokban időnként igazán értékes kincsekre lelhetsz, csak tudd, hogy mit keresel. Csak egy példa a sok közül: ha találsz egy régi mikulásszánt, akkor vidd haza és fújd le fehér festékkel, majd töltsd fel piros karácsonyi díszekkel és néhány fenyőággal.

2. Díszítsd fel tálaló szekrényedet

Ha van néhány üres polc tálaló szekrényeden, akkor könnyedén karácsonyi hangulatot teremthetsz rajta. Szerezz néhány fenyőágat és tobozt, majd helyezd el őket a szekrény polcain. Néhány fából készült figura (például rénszarvasok) szintén jól mutatnak a zöld tűlevelek mellett.

3. Készíts rongykoszorút

A dekoratív koszorúk remekül mutatnak az ünnepi környezetben, de vagy túl drágák, vagy pont, hogy olcsó műanyagok, amik nem mutatnak valami jól. Mit szólnál inkább egy egyedi, látványos koszorúhoz, amit nevetségesen olcsón is elkészíthetsz magadnak? Nézzük, hogy hogyan készül a rongykoszorú!
Ehhez az alábbiakra lesz szükséged:
•    fém koszorú alap
•    világos színű rongy
•    olló
•    ragasztópisztoly

1.    Először is vágj leveleket a rongyból. Nem kell, hogy tökéletesek legyenek, csak hasonlítsanak eléggé egy-egy levélre. Mivel mind együttesen alkot majd egy egységes látványt, néhány szabálytalan oldal itt-ott észrevehetetlen lesz, főleg, ha úgy ragasztod őket egymásra, hogy takarják ezeket a részeket.
2.    Miután kivágtad a leveleket, helyezz egy csepp ragasztót az egyik hegyükre és nyomd össze a két élüket. Ez formát ad a leveleknek, így nem lesznek olyan laposok. Fontos, hogy csak az egyik hegyüknél ragaszd és hajtsd össze őket. Hagyd, hogy a ragasztó megszáradjon, mielőtt ráhelyeznéd a leveleket az alapra.
3.    Most már rákerülhetnek a levelek a koszorúalapra. Helyezd az alapot egy fejjel lefelé fordított tálra, hogy könnyebb legyen forgatni. Kezdd el felhelyezni és felragasztani őket az összenyomott végüknél, hogy a nyitott élük nézzen kifelé. A koszorú alap méretétől függően érdemes előbb rápróbálni a leveleket, és megnézni, hogy milyen elrendezésben férnek majd fel szabályosan. Végig csak egy irányba haladj a levelekkel.
A cél az, hogy ne lehessen megmondani, hogy hol kezdted el felragasztani a leveleket. Ehhez több sorban is helyezd fel őket az alapra úgy, hogy a levelek töve mindenhol fedett legyen.

Lapozz további olcsó karácsonyi dekorációs ötletekért, a legjobbak még hátra vannak!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Enteriőr

Az enteriőr jelentése: építmények belső tere, helyisége és annak berendezései.... Tovább

Marokkói stílus

A marokkói stílusra az egzotikus formák és különböző színek a jellemzőek. Mivel az arab... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció Háztartás Lakásbemutatók Növények Színes ötletek Újrahasznosítás