notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Karácsonyfadísz készítése házilag

hirdetes

Karácsonyfadísz készítése házilag

Napjainkban már számos különleges technikával készült karácsonyfadísz közül válogathatunk – de ezek a darabok nem mindig egyediek és tükrözik a mi stílusunkat, egyéniségünket. A másik probléma pedig, ha egy helyen vásárolunk a szomszéddal, jó eséllyel lesz hasonló a karácsonyfánk – ezt pedig senki sem szeretné.

Karácsonyfadísz készítése házilag

Karácsonyfadísz készítése házilag, profi szinten

Karácsonyfadíszt nem csak műanyag vagy üveggömbből készíthetünk, hanem kiégett villanykörtékből is. A nagy energiatakarékos izzó láz után biztosan mindenkinek van otthon néhány hagyományos körtéje.

A kifestésükhöz az üvegfestékek mellett jó kézügyességre is szükséged lesz, sok türelemre és aprólékos munkára, ha igazán egyedi darabot szeretnél létrehozni.

Konkrét ötletekkel nem tudok szolgálni, hiszen mindenkinek a saját fantáziájára és kreativitására van bízva, milyen karácsonyfadíszt készít, inspirációként viszont gyűjtöttem Nektek néhány képet:

 

 

Karácsonyfadísz készítése házilag, haladó szinten

Ehhez a karácsonyfadísz elkészítéséhez már kevesebb kézügyesség kell. A márványozás egy viszonylag egyszerű folyamat, itt csak a szépérzékünkre van szükség és a megfelelő színek kiválasztásához.  

hirdetes

A márványozás menete:

Szerezd be a megfelelő színű festéket, legjobb a Marabu Easy Marble festéke
Tölts meg egy tálat hideg vízzel
Rázd fel alaposan a festékeket, majd cseppentsd a vízfelszín közepére őket, majd az így megszíneződött vízfelületen húzz végig azonnal egy tárgyat
Ez után merítsd a műanyag tárgyakat a tálba hosszabb ideig, hogy azokat a víz teljesen lefedje.
Gyorsan emeld ki a tárgyat, majd hagyd száradni

 

Karácsonyfadísz készítése házilag, kezdő szinten

hirdetes

Sokszor nem csak mi, felnőttek, hanem a gyerekek is szeretnék kifejezni kreativitásukat és beszállni a karácsonyi készülődésbe, dísz készítésébe. Az alábbi technika nagyon egyszerű, így bevonhatjuk őket is:

A hóemberes karácsonyfadísz elkészítéséhez fesd be a gyerekek tenyerét fehérre, majd így fogják meg a gömböket. A rajtamaradt ujjlenyomat nagyon hasonlít a hóemberre – így ez után már csak annyi a dolgod, hogy kiegészítsd répa orral és kalappal. Nem csak jó móka lesz, de a gyerekek büszkék is lesznek arra, mit készítettek! Ehhez szinte bármilyen festéket használhatsz, ami befogja a gömböt.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

marketing

Mi az a marketing és milyen a jó marketing tanácsadó?   A jó marketing... Tovább

Napforduló

A napforduló csillagászati kifejezés, mellyel a Napnak a Föld egyenlítőjéhez való... Tovább

Tovább a lexikonra