notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Karácsonyunk legjellegzetesebb és legszebb jelképe a karácsonyfa, mely gyönyörű díszekkel ékeskedve visz szeretetet és meghittséget az otthonokba, vitathatatlanul ez a legfontosabb karácsonyi dekoráció.

hirdetes

Karácsonyfa dekoráció

Kerekes Orsolya

Karácsonyunk legjellegzetesebb és legszebb jelképe a karácsonyfa, mely gyönyörű díszekkel ékeskedve visz szeretetet és meghittséget az otthonokba, vitathatatlanul ez a legfontosabb karácsonyi dekoráció. Sok család szenteste napján kezdi díszíteni a fát, de vannak nemzetek ahol ezt már jó pár nappal december 24. előtt megteszik.

Karácsonyfa dekoráció

Válasszuk ki a fenyőfát!

Európa legrégebbi fenyőfajtája, a lucfenyő hazánkban is honos. A legnagyobb tradíciókkal rendelkező karácsonyfa típus. Vigyázz, mert ez a fajta hullatja legjobban a tűlevelét.

A fekete fenyő rendelkezik a leghosszabb és legillatosabb levelekkel. Ez az a fafajta aminek jelenlétét messziről megérezhetjük, annyira markáns fenyőillata van. Gyantáját nagyon nehéz lemosni a kézről, ezért csak kesztyűben nyúlj hozzá/szállítsd.

Az ezüst fenyő különleges ezüstös színéről kapta nevét. Ágai nagyon sűrűn helyezkednek el, ezért könnyen és bőven lehet díszíteni. Nehezen alkalmazkodik a szobai klímához így könnyen kiszáradhat.

hirdetes

Akik igényesebbek a fenyőfára, azoknak a legkedveltebb fenyőfajtájuk a Nordmann fenyő, ami árában is megmutatja, hogy a legjobb mind közül. A fenyő alakja teljesen szimmetrikus, kúp alakú. Ideális karácsonyi fenyő. A legjobb tulajdonsága pedig az, hogy a teljes kiszáradás után sem kezdi hullatni leveleit.

Karácsonyfa díszítés

Fenyőfa díszítési sorrend

1. Fények

hirdetes

2. Girland

3. Díszek

4. Szaloncukor, mézeskalács

Dekoráció ötletek

A dekoráció ötletek száma végtelen, mindenki fantáziájára van bízva. Válogathatsz különböző stílusok, színek, technikák közül; egyszerű, modern, minimalista, színes, egy színű, papír díszes, gömbökkel díszített. Dekorálhatod a fádat szaloncukorral és mézeskaláccsal is. Válaszd ki a számodra ideális díszítést, hogy tökéletes kiegészítője legyen a meghitt ünnepnek a karácsonyfa is.

Adunk néhány ötletet is:

Karácsonyfa díszítés Karácsonyfa díszítésKarácsonyfa díszítés Karácsonyfa díszítésKarácsonyfa díszítés Karácsonyfa díszítésKarácsonyfa díszítés Karácsonyfa díszítésKarácsonyfa díszítés Karácsonyfa díszítésKarácsonyfa díszítés Karácsonyfa díszítésKarácsonyfa díszítés Karácsonyfa díszítésKarácsonyfa díszítés Karácsonyfa díszítés

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Ecet

Az ecetsav, más néven etánsav, szerves vegyület, képlete CH3COOH. Könnyen felismerhető, mert... Tovább

Bidé

WC használat után használható fürdőszobai kellék mosdásra. Eredet [bidé < francia:... Tovább

Tovább a lexikonra