notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Karácsonyunk legjellegzetesebb és legszebb jelképe a karácsonyfa, mely gyönyörű díszekkel ékeskedve visz szeretetet és meghittséget az otthonokba, vitathatatlanul ez a legfontosabb karácsonyi dekoráció.

hirdetes

Karácsonyfa dekoráció

Kerekes Orsolya

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Karácsonyunk legjellegzetesebb és legszebb jelképe a karácsonyfa, mely gyönyörű díszekkel ékeskedve visz szeretetet és meghittséget az otthonokba, vitathatatlanul ez a legfontosabb karácsonyi dekoráció. Sok család szenteste napján kezdi díszíteni a fát, de vannak nemzetek ahol ezt már jó pár nappal december 24. előtt megteszik.

Karácsonyfa dekoráció

 

 

Válasszuk ki a fenyőfát!

 

Európa legrégebbi fenyőfajtája, a lucfenyő hazánkban is honos. A legnagyobb tradíciókkal rendelkező karácsonyfa típus. Vigyázz, mert ez a fajta hullatja legjobban a tűlevelét.

 

A fekete fenyő rendelkezik a leghosszabb és legillatosabb levelekkel. Ez az a fafajta aminek jelenlétét messziről megérezhetjük, annyira markáns fenyőillata van. Gyantáját nagyon nehéz lemosni a kézről, ezért csak kesztyűben nyúlj hozzá/szállítsd.

 

Az ezüst fenyő különleges ezüstös színéről kapta nevét. Ágai nagyon sűrűn helyezkednek el, ezért könnyen és bőven lehet díszíteni. Nehezen alkalmazkodik a szobai klímához így könnyen kiszáradhat.

hirdetes

 

Akik igényesebbek a fenyőfára, azoknak a legkedveltebb fenyőfajtájuk a Nordmann fenyő, ami árában is megmutatja, hogy a legjobb mind közül. A fenyő alakja teljesen szimmetrikus, kúp alakú. Ideális karácsonyi fenyő. A legjobb tulajdonsága pedig az, hogy a teljes kiszáradás után sem kezdi hullatni leveleit.

 

Karácsonyfa díszítés

Fenyőfa díszítési sorrend

1. Fények

hirdetes

2. Girland

3. Díszek

4. Szaloncukor, mézeskalács

 

 

Dekoráció ötletek

 

A dekoráció ötletek száma végtelen, mindenki fantáziájára van bízva. Válogathatsz különböző stílusok, színek, technikák közül; egyszerű, modern, minimalista, színes, egy színű, papír díszes, gömbökkel díszített. Dekorálhatod a fádat szaloncukorral és mézeskaláccsal is. Válaszd ki a számodra ideális díszítést, hogy tökéletes kiegészítője legyen a meghitt ünnepnek a karácsonyfa is.

 

Adunk néhány ötletet is:

Karácsonyfa díszítés Karácsonyfa díszítésKarácsonyfa díszítés Karácsonyfa díszítésKarácsonyfa díszítés Karácsonyfa díszítésKarácsonyfa díszítés Karácsonyfa díszítésKarácsonyfa díszítés Karácsonyfa díszítésKarácsonyfa díszítés Karácsonyfa díszítésKarácsonyfa díszítés Karácsonyfa díszítésKarácsonyfa díszítés Karácsonyfa díszítés

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Lakberendezés

Évről-évre mindig megújulnak a lakberendezési trendek, amiket mi igyekszünk követni. A... Tovább

Klasszikus stílus

A klasszikus szó jelentése: tökéletes alkotás. Az antik bútorok maradandóságát,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 102

Átlagos értékelés: 4.7