notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Így előzd meg a karácsonyi baleseteket!

hirdetes

Karácsony: a szeretet ünnepe, és nem a baleseteké…!

Bibók Barbara

A Karácsony a szeretet ünnepe, ami az örömről, boldogságról, és a közös családi programokról szól. Jó esetben! Vannak azonban bizonyos veszélyforrások, amik egy pillanat alatt tönkretehetik az ünnepet, ha nem vagyunk kellőképpen figyelmesek! 

Előzd meg a karácsonyi baleseteket!

Nézzük, mik azok a veszélyforrások, melyekre fokozottan ügyelnünk kell!

Gyertya: Sose hagyjuk égve felügyelet nélkül, és sose tegyük éghető tárgyak közelébe! Ha kicsi a hely a lakásunkban, ám mégis szeretnénk élvezni a pislákoló gyertyafényt, akkor érdemes az úszógyertyát választanunk, melyet öblös üvegben tárolva minimálisra csökkenthetjük a baleset veszélyét.

Csillagszóró: Az ünnepi hangulat elengedhetetlen kelléke, ám ha nem figyelünk eléggé, akkor könnyen meg lehet a baj! Érdemes mindig távol tartani a padlószőnyegtől, a karácsonyfadíszektől, és főleg a függönyöktől. Az apró szikrák alattomos tüzet okozhatnak. Sose adjuk gyermekek kezébe, és sose tartsuk közel szeretteink hajához, ruhájához!

Kandalló: Csodálatos hangulatot áraszt a látvány, és a tűz pattogó hangja egyaránt, de nagyon fontos a megfelelő lezárás, a tökéletes füstelvezetés, és mindenképpen ellenőriztetni kell szakemberrel a beüzemelést megelőzően. A tűztér közelébe semmiképpen se helyezzünk éghető anyagot, s gondoskodjunk a lekerítésről, hogy a kipattanó szikrák, fadarabok ne okozhassanak tüzet otthonunkban!

hirdetes

Karácsonyfaégő: A legkevésbé szoktuk veszélyesnek tartani, ám mégis nagy eséllyel okozhat gondot a szeretet ünnepén. Mindenképpen érdemes kipróbálni, mielőtt a fára helyezzük, és ha zárlatos az égősor, akkor azonnal a kukába vele! Figyeljünk rá, hogy rendeltetésének megfelelően használjuk! Az elhelyezése előtt mindig győződjünk meg róla, hogy kültéri, vagy beltéri izzósorral van-e dolgunk, s ennek megfelelően dekoráljuk vele otthonunkat. Sose hagyjuk felügyelet nélkül az égő izzósort, s ha elmegyünk otthonról, mindig áramtalanítsuk!

Tűzhely: A konyha mindig is óvatosságra int a sütés-főzés alkalmával, ám Karácsonykor különösen sok a tűzbaleset az ünnepi menük elkészítése okán is. Óvatosan süssük tehát a malacot és a pulykát, és mindig legyen a közelben valaki, aki folyamatosan felügyeli az étel készülésének folyamatát. A pulyka ugyanis mérges állat, könnyen haragra gyúl! :)

hirdetes

Ha kisgyermek, vagy háziállat van a lakásban, akkor a fentiekre fokozottan ügyelnünk kell, és mindig legyen valaki, aki felnőtt fejjel jelen van a kritikus helyzetek megelőzése érdekében!

Legyen otthon tűzoltó készülék, és mindig ellenőrizzük a készülékek, gyertyák, égősorok állapotát, ha elhagyjuk otthonunkat!

A baj azonban könnyen bekövetkezik, olykor még az óvatosságunk ellenére is, ezért sose bízzuk a véletlenre otthonunk védelmét!

Fontos, hogy rendelkezzünk megfelelő lakásbiztosítással, így ha a körültekintésünk ellenére is baleset adódna otthonunkban, akkor legalább a felmerülő költségeket megspórolhatjuk előrelátásunknak köszönhetően.

A lakásbiztosítás kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen ma már széles spektrumú portfólió áll lehetőségünkre, sok-sok kiváló lehetőséggel, és sok-sok buktatóval egyaránt. Éppen ezért érdemes szakemberre bízni az áttekintést, akivel a konzultáció során kiválaszthatjuk a számunkra legideálisabb lakásbiztosítást.

Gondolkodjunk előre, s ne bízzuk a véletlenre a szeretet ünnepét! 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Mobilház

Magyarországon is egyre jobban terjednek a mobilházak. Ami szerencse, hiszen nagyon hasznos kis... Tovább

Esküvőszervezési tippek

Hogy a Nagy Nap tökéletes legyen… A helyszín, a dekoráció, az ételek, a ruha, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció Garzonlakás Háziállatok Kis lakás Nappali