notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így távolítsd el a nem kívánt foltokat ülőgarnitúrádról!

hirdetes

Így tüntesd el kanapédról a foltokat!

cs

Abban az esetben, ha leesszük ruhánkat, vagy a földre lötyköljük a kávét nem esünk kétségbe, hiszen könnyen ki tudjuk mosni azt, vagy egy gyors mozdulattal feltörölhetjük a kilötykölt folyadékot a padlóról, viszont amikor a vörösbort a fehér kanapéra loccsantjuk, akkor teljesen érthető, ha megijedünk.

folttisztítás a kanapéról

Mikor az előzőhöz hasonló eset történik, akkor négy lehetőség közül választhatunk; áthuzatjuk a bútort, elfedjük egy pokróccal vagy díszpárnával pacát, illetve kitisztíthatjuk saját magunk is. Ezek a praktikák filléres megoldások, és amennyiben mégsem járunk velük sikerrel, akkor kérhetünk szakmai segítséget, a helyzeten sokat már amúgy sem ronthatunk. Ha pedig segítséget kérnénk, akkor javasoljuk, a Kék Harmóniával történő kapcsolatfelvételt, aki több éves szakmai múltjával minden folttal és piszokkal könnyen elbánik, segítségükkel nem kell takarítási praktikákon törni a fejünket. Ide kattintva kérhetsz tőlük ajánlatot: takarító cég Budapest.

Kárpittisztítás az otthon található szerekkel

Mi most az otthoni megoldásokban fogunk nektek segíteni, hiszen minden folt után áthuzatni a kanapét igencsak költésges móka lenne, a foltok eltakarására használt díszpárnáktól pedig egy idő után nem férnénk el.

Megannyi profi tisztítószer és kárpittisztító található a boltok polcain, melyek hatékonyan veszik fel a harcot a legmakacsabb szennyeződésekkel is, de ha az egyszerű praktikák elkötelezett hívei vagyunk, vagy szimplán csak szeretnénk spórolni egy keveset, akkor javasoljuk, hogy ezekkel a házi praktikákkal próbálkozzunk!

Alapvető szabály, hogy minél hamarabb próbáljuk meg felitatni a folyadékot, de ennyivel nem ússzuk meg!

hirdetes

Attól függően, hogy milyen anyagból készült kanapénk kell a továbbiakban eljárnunk.

Bőr bútorok ápolása

Ha bőrkanapénkat öntöttük le valamilyen színes folyadékkal, akkor a szerencsésebbek táborába tartozunk. Gyors segítségként töröljük át egy kis popsitörlő kendővel, illetve vazelinnel. Abban az esetben ha éppen van otthon a kanapéval megegyező színű cipőkrémünk, akkor ezzel is átkenhetjük vékony rétegben, a száradást követően pedig egy puha pamut kendővel töröljük át, hogy bútorunk visszanyerje eredeti fényét!

Mivel a természetes megoldás lehetőségét is kilátásba helyeztük, ezért erre is mondunk egy jó alternatívát; mártsuk a rongyot egy kis tejbe és töröljük át vele a foltot, majd miután megszáradt egy csepp olajat oszlassunk el rajta, melynek köszönhetően bútorunk fényessé válik majd.


hirdetes
 

folttisztítás a kanapéról

Szövetbútorok tisztitása

Ebben az esetben kicsit nehezebb helyzetben vagyunk, mint az előbb említett helyzetben.

A szövetkárpit tisztítását otthoni módszerekkel legkönnyebben az ecet és a szódabikarbóna bevetésével érhetjük el. Az ecet kiváló folttisztító, így ha fele-fele arányban összekeverjük vízzel, majd azzal töröljük át az érintett felületet, akkor nagy valószínűség szerint a folt eltűnik majd. Amennyiben még mindig látszik esetleg, akkor szórjunk rá egy kevés szódabikarbónát is és dörzsöljük bele! Fontos, hogy itt figyeljünk oda arra, hogy mindig szálirányba dörzsöljük, nehogy kárt tegyünk az anyagban!

Miután megszáradt a folt, alaposan porszívózzuk ki és már készen is vagyunk!

Abban az esetben, ha kisállatot tartunk a lakásban, vagy dohányzuk otthonunkban és szeretnénk a kárpitos bútorokat szagtalanítani, akkor is használjunk szódabikarbónát, mivel bámulatos szagtalanító hatással rendelkezik!

Egyéb érdekes megoldások

A fent említett módszerek szolgáljanak mankóként folttisztításkor, viszont ha kísérletező kedvű vagy, akkor megsztjuk még veletek azt is, hogy amennyiben kávéval, kakaóval, vagy teával öntötted le bútoraidat, akkor egy kevés sörrel halványíthatod a foltot, illetve legalább ennyire meglepő praktika a vörösbor okozta folt tisztításánál, hogy párja, a fehérbor szintén halványabbá varázsolja az általa okozott foltot.

Amennyiben pedig zsírfoltot szeretnénk hatékonyan eltávolítani, cseppentsünk rá egy kevés mosogatószert és dörzsöljük gondosan át a felületet!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Roló

Ablak elfedésére használható, az ablak tetején rúdra feltekercselt, onnan lehúzható,... Tovább

Járda

A járda vagy gyalogjáró a gyalogosok közlekedésére... Tovább

Tovább a lexikonra
Nappali Textilek