notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

kanapé, nappali

hirdetes

Kanapé, a nappali központja

Józan Szilvia

Ki látott már nappalit kanapé nélkül? Sokszor még olyan helységekbe is betuszkoljuk, ahová nem biztos, hogy kellene. Abban viszont mindenki egyetért, hogy nincs nappali kanapé nélkül. Hogy mekkora, milyen stílusú, milyen színű, az a nappalitól, és persze nagymértékben tőlünk függ.

Kanapé, a nappali központja

A kanapé helye a nappaliban

 

Bár sok minden más állhat a nappali középpontjában, mégis a kanapé a leginkább elterjedt választás. Egyrészt mert könnyű a helység középpontjába tenni. Például egy kandalló középpontba helyezésekor meglehetősen sok problémába ütközhetünk, de a kanapéval nincsenek ilyen funkcióbeli problémák. Másrészt a kanapé szerepe a vendégek, a ház lakói számára központi szerephez jut, hiszen a nappaliban való tartózkodás során a legtöbben a kanapén, vagy körülötte foglalnak helyet. Így a kanapé olyan helyre kerüljön, ahol a vendégek a középpontban érezhetik magukat.

hirdetes

 

klasszikus kanapé

 

fekete kanapé

 

A kanapé színvilága

 

Nagyon fontos, hogy a kanapé színvilága vagy egyezzen a nappali színeivel, vagy kiegészítse azt. Igazán könnyű dolgunk akkor van, ha a szoba semleges színekből áll, főleg fehérből, akkor szinte mindegy, hogy milyen színvilággal egészítsük ki. Ha viszont főleg pasztell színekből áll a szobánk, akkor nem szerencsés egy élénk színű kanapé, és a fordított eset sem. A nagy szín kavalkád pedig nem teremt egységes stílust, ezért olyan színű kanapét válasszunk, amely összetartja a nappali színeit.

hirdetes

 

fehér bőr kanapé

 

modern kanapé

 

A kanapé stílusa

 

A kanapé stílusa lehetőleg azonos legyen a nappali stílusával. Az viszont nem baj, ha két hasonló stílust ötvözünk. Viszont a szöges ellentétek nem nyerő párosítás. Például egy barokk ízlés szerint berendezett nappaliban nem mutatna jó egy bőrkanapé. A stílusbeli határvonalak persze sok stílusnál nem különülnek el ennyire, és ha éppen kísérletező kedvünkben vagyunk, akkor remek nappali-kanapé stílusvariációkat találhatunk ki.

 

lila kanapé

 

bőr kanapé

 

barna kanapé

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Eladó apartman Balaton különlegességei

A Balaton egész évben lenyűgöző, ezért érdemes nem csak nyáron, hanem télen is ellátogatni... Tovább

Panorámás apartman

Egy panorámás apartman saját célú használatra és befektetés szempontjából is ideális... Tovább

Tovább a lexikonra