notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Vendégváró kanapé

hirdetes

Vendégváró kanapé

Józan Szilvia

 

Időnként szinte mindenki fogad olyan rokont, vagy barátot, aki nem tudja máshogy megoldani az alvást, minthogy nálunk marad. Ilyen váratlan helyzetekre jó megoldás, ha a kanapénk alkalmas fekvőhelynek is. Ugyan nem olyan kényelmes, mint egy ágy, de ha nem rendelkezünk külön vendégszobával, akkor az egyik legjobb megoldás lehet.

Vendégváró kanapé

 

A kanapé, mint fekhely

 

A nappaliban elhelyezett kanapé akár több funkcióval is rendelkezhet, minthogy tv-t nézünk rajta. Hívhatunk vendégeket, vagy akár felkészületlenül is bármikor érhet minket látogató, akinek nincs hová mennie éjszakára. Rokonok, barátok vendégül látására a legtöbb háztartás nem rendelkezik külön erre alkalmas helyiséggel. Így helytakarékos megoldást egy olyan kanapé a nappaliban, ami fekvőhelynek is használható.

 

vendégváró kanapé

 

vendégváró kanapé

 

A fekvőhelynek is jó kanapé

 

Választhatunk olyan kanapét, amivel nem kell semmit sem csinálni, mert alkalmas fekvőhelynek is. Nincs szükség semmiféle átalakításra, talán csak ágyneműre. Ezek olyan kanapét jelentenek melynek legalább az egyik oldalán nincs széle és van olyan hosszú, hogy kényelmesen elférjen rajta a vendég. Lehet olyan kanapét is választani, aminek ugyan van széle, de nem meredeken emelkedik, hanem elég elnyújtottan, ahhoz, hogy a fejet kényelmesen tartsa alvás közben.

hirdetes

 

vendégváró kanapé

 

vendégváró kanapé

 

Az átalakítható kanapé

 

Az átalakítható kanapét bármikor átrendezhetjük fekhellyé. Általában a kanapé hátat tartó részét kell leengedi a földre, így akár két személynek is megfelelő méretű fekhelyet kaphatunk. Az átalakítás nem nehéz és igen hasznos. Az átalakítható kanapé, viszont több helyet igényel, mint a már fekvőhelynek is alkalmas kanapé. Ezért elegendő helynek kell lennie a nappalinak, ahhoz, hogy a kanapét átalakítsuk.

hirdetes

 

vendégváró kanapé

 

vendégváró kanapé

 

Kihúzható kanapé

 

Magyarországon az egyik legnépszerűbb megoldás a fekvőhely kialakítása szempontjából. A kihúzható kanapé pusztán a kanapé ülő részének a kihajtogatását jelenti. A keletkezett fekvőhely így annyi személyes, ahány a kanapé. A fekhely elég alacsonyan, a padlóhoz közel van és kevésbé vastag, mint a többi megoldás. A kihúzható kanapék többsége rendelkezik merev széllel, de ez a fekhellyé alakítást és a használatot nem befolyásolja jelentős mértékben.

 

vendégváró kanapé
 

vendégváró kanapé

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Matrac

Matrac közvetlenül a gyártótóól Milyen a jó matrac? Megmondjuk! Kövesse cikkeinket matrac... Tovább

Húsvét

Húsvét előtt mindenki nagytakarítást tart, tojásokat fest, csokitojásokat és nyuszikat... Tovább

Tovább a lexikonra
Bútorok