notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Nézd meg, hogy hogyan készül ez a szuper, kaktuszos dísz!

hirdetes

Így készítheted el könnyedén ezt a kaktusz inspirálta díszt

LK

Ha nem adottak a lehetőségeid arra, hogy különleges növényeket nevelj az otthonodban, akkor próbáld meg elkészíteni ezt a szuper, kaktuszos díszt! Bemutatjuk, hogy hogyan készítheted el lépésről lépésre! 

Nézd meg, hogy hogyan készül ez a szuper, kaktuszos dísz!

A legegyszerűbb módja, hogy tavaszi hangulatot csempéssz az otthonodba az, ha beszerzel néhány szép, különleges növényt. Azonban vannak, akik nem tudnak jól gondoskodni egy növényről vagy éppen a lakás adottságai nem túl kedvezőek egy növény számára.

A következő kaktusz inspirálta dísz pillanatok alatt, fillérekből elkészíthető, nem igényel komolyabb kézügyességet sem, és gondoskodnod sem kell róla az elkészítésen kívül.

Amire szükséged lesz hozzá:

 • 1 kicsi kerámia kaspó
 • 5-6 db kicsi, ovális kavics
 • Akril festék (sötétzöld, világoszöld és fehér)
 • 1 nagy ecset
 • 1 kisebb ecset
 • Színes, apró dekorkavics  

Így készítheted el:

 1. lépés: Használd a nagy ecsetet és vidd fel a sötétzöld és világoszöld festéket a nagyobb kavicsok egyik oldalára. Ha egy kicsit vastagabb rétegben viszed fel a festéket, akkor nem lesz szükség két rétegre. Várd meg, amíg megszáradnak a kavicsok.
  hirdetes

  Ha egy kicsit türelmetlen vagy és nem tudod megvárni azt, hogy megszáradjon a festék, akkor használj hajszárítót! A forró levegő segítségével másodpercek alatt meg fog száradni a festék.

 

Nézd meg, hogy hogyan készül ez a szuper, kaktuszos dísz!
 1. lépés: Ha az egyik oldala megszáradt, fordítsd át a köveket a másik oldalukra, majd ezeket is fesd le. A festésnél ügyelj a szélekre is!

 1. lépés: Vedd elő a vékonyabb ecsetet és a fehér festéket. Fess apró, fehér vonalakat, pöttyöket, és egyéb jelzéseket a kövekre, így igazán egy kaktuszra fog hasonlítani a végeredmény.

hirdetes
 1. lépés: Itt szintén a nagy ecsetre lesz szükség. Fesd le fehérre a kaspót, és itt is vastagon vidd fel a festéket, hogy ne kelljen két réteget alkalmazni. Várd meg, amíg megszárad.

Nézd meg, hogy hogyan készül ez a szuper, kaktuszos dísz!
 1. lépés: Ha már minden megszárad, akkor jöhetnek az aprócska dekorkövek, amivel töltsd fel a kaspót. Egy dologra vigyázz: mielőtt beleöntenéd az apró köveket, ellenőrizd, hogy van-e a kaspón vízelvezető lyuk, ha igen, akkor ezt be kell fedned egy kis darab papírral, különben minden kő ki fog esni belőle.

 1. lépés: Rendezd el a kaspóban a nagyobb kavicsokat is úgy, hogy egy kaktuszra hasonlítson.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Festék

A festékeket az építőiparban, a gépjárműgyártásban, az ipar számos... Tovább

Takarítócég budapest

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak, iparterületek: napi, alkalmankénti... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció DIY