notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ez lesz a jövő otthona - az earthship, mint az önfenntartó ház

hirdetes

A jövő otthona: önfenntartó ház!

VZS
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az Earthshipek olyan önfenntartó házak, melyek a jövő otthonát jelentik számunkra. Azon felül, hogy teljesen önfenntartóak, még számos előnnyel rendelkeznek. Időt adnak neked!

A jövő otthona: önfenntartó ház!

Ez a ház szinte egy élő organizmus, magának készíti az energiát, környezetkímélő módon oldja meg a víz- és szennyvízkezelést. Teljesen újrahasznosított anyagból készül és rendkívül Föld barát. 

 

Bemutatjuk most nagy előnyeit az Eartship házaknak.

 

1. Korszerű!

 

Minden elvárásnak megfelel, amit a 21. században elvárhatunk. Csak azért, mert önnfentartó, attól még ne gondold azt, hogy vissza kell menned az időben és egy 18-19. századi házba kényszerülsz majd. Ezekben az Earthshipekben minden olyan dolog megtalálható, amit mai világunkban elvárhatunk otthonainktól.

 

 


2. Rendkívül könnyen építhető

 

Egy nemrég lezajlott Earthship konferencián egy házaspár előadásában hallgathattuk meg, hogy ők hogyan is, mennyire egyszerűen, gépek nélkül építették fel házukat, mindössze 3 hónap alatt. Nem kellett segítséget kérniük, nem volt szükségük semmilyen drága berendezésre. Ezelőtt viszont sosem építettek még semmit, mégis megcsinálták.

 

 

Az önnfentartó Earthship további előnyeihez lapozz egyet!

 

A jövő otthona: önfenntartó ház!

3. Nagyon olcsó!

 

A legalapvetőbb Earthship mindössze 7000$-ból felhúzható. Ez kb 2.000.000 Ft. Persze, ez az összeg mehet feljebb, ha nagyobbat, díszesebbet szeretnél.

hirdetes

 

 


4. Ingyenesen állíthatsz elő élelmiszert saját magadnak

 

Minden Earthship fel van szerelve 2 üvegházzal, ezért teljesen mindegy, hogy tél van vagy nyár, egész évben meg tudod termelni azt, amire családod vágyik.
Aki szeretne állatokkal foglalkozni, ebben a házban az is lehetséges, hiszen akár egy tyúkólat vagy egy kisebb halastavat is építhetsz hozzá.

 

 

 

 

 

Az önnfentartó Earthship további előnyeihez lapozz egyet!

 

A jövő otthona: önfenntartó ház!

5. A víz újrahasznosítása

 

Először is a víz összegyűlik a ház tetejében, majd egy tölcséren keresztül megy bele a ciszternába, ami egy víztisztítóba engedi tovább. Ezek után a víz már iható formában jelenik meg a ház csaprendszerében, ráadásul ez öblíti még a wc-t is. 
Az elhasznált víz pedig továbbjut az üvegházban lévő növények számára.

 

 

6. Energia felhasználása

 

A szélturbinák és a napelemek, melyek befedik a ház tetejét, teljesen ellátják a házat villamosenergiával. Ha nem használod túl szélsőséges mértékben, akkor nem lesz energiahiányod.

hirdetes

 

 

Az önnfentartó Earthship további előnyeihez lapozz egyet!

 

 

A jövő otthona: önfenntartó ház!

7. Nincsenek számlák többé!

 

Azon felül, hogy nincsenek számláid, tehát ingyen lakhatsz végre saját otthonodban, gondolj csak bele, hogy nem lesz szükséged annyi pénzre, mint most. Ergo több időt szánhatsz a hobbidra, tanulásra, olvasásra, vagyis az időddel azt csinálsz, amit csak szeretnél.
Ha nem kezdő termelő vagy, akkor pedig akár tényleg mindent meg lehet termeszteni magadnak. A gyümölcsöket, a zöldségeket, egy kis tanulással kenyeret is süthetsz magadnak, de sorolhatnám még órákon át mi mindent lehet megtenni egy ilyen házzal/házban. 

 

 


Gondolj csak bele, hogy milyen lenne, ha azok a dolgok kerülnének előtérbe, amikre eddig csak vágytál, hogy megteszel, most pedig bőséges időd lenne rájuk...

 

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Természet

Lakberendezési szakszótár

Étterem Budapesten

Néha mindenkire ráfér egy kis kikapcsolódás, és nem mindig van kedvünk a tűzhely mellett... Tovább

Rendezvényhelyszín vidéken

Egy rendezvényhelyszín vidéken lehetővé teszi, hogy az esemény résztvevői egy nyugodt,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 168

Átlagos értékelés: 4.9