notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A természet csodái - gyönyörű, jeges képek

hirdetes

A természet csodái – gyönyörű, jeges képek

CsN
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Csodálatos, ugye? A természet pusztító hatalmát rengetegen boncolgatják, de most nézzük kicsit pozitívabban ezt a kérdést. A jég gyönyörű, csillogó kristályai már-már művészi képet eredményeznek, ha megvan hozzá minden feltétel. Márpedig ezeken a képeken megvan, és az eredmény nem is marad el! Én innen választottam gépemre háttérképet is :)

A természet csodái - gyönyörű, jeges képek

Jégbe zárt virágok

A jégvihar hatalmát nemrégiben hazánkban is megtapasztalhattuk. Hatalmas pusztítás, járhatatlan utak és órákat késő vonatok juthatnak eszünkben arról a pár napról, pedig ha egy kicsit tovább nézünk a kellemetlenségeket, megláthatjuk a pusztító erő csodálatos oldalát is. A jég ugyanis ilyenkor mindent befed, mindent ellep. Így ezt a kisvirágot is magába zárta, ezzel művészi képet kialakítva a tájon.

 

 

Fagyott fácska

Ez a szegény fácska valószínűleg igen szerencsétlen helyre nőtt, és biztos vagyok benne, hogy nem tett jót neki az ilyen szintű fagyás. Ettől függetlenül azonban egy igazán különleges, csodálatos képet mutatott így a pórul járt növény, hiszen a jég olyan módon lepte be, hogy még jégcsapok is kialakulhattak rajta.

A természet csodái - gyönyörű, jeges képek

Jég-levél

Egy-egy nagyobb jégvihar után akár te is találhatsz ehhez hasonló csodát környező fák és bokrok levelein. A jég ilyenkor vastag rétegben ül rá mindenre, amit csak környezetében talál, és ha ez több időn át így megy, akkor akár olyan vastagságú jég is képződhet a leveleken, amelyet könnyen le tudsz szedni róluk. Nem túl tartós, de valóban gyönyörű dolog ez.

hirdetes

 

 

Befagyott tó

Ez a kép már nem a jégvihar emlékeit őrző természeti jelenségeket mutatja, hanem a hosszú, hideg téli napok alatt kialakult fagyról szól. A hideg itt egészen mélyre hatolt a víz alá, és teljesen befagyasztotta a tavat! Az első képen a hullámok győzedelmeskedtek, és szilánkosra törték a jégréteget, a második képen azonban a fagy volt erősebb. A legszebb része, ahogy a buborékokat is megőrizte a jégbörtön a tó felszíne alatt.

A természet csodái - gyönyörű, jeges képek

Fagyott világítótorony

A Michigen tó partján fekszik ez a pórul járt világítótorony, amely a hihetetlen fagyban szinte teljesen eltűnt a jég alatt. Már a kép láttán is fázom kicsit, de szépségéhez azért nem férhet kétség: a fehér jégbevonat szinte teljesen egységes burkolatot képzett az épületen, majd mikor ott már átvette a hatalmat hatalmas, fenyegető jégcsapok keletkeztek, mindenhol.

 

 

Fagyos pókháló

Mintha csak egy gyönyörű dekorációval felszerelt horrorfilmből érkezett volna ez a kép: a lámpást teljesen beszőtte egy szorgos pókocska, ám munkája nem tartott valami sokáig, hiszen a fagy itt is győzedelmeskedett. Bár a pók valószínűleg kezdhette elölről az építkezést, előző otthonából csodálatos látvány lett: mintha csak kristályból rakták volna ki a precízen összefont hálót!

hirdetes
A természet csodái - gyönyörű, jeges képek

Jégbuborék

Egy kis különlegesség, amelyet ha elég hideg van, akár te magad is elkészíthetsz! -15 fok alatt a szappanbuborék ugyanis nagyon hamar elkezd megfagyni, és gyönyörű lesz a végeredmény. A buborék akár teljesen is képes átfagyni, és akkor még viszonylag tartós is lesz a dolog – de egy kép erejéig biztosan te is meg tudod majd csinálni.

 

 

 

Üveg-szerű jég

Ennek a tónak kristálytiszta vize lehet, ha ilyen csodálatosra képes fagyni! Éppen olyan, mintha üvegből, vagy valamilyen drágakőből készült volna ez a hatalmas felület – pedig csak a jég hódítása vette át itt is a hatalmat. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Természet

Lakberendezési szakszótár

Terasz téliesítése

A terasz téliesítése alatt azt értjük, mikor a környezeti hatásoktól (esőtől, hótól ,... Tovább

Dubai

Dubaj (hivatalos magyar átírása szerint[1]) vagy Dubai (az elterjedt... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 170

Átlagos értékelés: 4.7