A Japán stílus jellemzői és kialakítása.

hirdetes

Japán, ázsiai stílus

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az egyik legnyugodtabb, legrezignáltabb lakberendezési stílus Japánból származik. Megvalósítása nem nehéz, de nem tűri a félmegoldásokat.

Japán lakberendezési stílus

Ha olyan otthont szeretnél, ahol pihenni, meditálni, kikapcsolódni lehet, akkor a japán stílus valószínűleg megragadja a fantáziádat. A stílus lényege a szépség, a praktikum és a hagyomány. Tulajdonképpen minden - a színek, a formák, a díszítés - nagyon egyszerű és jellegzetes. Világos fa, vagy kőpadló, sötét, alacsony bútorok - mert a japánok a föld közelében szeretnek aludni és étkezni -, fehér, törtfehér, de mindenképpen világos falak. Ha női hangulatú szobát szeretnél kialakítani, érdekes megoldás lehet például a halványrózsaszín, vagy a finom bambuszzöld árnyalat használata. A kanapé nem csupa párna, az ablakban nem lóg függöny, helyette inkább egy falécekből álló redőny. A szobát nem színes, tarka képek és tárgyak díszítik, hanem a megfelelően kialakított hangulatos fény és a jellegzetes japán képzőművészet visszatérő motívumai: a lótuszvirág, a madár, a bambuszlevél a falon, a drapérián és a faliszőnyegeken.

hirdetes

Jó hír a japán stílus kedvelőinek: az osztatlan, nagy alapterületű lakásoktól kezdve a kisebb városi bérlakásokig bárhol könnyedén kialakítható.
 

Forrás: http://www.lakberendezok.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Terrakotta

A terrakotta szó jelentése eredetileg égetett földet jelent. Gyakorlatilag ez a... Tovább

Adventi naptár

Az adventi naptár használatának népszokása 1900 körül kezdődött, kialakulása egy német... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes