notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Készíts magadnak íróasztali rendezőt!

hirdetes

Így készül egy egyszerű íróasztali rendező négy lépésben

LK
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A tavasz beköszöntével ideje elpakolni a téli holmikat és tiszta lappal kezdeni belevágni az új évszakba. Ha munkádat egy íróasztal előtt ülve végzed, akkor idővel biztosan egyre nagyobb rumli gyűlik össze rajta, és gyakran percekig keresel valamit, ami egy egyébként csak egy karnyújtásnyira van tőled.

Készíts magadnak íróasztali rendezőt!

Az ilyen kaotikus körülmények elkerülése végett érdemes beszerezni egy aranyos kis íróasztali rendezőt, vagy, ami még ennél is jobb ötlet, csinálni egyet!

 

Ez az egyszerű, de bájos asztali „rendfenntartó” biztosítja majd, hogy minden apróságnak meglegyen a maga helye! Összesen három részből áll, amikbe mindenféle asztali kellék kényelmesen belefér a tollaktól kezdve az ollón keresztül a vonalzókig. A mágnes az apró fémtárgyak (pl. gemkapcsok) összegyűjtését szolgálja.

 

Amire szükséged lesz:

  • 3/16” keményhab lemez (2 x A4 vagy 1 x A3)
  • Átlátszó ragasztó
  • Sniccer
  • Vonalzó
  • Vékony alkoholos filc
  • 4-5mm vastag parafa (opcionális)
  • Öntapadós mágneslap (opcionális)

 

Első lépésként vágd ki keményhab lemezből az alábbi formákat, ügyelve a rajtuk jelölt méretekre. Ehhez egy sniccert használj, mert az ollók hajlamosak összenyomni a habot, amit így nehezebb lesz később megragasztani.

hirdetes

 

Készíts magadnak íróasztali rendezőt!

A második lépés „beburkolni” a házakat a parafával – ezt persze kihagyhatod, ha nem tetszik. Ha szeretnél némi változatosságot, akkor vágd ki a megfelelő méretű parafákat a házakra, majd a ragasztóval rögzítsd őket rájuk. Végül rajzold meg filccel az ablakokat, az ajtókat, és minden egyéb részletet, amit szeretnél.

 

 

A harmadik lépés a házak „megépítése”. Először ragaszd a házak elejét (amiket az előbb feldíszítettél) a hosszú alaphoz. Ügyelj rá, hogy a házak elejét a lap oldalsó élére ragaszd, hogy ne látszódjon, ha szemből nézed. Ha megszáradt, jöhetnek a megfelelő méretű elválasztó falak a házak közé és természetesen a széleikre. Mielőtt a hátlapot is felragasztanád, hagyd, hogy minden fal a helyére száradjon.

hirdetes

 

 

A negyedik, és egyben utolsó lépés a mágneslap felragasztása a ház falára, amin az apró fémtárgyak foglalnak majd helyet. Vágd méretre, hogy pontosan illeszkedjen, majd (ha a mágnes nem öntapadós) ragaszd fel ragasztóval – mindkét oldalra tehetsz egyet-egyet.

 

 

Készen is vagyunk! Most már nem kereshetsz kifogásodat, ha rendetlenség van az asztalon! Ideje mindent a helyére tenni!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Dekoráció DIY

Lakberendezési szakszótár

Lépcső

Rengeteg háznál megtalálhatók ma is a régen nagyon általános, beton lépcsők. Annak idején... Tovább

Szövet

A szövet a kelmék egyik fajtája, amely két egymásra merőleges fonalrendszerből: a hosszanti... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 119

Átlagos értékelés: 4.8