notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Íróasztal alatti kábelek elrejtése: így rejtsd el trükkösen a zavaró zsinórokat és kábeleket az íróasztalod alatt vagy tetején!

hirdetes

10 trükkös megoldás a kábelek elrejtéséhez az íróasztalnál

NA

Ahogy gyarapodik az íróasztalon lévő felszerelés, úgy nő a kábelek okozta káosz is. Laptopok, billentyűzetek, elosztók és töltőkábelek keringenek a munkaterületen, így az íróasztal rendezetlennek és zavarosnak tűnik. Ha azonban néhány egyszerű ötletet alkalmazol az íróasztal kábeleinek elrejtésére, a zavaros munkaterületet vizuális káosztól mentes, szervezett térré alakíthatod. Ezzel a 10 lehetőséggel elrejtheted vezetékeket, nehogy átvegyék az uralmat a munka- vagy tanulóteret felett. 

Kábelek elrejtése az asztal alatt

1. Használj cserepes növényeket

Ha növényeket helyezel el az íróasztalon, akkor nem csak nyugodtabbá tudod tenni a   teret, de ez egy nagyszerű módja is annak, hogy elrejtsd az idegesítő zsinórokat. A zsinórok a cserepek vagy a levelek mögé helyezhetők, elrejtve őket a szem elől. Próbálj kúszónövényeket betelepíteni, mivel a lépcsőzetes lombozat tökéletes álcázás a zsinórok számára.  

2. Helyezz egy kábeldobozt az asztal tetejére 

Azoknak a vezetékeknek, amelyekhez az íróasztal tetejéről kell hozzáférni, próbálj meg kábeldobozt létrehozni. Ezeket a dobozokat kifejezetten vezetékek vagy elosztók elhelyezésére tervezték, és kényelmes lyukakkal rendelkeznek a vezetékek áthaladásához. 

3. Könyvek használata az íróasztalon

Függetlenül attól, hogy ezek a könyvek napi használatú jegyzetfüzetek, vagy egyszerűen csak a kedvenc regényeid, a könyvek megjelenítése egy másik egyszerű módot kínál a kábelek elrejtésére. Egyszerűen rakd egymásra a könyveket, vagy állítsd fel őket néhány dekoratív könyvtartó segítségével, és húzd mögéjük a zsinórokat. 

4. Rögzítsd a kábelkapcsokat

A kábelbilincsek nagyszerű módjai annak, hogy a zsinórokat egy bizonyos pályán elvezessék, és hatékonyan a helyükön tartsák. Sok zsinórcsipesznek van egy ragasztós oldala is, ami azt jelenti, hogy az íróasztal hátuljára és az íróasztal lábaira helyezheted őket. Ez utat biztosít a vezetékek haladásához, és megakadályozza, hogy összegabalyodjanak.

hirdetes

5. Használj fém kötőkapcsokat

Ha a vezetékek összekuszálódott rendetlenségben zuhannak le az íróasztalon, próbáld meg rendezni őket fém kötőkapcsokkal. Egyszerűen rögzítsd a rögzítőkapcsot az íróasztal széléhez, és hajlítsd hátra a karokat. A zsinórok átvezethetők a kapocskarok hurkain, hatékonyan tartják a helyükön és megakadályozzák, hogy összegabalyodjanak.  

6. Használj vezetékkezelő csöveket

Vezetékkezelő csövek rögzíthetők az íróasztal hátuljához és az asztal lábaihoz, és nagyjából ugyanazt a célt szolgálják, mint a kábelkapcsok. Ezek a csövek azonban egyszerre több zsinórt is képesek tárolni, így nagyobb mennyiségű zsinórt tartanak karbantartva és rejtve. 

7. Rendszerezd a zsinórokat cipzárral

Még akkor is, ha a vezetékeket az íróasztal tetején rendezed vagy rejted el, a vezetékek könnyen összegyűlhetnek az íróasztal körüli padlón. Sok zsinór túl hosszú a rendelkezésre álló akasztóhelyhez képest, ami egy nagy halom extra kábelhosszat eredményez. Ennek kiküszöbölése érdekében próbáld meg összegyűjteni a zsinórokat, és cipzárral tartsd zárva és rendezve. 

hirdetes

8. Több vezeték esetén használjon kábelhüvelyt

Egy másik nagyszerű lehetőség több vezeték összekapcsolására és rendszerezésére a kábelhüvely használata. Ezek az ujjak gyakran cipzározhatók, és az összes vezetéket szépen elhelyezik. A hüvely így sokkal könnyebben elrejti az összes vezetéket egyszerre. Az egyszerűség kedvéért érdemes kábelhüvely segítségével csoportosítani az azonos vagy hasonló eszközök vezetékeit, például a laptop és a billentyűzet vagy a telefon és a táblagép töltőkábeleit. 

9. Használj kábeltálcát az asztal alatt

Néha a legjobb megoldás az, ha a vezetékeket teljesen távol tartjuk a padlótól. Az íróasztal alatti kábeltálcák kiválóan alkalmasak a vezetékek egyszerű, rendszerezett elhelyezésére. Ez azt is megakadályozza, hogy a zsinórok lelógjanak az íróasztal hátulján.

10. Helyezd a kábeleket egy dekoratív kosárba

A kosarak hasznosak és dekoratívak is. Próbálj meg olyan egyedi kosarat találni, amelyet az íróasztala alá vagy mellé helyezhetsz és elrejti a feltekeredett vezetékeket. Ezzel nemcsak a zsinórokat tartod távol szem elől, hanem egy kellemes dekorációs elemet is kölcsönzöl a munkaterületednek. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Minikert

Egyre nagyobb teret hódítanak maguknak a minkertek, na és nem csak azok készítenek, akiknek... Tovább

Kőalkotás

A száraz kőművészet egy mára már csak kevés helyen őrzött hagyomány. Lényege, hogy a... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció