notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Internetről rendelhető házak

hirdetes

Internetről is lehet rendelni házat magunknak!

fö,GE.

Képzeld el a következőt: egy szép napon felmész a netre, rákeresel néhány előre elkészített, szállításra kész házikóra – és találsz is! Már házat is rendelhetsz magadnak!

Internetről rendelhető házak

Képzeld el a következőt: egy szép napon felmész a netre, és viccből rákeresel néhány előre elkészített, szállításra kész házikóra – és találsz is. Ezt az évtizedekkel ezelőtt sci-finek tartott szolgáltatást biztosítja az Amazon, a világ legnagyobb kereskedelmi webhelye. Bizony – szokás mondani, hogy sosem volt még olyan egyszerű otthont szerezni, mint manapság, de régebben tényleg senki nem gondolta volna, hogy valaha lehetőségünk lesz az interneten kész házat rendelni magunknak.

A miniházak előnyei és a konténerek helyzete

Az ilyen előre elkészített kisméretű otthonoknak számos előnyük van a hagyományos házakkal szemben. Többek között például környezetbarát megoldásoknak számítanak, és sokak számára ez igencsak fontos szempontnak számít, amikor régi otthonukat ilyen kis alternatívára cserélik.

A világ nagyjából 17 millió acélkonténeréből csupán 6 millió van használatban, ami 11 millió lehetséges miniotthon-alapot jelent az emberek számára. Minden egyes acélkonténerből készült otthon 3 500 kiló újrahasznosított fémet jelent. Így lényegesen kevesebb fára, téglára, és habarcsra lesz szükség (a legtöbbször gyakorlatilag semennyire) egy lakható otthon elkészítéséhez.

hirdetes
hirdetes

De mi a helyzet a fém beolvasztásával? Nem lehetne más dolgokra is felhasználni azt a sok anyagot? A kérdés jogos, azonban az acél beolvasztása és más formákba való átöntése egy rendkívül energiaigényes és költséges eljárás – nem csoda, hogy 11 millió konténer áll üresen, használaton kívül. A konténerotthonok másik nagy előnye, hogy előre elkészíthetők, és készen szállíthatók a telekre, ahová a tulajdonos megrendeli őket. Ez a sajátosság különösen akkor nyer értéket, amikor az adott telek nem alkalmas egy hagyományos ház megépítésére (például nincs áram a szerszámok működtetéséhez, stb.)

Tény, hogy egy konténer „házilag” is átalakítható úgy, hogy az ember beköltözhessen belé, de amíg a munkálatok folynak, addig muszáj megvédeni valahogy a szerkezetet az időjárás viszontagságaitól, például az esőtől. Az előre elkészített konténerotthonok teljesen vízmentes szigeteléssel érkeznek a telekre, így emiatt sem kell aggódnia a tulajdonosnak.

A konténerotthonok előnyeit a holland Diemen település főiskolája is kihasználta. A felsőoktatási intézménynek sürgősen lakásokra volt szüksége a hallgatók elszállásolására. A főiskola 250 konténert rendelt tehát, amelyeket Kínában készítettek elő, majd onnan Amszterdamba, végül pedig Diemenbe szállították. A 250 konténerből mindössze 12 hét alatt 250 lakás lett.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Akác kültéri burkolat

Az akác kültéri burkolat az egyik legjobb választás, ha teraszod vagy kerted szeretnéd fával... Tovább

Dubai

Dubaj (hivatalos magyar átírása szerint[1]) vagy Dubai (az elterjedt... Tovább

Tovább a lexikonra
Garzonlakás Kis lakás Lakásbemutatók