notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Internetről rendelhető házak

hirdetes

Internetről is lehet rendelni házat magunknak!

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Képzeld el a következőt: egy szép napon felmész a netre, rákeresel néhány előre elkészített, szállításra kész házikóra – és találsz is! Már házat is rendelhetsz magadnak!

Internetről rendelhető házak

Képzeld el a következőt: egy szép napon felmész a netre, és viccből rákeresel néhány előre elkészített, szállításra kész házikóra – és találsz is. Ezt az évtizedekkel ezelőtt sci-finek tartott szolgáltatást biztosítja az Amazon, a világ legnagyobb kereskedelmi webhelye. Bizony – szokás mondani, hogy sosem volt még olyan egyszerű otthont szerezni, mint manapság, de régebben tényleg senki nem gondolta volna, hogy valaha lehetőségünk lesz az interneten kész házat rendelni magunknak.

A miniházak előnyei és a konténerek helyzete

Az ilyen előre elkészített kisméretű otthonoknak számos előnyük van a hagyományos házakkal szemben. Többek között például környezetbarát megoldásoknak számítanak, és sokak számára ez igencsak fontos szempontnak számít, amikor régi otthonukat ilyen kis alternatívára cserélik.

A világ nagyjából 17 millió acélkonténeréből csupán 6 millió van használatban, ami 11 millió lehetséges miniotthon-alapot jelent az emberek számára. Minden egyes acélkonténerből készült otthon 3 500 kiló újrahasznosított fémet jelent. Így lényegesen kevesebb fára, téglára, és habarcsra lesz szükség (a legtöbbször gyakorlatilag semennyire) egy lakható otthon elkészítéséhez.

hirdetes
hirdetes

Lapozz egyet és tudj meg többet az Amazonon hirdetett, rendelhető házakról!

Internetről rendelhető házak

De mi a helyzet a fém beolvasztásával? Nem lehetne más dolgokra is felhasználni azt a sok anyagot? A kérdés jogos, azonban az acél beolvasztása és más formákba való átöntése egy rendkívül energiaigényes és költséges eljárás – nem csoda, hogy 11 millió konténer áll üresen, használaton kívül. A konténerotthonok másik nagy előnye, hogy előre elkészíthetők, és készen szállíthatók a telekre, ahová a tulajdonos megrendeli őket. Ez a sajátosság különösen akkor nyer értéket, amikor az adott telek nem alkalmas egy hagyományos ház megépítésére (például nincs áram a szerszámok működtetéséhez, stb.)

Tény, hogy egy konténer „házilag” is átalakítható úgy, hogy az ember beköltözhessen belé, de amíg a munkálatok folynak, addig muszáj megvédeni valahogy a szerkezetet az időjárás viszontagságaitól, például az esőtől. Az előre elkészített konténerotthonok teljesen vízmentes szigeteléssel érkeznek a telekre, így emiatt sem kell aggódnia a tulajdonosnak.

A konténerotthonok előnyeit a holland Diemen település főiskolája is kihasználta. A felsőoktatási intézménynek sürgősen lakásokra volt szüksége a hallgatók elszállásolására. A főiskola 250 konténert rendelt tehát, amelyeket Kínában készítettek elő, majd onnan Amszterdamba, végül pedig Diemenbe szállították. A 250 konténerből mindössze 12 hét alatt 250 lakás lett.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Helytakarékos

A helytakarékos ötletek divatjukat élik, mert sokkal több embernek van kis lakása, ahol persze... Tovább

Húsvét

Húsvét előtt mindenki nagytakarítást tart, tojásokat fest, csokitojásokat és nyuszikat... Tovább

Tovább a lexikonra
Garzonlakás Kis lakás Lakásbemutatók