notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Gyermekszoba - így lehet inspiráló, kellemes környezete gyermekednek

hirdetes

Milyen az inspiráló gyerekszoba? Most megtudhatod!

CsN

Három gyermek édesanyjaként, mindig is fontosnak tartottam (már azokban az időkben is, amikor azt sem tudtam, hogy egyszer lakberendező leszek), hogy lányaim szobája teljes mértékben rájuk szabott, gyerek barát, nagyon színes, és ötletekkel teli legyen. Összegyűjtöttem néhány ötletet, hogy a Te gyermeked is imádjon a szobájában játszani!

Gyerekszoba berendezés ötletek

A megfelelő környezet, az inspiráló gyermekszoba sosem a drága bútorokról szólt. Sokkal fontosabb ez esetben a körítés, amely az apróságokon múlik - mire is van szüksége egy X korú gyermeknek?

Rendszerint csodálkoznak a szülők, hogy a gyerek kicipel minden játékot a nappaliba, és utál a szobájában időt tölteni. De hát ez nem is csoda olyan esetben amikor egy gyerek szoba sötét, színtelen, élettelen, a játékoknak nincs tároló helye, vagy elérhetetlen magasságokban tárolják a szülők azokat. Cikkünkben most végigvesszük az egyes kritikus korszakokat egy gyerek életében, és hogy mire is van szükség ezekben az időszakokban a szobájukban!

Egy babaszoba berendezése

Egy babaszobában még nem is annyira a gyereknek kell a tér, sokkal inkább az ő dolgainak. A kiságy, a pelenkázó, a fiókos és akasztós szekrény elengedhetetlen, és egy tároló sem árt a baba játékainak.

A pici babák esetében fontos, hogy finom fények és kellemes meleg színek domináljanak a szobában. A szürke meleg árnyalatai a fehér falszínnel és a fa színével gyönyörű egységet alkotnak

Fiatal gyermek szobája

Ahogy cseperedik a gyerkőc, egyre nagyobb teret igényel a játékra, és a szórakozásra. A tanulás időszakában nagyon fontos, hogy ingerdús környezetben nevelkedjen a kicsi: a neki tetsző színek, aranyos vicces formák elengedhetetlenek.

Rengeteg kreatív játékra, ötletes megoldásra lesz itt szükség: hiszen a tonnányi legót és babákat valahol tárolni is kell. Ez a tároló olyan legyen, amelyet könnyen elér a gyermek is, és magáénak érez: kedves minták, vidám színek - ez az alapszabály.

hirdetes

 

A kellemes, vidám textilek és kedves minták otthonossá, hangulatossá varázsolják a gyerekszobát, és nem utolsó sorban egy puha, mintás szőnyegen még játszani is jobb :)

 

Ebben a korban szóljon a szoba a játékról, és a kreativitásról (amelybe ha ügyes az anyuka, egy kis tanulást is csempészhet:) )

Legyen minden kellék kéznél. Ha elég szórakoztató a gyerekszoba, nem akarja majd a csemete a szülői ágyat használni játékterepnek!

hirdetes

A játékok

A gyerekszoba központja ebben a korban a játékok tömkelege – no meg az, hogy hova tegyünk azt a rengeteg dolgot. De mégis milyen játékokat fog szeretni a gyerek? A legtöbb esetben ezek jól korosztályra bonthatóak, és a játékboltok, játékgyártók segítenek is ebben. A PindurPalota játék webáruházban például szépen korosztályra bontva böngészhetsz a legjobb játékok között. 

Bár ahogy cseperedik a gyermek, az anyuka pontosan fogja látni hogy mely játékok kötik le és hogyan változik az érdeklődési köre, ügyessége, a készségek fejlesztése érdekében nem árt napra késznek lenni például a készségfejlesztő játékok között, amelyek kifejezetten egy, vagy több területet fejlesztenek.

Ne feledd: a szobáját annyira fogja szeretni a gyermek, amennyire jó játékai vannak! És ez nem mindig a mérhetetlen vásárlást jelenti, hiszen gyakran a legegyszerűbb dolgokból is lehet jó játék – mindez csak a kreativitásotokon múlik. 

 

A kiskamaszok szobája

Az egyszemélyes majd később kétszemélyes ágyat, kezdetben kis rajz asztalkát, melynek helyét  kis később íróasztal váltja fel, szükséges fiókos és akasztós szekrény, könyvespolc és egyéb tárolók.

Igyekezzünk figyelembe venni kis vagy kamasz gyermekünk szokásait, hobbijait, gyűjtőszenvedélyét, kedvenc sportját, színét, hóbortját és ezek szerint alakítsuk ki szobáját, teremtsünk olyan hangulati világot, ahova jó belépni, ahol a gyerek szívesen eljátszik egyedül is, ahova később szeret bevackolni, kellőképpen trendi számára, ezért szeret barátokat hívni, és nagyon büszke a kis „birodalmára”.

 

Minden esetben tükrözze a szoba a gyerek érdeklődési körét! Ha neked felnőtt szemmel zsúfoltnak is tűnik, vagy nem látod értelmét, az sem számít. Nem Te fogsz benne élni, hanem csemetéd!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Eladó lakások a Balatonnál

Manapság éppen az új építésű házak a legkelendőbbek, ezért sokszor már az előtt le kell... Tovább

marketing

Mi az a marketing és milyen a jó marketing tanácsadó?   A jó marketing... Tovább

Tovább a lexikonra
Gyerekszoba