notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gyermekszoba - így lehet inspiráló, kellemes környezete gyermekednek

hirdetes

Milyen az inspiráló gyerekszoba? Most megtudhatod!

CsN
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Három gyermek édesanyjaként, mindig is fontosnak tartottam (már azokban az időkben is, amikor azt sem tudtam, hogy egyszer lakberendező leszek), hogy lányaim szobája teljes mértékben rájuk szabott, gyerek barát, nagyon színes, és ötletekkel teli legyen. Összegyűjtöttem néhány ötletet, hogy a Te gyermeked is imádjon a szobájában játszani!

Gyerekszoba berendezés ötletek

A megfelelő környezet, az inspiráló gyermekszoba sosem a drága bútorokról szólt. Sokkal fontosabb ez esetben a körítés, amely az apróságokon múlik - mire is van szüksége egy X korú gyermeknek?

Rendszerint csodálkoznak a szülők, hogy a gyerek kicipel minden játékot a nappaliba, és utál a szobájában időt tölteni. De hát ez nem is csoda olyan esetben amikor egy gyerek szoba sötét, színtelen, élettelen, a játékoknak nincs tároló helye, vagy elérhetetlen magasságokban tárolják a szülők azokat. Cikkünkben most végigvesszük az egyes kritikus korszakokat egy gyerek életében, és hogy mire is van szükség ezekben az időszakokban a szobájukban!

Gyerekszoba berendezés ötletek

Egy babaszoba berendezése

Egy babaszobában még nem is annyira a gyereknek kell a tér, sokkal inkább az ő dolgainak. A kiságy, a pelenkázó, a fiókos és akasztós szekrény elengedhetetlen, és egy tároló sem árt a baba játékainak.

A pici babák esetében fontos, hogy finom fények és kellemes meleg színek domináljanak a szobában. A szürke meleg árnyalatai a fehér falszínnel és a fa színével gyönyörű egységet alkotnak

hirdetes

 

Gyerekszoba berendezés ötletek

Fiatal gyermek szobája

Ahogy cseperedik a gyerkőc, egyre nagyobb teret igényel a játékra, és a szórakozásra. A tanulás időszakában nagyon fontos, hogy ingerdús környezetben nevelkedjen a kicsi: a neki tetsző színek, aranyos vicces formák elengedhetetlenek.

Rengeteg kreatív játékra, ötletes megoldásra lesz itt szükség: hiszen a tonnányi legót és babákat valahol tárolni is kell. Ez a tároló olyan legyen, amelyet könnyen elér a gyermek is, és magáénak érez: kedves minták, vidám színek - ez az alapszabály!

 

 

A kellemes, vidám textilek és kedves minták otthonossá, hangulatossá varázsolják a gyerekszobát, és nem utolsó sorban egy puha, mintás szőnyegen még játszani is jobb :)

 

 

Ebben a korban szóljon a szoba a játékról, és a kreativitásról (amelybe ha ügyes az anyuka, egy kis tanulást is csempészhet:) )

Legyen minden kellék kéznél. Ha elég szórakoztató a gyerekszoba, nem akarja majd a csemete a szülői ágyat használni játékterepnek!

Gyerekszoba berendezés ötletek

A kiskamaszok szobája

Az egyszemélyes majd később kétszemélyes ágyat, kezdetben kis rajz asztalkát, melynek helyét  kis később íróasztal váltja fel, szükséges fiókos és akasztós szekrény, könyvespolc és egyéb tárolók.

hirdetes

Igyekezzünk figyelembe venni kis vagy kamasz gyermekünk szokásait, hobbijait, gyűjtőszenvedélyét, kedvenc sportját, színét, hóbortját és ezek szerint alakítsuk ki szobáját, teremtsünk olyan hangulati világot, ahova jó belépni, ahol a gyerek szívesen eljátszik egyedül is, ahova később szeret bevackolni, kellőképpen trendi számára, ezért szeret barátokat hívni, és nagyon büszke a kis „birodalmára”.

 

 

Minden esetben tükrözze a szoba a gyerek érdeklődési körét! Ha neked felnőtt szemmel zsúfoltnak is tűnik, vagy nem látod értelmét, az sem számít. Nem Te fogsz benne élni, hanem csemetéd!

 

 

 

Aki kedvet kapott, de úgy érzi egyedül nem boldogul és lakberendezői segítséget, tanácsot kérne, írjon nekem! Örömmel segítek!

 

Fest Kriszta

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Gyerekszoba

Lakberendezési szakszótár

Murphy ágy

A tervező William Lawrence Murphy volt, akinek ez a remek ötlet még az 1900-as években pattant... Tovább

Kerti dekoráció

Minden olyan dekoráció, mellyel növeljük kertünk fényét, szépítjük udvarunkat. Ezek... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 127

Átlagos értékelés: 5.0