notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ingyenes mezítlábas parkok hazánkban, szuper kirándulás!

hirdetes

Ingyenes, mezítlábas parkok hazánkban!

VZS
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Bemutatok most 7 ingyenes, mezítlábas parkot hazánkban, ahol nem, hogy lehet, de kötelező is mezítláb járni! Egyszerre jó móka és nagyon egészséges is, imádni fogjátok!

Ingyenes mezítlábas parkok hazánkban, szuper kirándulás!

Már hazánkban is hódítanak a mezítlábas parkok, másnéven Kneipp-parkok, mely Sebastian Kneipp egészségmegőrző ötleteire alapulnak. Lényege, hogy különböző burkolatú, illetve eltérő alapanyagból készült ösvényeken, utakon járhatunk mezítláb, melytől fejlődik a talpi érzékelése, felpezsdül a vérkeringés és az egyensúlyérzékelést is gyakorolhatjuk. A különböző, természetes talajrétegen sétálva talpmasszázsban lehet részünk, ahol minden más felület más-más reflexpontot stimulál. Járhatunk hűsítő gyepen, meleg homokban, fakérgen, kisebb-nagyobb köveken, de tobozokon is. 

 

Mezítláb járni már egyébként is egészséges, főleg egy ilyen mezítlábas túra! Egy ilyen kirándulás nem csak móka, de egészségmegőrző, s javító tulajdonságokkal is bír, erősíti az érfalakat, csökkenti a lúdtalp kialakulásának kockázatát, anyagcsere folyamatokban is segít, sőt például krónikus hátfájásban szenvedőkre rendkívül jó hatással van. Ezek a parkok ráadásul meseszép, erdős környezetben találhatók, így egy-egy ilyen túra közben, illetve után élvezhetjük a madárcsicsergést, olvashatunk, gyógynövényeket tanulmányozhatunk, de minden park más-más élményeket is kínál.

 

Lapozz egyet és ismerd meg hazánk mezítlábas parkjait!

Ingyenes mezítlábas parkok hazánkban, szuper kirándulás!

1. Békásmegyer-Ófalu - Mezítlábas park
Hol? Békásmegyer-Ófalu, Árok utcai játszótér mellett
Mikor? Egész évben, 0-24 órában látogatható.

 

A játszótér melletti ösvényen 23 féle felülettel találkozhat a kicsik talp, rendszeres használatukkal pedig csökkenthető a lúdtalp kialakulása. A régi játszótér teljesen fel lett újítva, a balesetveszélyes eszközöket modern, biztonságos játékszerekre cserélték, a környezetet pedig rendezték, parkosították, s kialakították a taposóösvényt. Amíg a kicsik a játszótéren szórakoznak, a felnőttek megtekinthetik az itt található, szépséges közösségi mintakertet.


Anyagok, amelyekkel találkozik a talpunk:
23 féle felület, többek között folyami kavics, nagyobb kövek, fadarálék, fadeszka, homok, stb.


Programlehetőségek és látnivalók:
Játszótér
Közösségi mintakert

 

Lapozz egyet a többi, hazai mezítlábas parkhoz!

Ingyenes mezítlábas parkok hazánkban, szuper kirándulás!

2. Bükfürdői Kneipp Park

Hol? 9740 Bük, Termál krt. 39. A pálya, a meditációs pont és jógapark, valamint a Gyógy- és fűszernövénykert Bükfürdőn a Hunguest Hotel Répce Gold és a Danubius Health Spa Resort Bük szállodák mögötti Lajos parkban található.
Mikor? Nyitva tartás 0-24 órában, egész évben

 

A Bükfürdői Kneipp Parkban testi és lelki felüdülés várja a látogatókat. Lábainkat 510 méter hosszú száraztaposón át dolgoztathatjuk, a természetes talpmasszázsról a változatos anyagból készült kövek, eltérő tulajdonságú burkolatok gondoskodnak. A természetes "talpmasszázs" felpezsdíti a talp vérkeringését.
A szülők ellazulhatnak a jógaparkban, míg a kicsik az izgalmas bokorlabirintusban bújócskáznak. A parkban különféle gyógy-és fűszernövényekkel is megismerkedhetünk, a madárdalos környezetben, árnyas fák tövében pedig nagyszerűen kikapcsolódhatunk, lazíthatunk egy picit a hétköznapi, állandó rohanás után.Anyagok, amelyekkel találkozik a talpunk: 
Fenyőkéreg, faapríték, fenyőtoboz, gyepszőnyeg farönk, homok, durva, és finom zúzalék, gyöngykavics, illetve beton elemes burkolat.

hirdetes

 

A mezítlábas park melletti egyéb látnivalók, programlehetőségek:

Meditáció pont és jógapark

Gyógy- és fűszernövénykert

Bokorlabirintus

 

Lapozz egyet a többi, hazai mezítlábas parkhoz!

Ingyenes mezítlábas parkok hazánkban, szuper kirándulás!

3. Ceglédi Mezítlábas park
Hol? Cegléd határában, a dinnyéshalmi dűlő elején


A nyári hőségben, a hatalmas fák árnyékában kellemes sétát tehetünk mezítláb, talpunkat pedig a meleg bazalt kövek, a hűsítő pázsit, a süppedő tőzeg és a különféle (nem szúrós!) kavicsok kényeztetik. Cegléd határában, a dinnyéshalmi dűlőnél található az erdei tornapálya és a mezítlábas park. A ceglédi mezítlábas parkban létszámtól függően 300/500 Ft-os belépőjegyet kell váltani.

 

Anyagok, amelyekkel találkozik a talpunk:
Homok, föld, bazaltkő, apró szikla, osztályozott kavicsfélék, gyep, tőzeg,
folyami homok, hőálló tégla, agyaglapok, kisméretű tégla, murva, bazaltzúzalék, rönkjárda, agyag, beton.

 

További érdekes programlehetőségek a Ceglédi Mezítlábas parkban:
Levendulaliget
Táborozás
Tanösvény
Családi nap
Táborozási lehetőség

 

Lapozz egyet a többi, hazai mezítlábas parkhoz!

Ingyenes mezítlábas parkok hazánkban, szuper kirándulás!

4. Hegyháti Kneipp Térség - Kneipp túrautak
Hol? 13 településen, a kistérség központja: Vasvár.
Mikor? Egész évben, bármikor látogatható.
 

A túraútvonalak 13 település összefogásával jöttek létre: Csehimindszent, Gersekarát, Győrvár, Hegyhátszentpéter, Kám, Mikosszéplak, Olaszfa, Oszkó, Petőmihályfa, Rábahídvég, Szemenye, Vasvár, Alsóújlak. Az útvonalakon különféle érdekes, ún. Kneipp műtárgyakat helyeztek el, többek között: könyöklőt, gyógynövénykertet, lábáztatót, taposót, napórát, táplálkozási piramist, labirintust, gémeskutat, meditációs széket, inhalátor házat. Oszkó településen még vizes játszótér is várja a kicsiket!
A túra utak mellett egyéb érdekes, kulturális látnivalókban is gazdag a térség (faluházak, pálinkaház, templomok, présházak, botanikus kert, kastély, tó kempingezési, horgászási és vízi sportolási lehetőséggel, stb.) - így igazán tartalmas időtöltéssé válhat a kirándulás.

 

Lapozz egyet a többi, hazai mezítlábas parkhoz!

Ingyenes mezítlábas parkok hazánkban, szuper kirándulás!

5. Konda-völgyi Kneipp-ösvény
Hol? Dombóvár, a várost átszelő Konda-patak völgyében
Mikor? Egész évben, 0-24 órában látogatható
 

A Kneipp-ösvény a dombóvári Fogaldalmi ligetben található, romantikus környezetben, egy kis tó mellett. "A monda szerint, ha a tó vízében kedvesünkkel együtt megmossuk az arcunk, és elmondjuk a fogadalmat, a Napisten áldásával örökké egymáséi leszünk." - a romantikus helyszín a szerelmespárok kedvenc találkozóhelye a környéken. 
A Kneipp-ösvény 125 m hosszan fut, a különböző felületeken való mezítlábas járás javítja az egyensúlyérzéket, segít a lúdtalp, valamint a gerincproblémák kialakulásának megelőzésében - és nem utolsó sorban nagy élmény. Jótékonyan hat az ér-, és idegrendszerre, és erősíti az izomzatot is. Az ösvény elején egy "merülő kádat" is használhatunk, amelynek hideg vizébe bele kell mártani az alkarunkat, így serkenthetjük a vérkeringésünket.


További programlehetőségek és látnivalók a közelben:
Sportpálya
Játszótér

hirdetes
DÖPTE bázis - interaktív, játékos természetvédelmi kiállítás
Landart-híd
Róka – völgy - vadregényes túraútvonal
Szenes-út

 

Lapozz egyet a többi, hazai mezítlábas parkhoz!

Ingyenes mezítlábas parkok hazánkban, szuper kirándulás!

6. Szent Miklós Gyógyfüves Ház - Kneipp kert
Hol? Vas megye, Ölbő, Dózsa György u. 72.
Mikor? Nyitva tartás: H-P    8:00 – 16:00
 

A Szent Miklós Gyógyfüves Házban minden az egészségről és a természetről szól - sétálhatunk a gyógynövénykertben, talpunkat a Kneipp kertben dolgoztathatjuk meg, majd bio módszerekkel előállított, egészséges ételeket ehetünk, ha megéheznénk a kirándulás során. A hangulatos kertet vizesárok öleli körbe, melyre egy kis fahíd épült, ezen átsétálva pedig az akácos erdőbe juthatunk el. A gyógynövények világával, fontos tulajdonságaikkal és felhasználásukkal a kihelyezett ismertető táblákon keresztül ismerkedhetünk meg.


További programlehetőségek:
Gyógynövénytermesztés, feldolgozás, csomagolás megtekintése
Bio gyümölcsök aszalási technikájának megismerése

 

Lapozz egyet a többi, hazai mezítlábas parkhoz!

Ingyenes mezítlábas parkok hazánkban, szuper kirándulás!

7. Tabajdi mezítlábas park
Hol? Tabajd, Petőfi Sándor utca 2. Bejárat a falu központban Nepomuki Szent János szobra mellett. 
Mikor? A park nincs elkerítve, így a nap 24 órájában ingyenesen látogatható.


A tabajdi mezítlábas parkban csodaszép kilátásban gyönyörködhetünk: egy kis dombról a Szabadsághegyet és a Vértes-hegységet láthatjuk a távolban, a közeli faluban pedig lovasokat, szekereket, bepillanthatunk egy nyugodt falu mindennapjaiba. A friss levegő garantált - ipari környezetnek nyoma sincs a környéken.
A kedvencünket sem kell otthon hagynunk, mivel a park kutyával is látogatható.
Mi vár rád - és a talpadra - Tabajdon?


21 féle járófelületen tesztelheted, fejlesztheted a talpi érzékelésedet: sétálhatsz bazalt köveken, süppedős tőzegben, napsütötte, meleg téglaburkolaton, de akár a patakba is belegázolhatsz, ha lehűtenéd egy kicsit a lábaidat. Sétálhatsz eltérő módon elrendezett hasábokon, így az egyensúlyozás képességét is bátran lehet gyakorolni, fejleszteni.
Megfigyelheted, hogy hogyan változik meg a testtartásod cipő nélkül - a bizonytalan lépések fél óra elteltével magabiztosabb, határozott léptekké válnak majd, ahogy egyre több izommunkát végzel majd az eltérő feladatok során. A testtartásra jótékony hatást fejt ki a mezítlábas túra!


A park 20-30 perc alatt bejárható, a séta végén a kialakított tűzrakó helyen készíthetünk különleges ebédet, eközben a kisebbek az itt található játszótéren szórakozhatnak. 
A sétány babakocsival nem járható! A játszótér viszont babakocsival is megközelíthető a parkoló felől.


Anyagok, amelyekkel találkozik a talpunk:
Többek között bazalt kövek, süppedős tőzeg, kukoricacsutka, fahasáb, folyami kavics, fenyőkéreg, homok, dolomit, napsütötte, meleg téglaburkolat, hűsítő víz a patakban.


További programlehetőségek:
Játszótér 

 

Forrás: csaladinet.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Kert Nyaralás, hotelek Tájak Természet Utazás

Lakberendezési szakszótár

Budoár

Női szoba, pihenés és öltözködés számára. Választékos ízléssel rendezik be, és a ház... Tovább

Komposzt

Komposztálható anyagok konyhai hulladékok: gyümölcs, zöldség, kávézacc, teafű... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 148

Átlagos értékelés: 5.0