notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

4 elengedhetetlen tipp, amennyiben ingatlanba szeretnél befektetni

hirdetes

4 elengedhetetlen tipp az ingatlan-tanácsadáshoz

Váczi Péter

Mindig érdekes hallani, amikor valaki az esküvőjét tervezi. Rengeteg időt fektetnek magába a szervezésbe, ami majd az esküvőhöz fog vezetni – mivel fogják majd várni a vendégeket, milyen legyen a ruha, a vőlegény mit fog majd viselni, merre menjenek nászútra… Az egész rengeteg tervezést igényel, mégis azt gyakran elfelejtik, hogy az esemény megtörténte után is mennyi mindenben kell majd gondolkoznia a párnak. Így sokan nem fektetnek különösebben sem időt, sem energiát ezutóbbiba. Azt gondolom, hogy egy esküvőszervezés mégis remek példa arra, mennyi mindennel kellene valakinek foglalkoznia, amennyiben egy-egy ingatlanba szeretne majd befektetni. Egyáltalán megérné-e vagy sem? Rengeteg gondolattál járhat – rendben, megvettem az ingatlant, merre tovább? Hogyan is fog majd teljesíteni?

Ingatlan

Ez akkor jutott eszembe, amikor egy klienssel beszélgettem, aki két ingatlant vásárolt meg befektetési céllal. Az ő elmondása szerint, teljesen független volt anyagilag. Jó a munkájában, sikeresen ki tudja fizetni a háztartásához szükséges dolgokat, valamint a hitelt is törlesztette. Mégis, mikor a beszélgetés az ingatlanok és az anyagiak köré terelődött, bevallotta, hogy nem teljesen látja át ezeket a területeket. Ennek a tudásnak a hiányában pedig nem is gondolt arra, hogy ezt értenie kellene. Ahelyett, hogy megfejtette volna ezeknek a működését, keresett valakit, aki megoldja majd helyette a problémát.


Mégis, ezen a ponton már sebezhető válhatsz, hiszen mi történik, ha olyan illetőhöz mész tanácsért, aki nem azon a területen jártas, amire Neked majd szükséged lesz? Meghallgathatod az illetőt, mégsem az lesz számodra a legmegfelelőbb, amit majd mondani fog. Ekkor merült fel bennem a gondolat, hogy adok néhány tanácsot, még mielőtt látatlanban bárki belevágna egy ingatlan megvásárlásába, nem csak időt, de pénzt is belefektetne abba.

hirdetes


Fontos, hogy kihez fordulsz tanácsért


Az előbb leírtak fényében érdemes ezen a ponton kezdeni cikkünket – kinek, és milyen módon érdemes kikérned a véleményét. Amennyiben egy ingatlanbefektetéssel kapcsolatban szeretnél tanácsot kérni, akkor fizetnünk kell valamennyit azért, hogy értékes válaszokat kapjunk. Ezzel szemben, aki bármiféle térítés nélkül szolgál tanácsokkal, akkor felmerülhet a kérdés, miszerint, ha nem én, akkor vajon ki fizet az illetőnek, mennyit, és mégis miért. A múltkori beszélgetés kapcsán, a két házért, mivel megvette az illető, a tanácsadója szép összeget kapott, tehát nem volt független. 

hirdetes


Ezek alapján, az első tippem, hogy amennyiben ténylegesen használható információt szeretnénk, akkor azt érdemes megfizetni, hogy biztosan független, használható és értékes legyen.

 

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Virágcserép

A hagyományos fazekasság legfontosabb alapanyaga az agyag, melyet kiégetve a... Tovább

Nappali

Szokták mondani, hogy a nappali a lakás szíve, hiszen itt gyűlik össze legtöbbször a család,... Tovább

Tovább a lexikonra
Épületek Garzonlakás Kis lakás Lakásfelújítás