notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Ilyen egy ideális szoba a gyermeked számára.

hirdetes

Ilyen egy ideális gyerekszoba

Bettina

Nem egyszerű egy születendő gyermeknél kitalálni azt, hogy milyen legyen a szobája, mire van igazán szükség és mire nincs. Néhány tippet adunk, hogy könnyebben indulj el ezen az úton!

ideális szoba gyerekeknek

Először tippet és tanácsot adunk:

Korán kell kezdeni. A “díszítő tér” azaz a gyerekszoba kialakítása általában egy igazán izgalmas időtöltés! Várandós anyák általában feltételezik már előre, hogyan fogják díszíteni szobát. Ez nagyon jó dolog, hiszen nem szabad az utolsó pillanatra hagyni, sőt a várrandóság utolsó 3 hónapjára sem mert akkor már nagyon könnyen fárad az anyuka.

Készíts egy kiadási költségvetést, és ragaszkodj hozzá. Senki sem akarja megtörni a bankját, hogy kidekorálja a gyerekszobáját. Tervezd meg, hogy mire lesz szükséged, nézd meg az interneted, hogy hol, mit és mennyiért tudod beszerezni. Ha előre átlátod a költségvetést akkor nem fog meglepetés érni. 

Ne hagyd figyelmen kívül a gyermek biztonságát. Fontos, hogy mindennek legyen helye, hogy megakadályozd a rendetlenséget, és megőrizd a tiszta és védett légkört a kisbaba számára. A gyerekszoba folyamatosan átalakításon megy keresztül az első 14-18 évben, figyelembe kell venni a biztonságot hosszú ideig. 

hirdetes

gyerekszoba

Legyen mindennek meg a helye

Nagyon fontos, hogy úgy alakítsátok ki a szobát, hogy mindennek legyen helye, és amit el kell tudni zárni azoknak ezt tudd biztosítani. A polcokat úgy elhelyezni, hogy véletlen se verje bele se te a fejed mikor pelenkázol esetleg se a gyerek, de számodra minden kényelmesen elérhető legyen, hogy véletlenül se ejts ki semmit. 

Játékoknak is legyen helye, mivel…

 ...mivel a játék növeli a gyerekek önbizalmát, az elkezdett feladat befejezésére motivál és erősíti a pozitív társas kapcsolatok kialakítását. A praktikus tárolódobozok segítségével pedig a játék utáni rendetlenség is elkerülhető.

hirdetes

Válassz jó matracot!

A gyerekek iskolai előmenetelét és tanulási kedvét több tényező is befolyásolja már kisbaba korban is. Az egyik legfontosabb az alvás mennyisége és minősége, de a kettőnek hangsúlyban kell lennie egymással. Az alvás energiát ad, segíti a koncentrációt, a problémamegoldást és fejleszti a memóriát. Azok a gyerekek, akik kevesebbet alszanak, átlagon alul teljesítenek az iskolában – nehézségeik vannak a tanulásban, a viselkedésben és a figyelem fenntartásában is. Ezért az iskoláskorúak számára a napi 9-11 óra alvás az ideális. Ezt meg kell előzni már egészen baba korukban azzal, hogy jó minőségű matracon alszanak. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Programok Budapesten

Minden hol jó, de legjobb otthon – tartja a mondás. Néha azonban nem árt egy kicsit... Tovább

Alumínium megmunkálás

Az alumínium megmunkálás során az előre gyártott alumínium paneleket... Tovább

Tovább a lexikonra
Dekoráció