notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Így tisztítsa hatékonyan a sütőjét!

hirdetes

Így tisztítsa hatékonyan a sütőjét!

Mennyei illatok és ízek – a gasztronómiai kalandozások ínycsiklandó végeredményei. Az ízek birodalma sokszínű és csupán csak megtapasztalásra, mondhatni megkóstolásra vár! Vannak, akik maradnak a hagyományos konyha nyújtotta élményeknél, megint mások örömmel barangolják be a világ számos ízterületét. Ám az biztos, hogy egy ideális tűzhellyel és persze minőségi alapanyagokkal gyakorlatilag a bolygó bármely pontja megidézhető a tányérokon gőzölgő fogásokon keresztül.

Sütő tisztítása

Mi az ára ennek a felfedezésnek?

Alapvetően semmi! A sütő arra hivatott, hogy használják. Úgyhogy még jó, hogy bárminek otthont adhat, ami adott esetben kívánatos és érdeklődésre tart számot. De az tény, hogy ahhoz, hogy ez a stabil háttér évek múltán se inogjon meg, elengedhetetlen a rendszeres, tudatos karbantartás.

Sokan kötik az ebet a karóhoz, hogy évente egyszer érdemes szakembert hívni, aki átnézi alaposan a készüléket. Igen, ez is járható út, viszont nem feltétlenül indokolt lépés. Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy szerelő csak akkor érkezhet, amikor már nagy a baj. Nyilván nem. De például az optimális tisztán tartással nagyon sok probléma megelőzhető.

A hosszú távú, örömteli alkalmazás kulcsa szinte minden esetben a prevenció. De ha ez ennyire egyszerű, akkor hogy lehet az, hogy mégis annyi az ellenpélda? A felvetés jogos, a válasz pedig roppantul egyszerű. Az emberek többsége elfeledkezik arról, hogy a megelőzés mennyire fontos. Elfeledkeznek róla, mert nem látják a beszédes jeleket, vagy mert nem találnak időt arra, hogy egy picit ezzel foglalkozzanak. Pedig megéri!

hirdetes

Hogyan érdemes nekiállni a nagytakarításnak?

hirdetes

A kérdést nem véletlenül így tettük fel. Az igazság ugyanis az, hogy a siker egyik titka, hogy nincsen egy „nagytakarítás”! Hanem több kicsi. A rendszeresség az, ami csodákra képes. Ez első hallásra lelombozónak tűnhet. Tény, hogy sokszor mosogatásnál, a főzés-sütés nyomainak eltüntetésénél soknak tűnik az a pár perc, amibe a sütő kitörlése kerül. De valójában ez pusztán megszokás kérdése.

Ha mérlegre tennénk, hogy mi tart tovább, egy mindent bele, órákat felemésztő nagytakarítás, vagy az alkalmankénti kitörlés, akkor bizony előbbi győzne! Szóval megéri odafigyelni. Sütés után, olykor bőven elég vizes ruhával áttörölni a felületeket. Ha esetleg valamilyen ételmaradék került a sütőtérbe, akkor az frissen még könnyen eltávolítható. A speciális tisztítószerek is jó szolgálatot tehetnek akkor, amikor a zsíroldás a cél. Ezzel a fajta tudatos, előrelátó gondolkodással megelőzhetőek azok a nem kevés időt felemésztő nagytakarítások, amik tényleg fáradtságosak. És még valami! Ha az odafigyelés folyamatos, akkor ez egyet jelent a prevencióval. Mert nagyon sokszor a sütő meghibásodásának hátterében az elkoszolódás, azaz a túlzott szennyezettség áll, aminek következtében az érzékeny részek eltömődhetnek, elzáródhatnak.

Tiszta térben még az ízek is jobbak?

Igen, ez pedig mindennek a bónusz következménye, hogy a fogások ízletessége is hosszú távon, torzulások nélkül megőrizhető, hiszen nincsenek olyan makacs szennyeződések, amik befolyásolhatnák a gasztronómiai alkotások sikerét.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

irodatakarítás Budapest

Magánlakások, irodák, üzletek, lépcsőházak,... Tovább

Utazás

Bár az utazás fogalma mai értelemben alapvetően egy vagy több személy... Tovább

Tovább a lexikonra