notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Így készül a tökéletes francia macaron. Ez az igazi francia macaron receptje!

hirdetes

Így készül az igazi francia MACARON

Bettina

Tudtad, hogy a Macaron Olaszországból származik? Egész pontosan Velence környékéről, de a franciák tették ismerté. Ezért van olasz és francia verzió a macaronok elkésztésére. Mi eláruljuk a tökéletes francia macaron desszert elkésztését. 

igazi francia macaron

Így készül az igazi francia MACARON

Hozzávalók a tökéletes francia macaronhoz: 

  • 90 g mandulaliszt
  • 1 csipet só
  • 125 g procukor
  • 2 db tojásfehérje
  • 50 g cukor

Hozzávalók a tökéletes francia macaron krémjéhez:

  • 3 - 4 ek fagyasztott málna
  • 100 g cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 db tojás (kisebb)
  • pár csepp citromlé
  • ½ db citrom reszelt héja
  • 90 g vaj

A tökéletes francia macaron nem is olyan bonyolult mint az elsőnek gondolnánk. A mandulalisztet összekeverjük a porcukorral és 1 csipet sóval. Ezt géppel keverd össze, hogy minnél krémesebb állagot érj el. Ahhoz, hogy elérd az tökéletes francia macaron állagát fontos, hogy tarts be minden részletet

hirdetes
2 db tojásfehérjét verj kemény habbá. Az előbb összekevert mandulaliszt – cukor keverékbe keverd bele a tojásfehérje felét. Óvatosan kevergesd össze, majd tedd hozzá a következő adagot és figyelj arra, hogy ne keverd túl mert folyós állaga lesz, de ne maradjon túl sűrű sem mert akkor levegős lesz. A kettő közötti állag lesz a tökéletes francia macaron állaga. :)  Ennek elkeverése alatt tudsz tenni bele ételfestéket, ha színes macaron-t szeretnél elkészíteni. 

hirdetes

Sütőpapírra nyomj egyenlő méretű korongokat. Amikor tele a tepsi, óvatosan az asztalhoz vagy a földhöz csapd oda a tepsit, hogy a korongok elterüljenek. Ez azért is szükséges, hogy a benne levő buborékok kidurranjanak és sima felületet kapj. Tedd félre minimum 30 percet száradni. Akkor tökéletes ha hozzá nyúlsz és nem ragad hozzá a bőrödhöz. Ha nem ragad a bőrödhöz akkor közel állsz a tökéletes francia macaron végeredményéhez. 

Amíg szárad, elkészül a krém: kb 4 evőkanál fagyasztott málnához add hozzá a cukor felét és ezt forrald össze. Hozzáadjuk a tojássárgájákat illetve az egész tojásokat is.A cukor másik felét, citromhéját, citromlevet vízgőz felett folyamatos keveréssel sűrítsd be, ezután keverd bele a vajat. Tedd be a hűtőbe, várd meg míg össze áll és kihül. 

Ez idő alatt biztos megszilárdult a macaron is, óvatosan szedd fel a sütőpapírról. Töltsd meg krémmel és ragaszd össze őket. Ezzel elkészült az tökéletes francia macaron

Bon appétit!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Füzérdísz

A füzérdísz, másként feszton vagy girland szalaggal összefont virágokat, gyümölcsöket,... Tovább

Cserép

A cserép nem más mint égetett agyag. A hagyományos fazekasság legfontosabb... Tovább

Tovább a lexikonra
Desszert