notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Hogyan építsük meg az ideális házunkat - Válaszd ki magadnak melyik a te módszered!

hirdetes

Mi az ideális ház és hogyan válasszunk?

VZS, GE.

Hogyan építhetünk egy környezetkímélő, páraáteresztő, egészségre nem káros, olcsó fenntartási költséggel rendelkező, azaz egy ideális házat magunknak? Nézd meg, így!

 

Mi az ideális ház és hogyan válasszunk?

Mindenek előtt szeretném tisztázni veletek , hogy mit is jelent számunkra az ideális ház... Az ideális háznak meg kell védenie a benne lakókat a rossz időtől ( eső , szél , kánikula, fagy). Az ideális ház falainak páraáteresztőknek kell lenniük ,és nagyon jó hőszigetelő képességűnek. Nem kellene szennyezze a környezetet (sem amikor gyártják az anyagokat, sem építéskor, sem élete , sem "halála" során).

 

Milyen legyen az ideális ház?

Az ideális háznak energiatakérosnak kell lennie , és nem szabad ártania a benne lakók egészségére sem. Egy ideális ház építése  nem kellene anyagi gondokat okozzon, semmiféleképp nem kellene kölcsönökhöz folyamodni. Gondoljátok , hogy mindezen  feltételek összessége lehetetlenné vagy nagyon nehézzé tenné egy ideális ház megépítését? Szerintünk nem! Sőt , amennyire bonyolultnak tűnik, annyira egyszerű! A természet segít nekünk ( és nem a bankok)!

hirdetes


Szerintünk a ház nem egy tárgy vagy egy eszköz , hanem az életünk része. Együtt élünk: a ház velünk, mi pedig a házzal!
Amikor azt írtuk, hogy a falak páraáteresztőek kell legyenek,  már ott levehetitek a gondotokat a mű építkezési anyagokról! Ezt a feltételt csakis természetes építkezési anyagokkal fogjátok tudni elérni....és itt még nem is beszéltünk az egészségről! Minden mű építkezési anyag tartalmaz valamilyen vegyi anyagot. Amikor a házban lévő nedvesség ( pára) feloldja ezeket a vegyi anyagokat, azt mi belélegezzük, s különböző betegségeket kaphatunk el. Bármennyire olcsó is legyen a gipszkarton, polieszter, diszperzit , olcsóbb anyagot, mint a víz, a kő, a homok,vagy a szalma nem fogtok találni! 

Természet barát anyagokból?

Szóval, nekünk tiszta az , hogy környezetkímélő, természetbarát, egészséges öko házat fogunk építeni! Amin töprengtünk, az inkább az volt , hogy milyen anyagból, milyen technikával építsük meg a mi kis kuckónkat? Most arról szeretnénk írni, hogy hogyan döntöttük el ,  miből és hogyan fogjuk építeni a Kuckót!  Mint sokan tudjátok, akik ezt a cikket olvassátok, elég bő a választék arra , hogy megépítsünk egy természetes házat. A természet megad mindent: kő, mész ( az alaphoz), szalma, agyag, víz, fa ( a falak építéséhez) , nád ( a tetőhöz) , és a felsorolást folytathatnánk. 

hirdetes
 Az összes közül ( mert ugye van a csömpölyeg technika, a vályog tégla, a zsákos technika , a hobbit ház, stb. )

Lapozz tovább, mutatjuk, melyek a legjobb módszerek házépítésre!

 

Szerző: Németh János

További hasznos tanácsok: Erdélyi Zöld Kuckó

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Fokhagyma

A fokhagyma (Allium sativum) az amarilliszfélék családjába tartozó... Tovább

szakszó

szakszó leírása Tovább

Tovább a lexikonra
Építészet