notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Milyen zöldségeket ne tároljak hűtőben? Íme, a lista!

hirdetes

Zöldségek tárolása – miket érdemes hűtőben tartani és mik kerüljék el inkább

TK

Hűtőszekrényünk rendkívül sok dolog tárolására alkalmas, mégis vannak olyan zöldségeink melyeknek ez a fajta konzerválás többet árt, mint segít. Amennyiben sok zöldséget fogyasztasz, érdemes az ilyesmire odafigyelned, így is tovább fenntartva azoknak megfelelő állapotát. Mostani cikkemben elárulom, melyek azok, amiknél érdemes a hideg környezetet igénybe venni, és melyek azok, melyeknél inkább kerüljük el ezt.

Hűtőszekrény

A hűtőszekrény elsődleges funkciója, hogy segítsen ételeink minőségét megőrizni, alapanyagainkat frissen tartani, mégis vannak olyan esetek, amikor ez többet árt, mint segít. Éppen ezért tudnunk kell, mikor kell erről a háztartási eszközről megfeledkeznünk.


Vannak zöldségek ugyanis, melyek könnyen megfonnyadnak, puhábbá válnak, hamar beráncosodnak, de olyanokkal is találkozhatunk, akik kifejezetten igénylik hűtőszekrényed, és abban elhelyezve még napok után is olyanok lesznek, mintha frissen hoztuk volna őket haza a piacról, boltból.


Mik azok, melyeket inkább szobahőmérsékleten érdemes tárolnunk?


Főző alapanyagként szolgáló zöldségek

hirdetes

 

 

 

 


Elsősorban az ő esetükben érdemes kiemelni a hűtő elkerülését. Mikre gondolunk, mint főző alapanyag? Beszélhetünk burgonyáról, hagymáról.


A burgonyának egyáltalán nem tesz jó a hideg környezet, sokkal hamarabb megromlik mintha csak elhelyeznénk az asztalunk alatt egy tárolóban. Úgy tudjuk minőségét sokáig megőrizni, ha egy szellőző kosárban, ládában tároljunk, szigorúan szobahőmérsékleten. Arra is érdemes ennél a zöldségnél odafigyelni, hogy egy sötétebb, de legalábbis árnyékosabb környezetet válasszunk a tárolójának is, így is megakadályozva kicsírázását, hiszen minél több napfény éri, annál korábban fog a már említett csírázás megtörténni.

hirdetes


Ha a hagymát vizsgáljuk, amennyiben egy-két napot a hűtőszekrényben hagyjuk, észrevehetjük, hogy hamar beráncosodik – elsősorban ez a vöröshagymára érvényes, illetve a lilahagymára. A fokhagymának sem tesz jót, de az ő esetében inkább már puhulásról beszélhetünk. A vörös-, illetve a lilahagymának a szobahőmérséklet az ideális, az utóbbinak pedig a kamra hűvössége. Így biztosíthatjuk mindhárom számára a frissességüket.

 

 

 

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Kanapé

Kárpitozott fekvő- és ülőbútor, aminek rendszerint van támlája. Tovább

Biztonságtechnika

A biztonságtechnika alapján a védelem megtervezésekor a tervező és a tulajdonos, aki valamely... Tovább

Tovább a lexikonra
Ebéd Egészséges életmód Konyha Növények