notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

húsvéti nyuszi

hirdetes

Húsvétra nyuszi

Józan Szilvia

Több családnál húsvéti hagyománynak számít, hogy húsvét alkalmából a családot meglepik egy kis nyuszival. Ennek főleg a gyerekek örülnek, akik szívesen játszanak az apró állattal. De érdemes végiggondolni, hogy ez miatt a pár nap miatt érdemes egy nyuszit megvenni. Hiszen a gyerekek egy idő után sajnos már nem minden esetben érdeklődnek a nyuszi iránt, így a szülőkre marad a gondozása. Ezért vetődött fel a csak húsvétra kölcsönözhető nyuszi ötlete.

húsvéti nyuszi

Húsvétra nyuszit

 

Ha mindenképpen szeretnénk valamilyen állatot, főleg nyuszit húsvétra, akkor nem feltétlenül kell megvennünk. Egy új program keretében, akár bérelhetünk is egyet, amit az ünnepek után vissza kell vinnünk. Ez a lehetőség azért terjed el leginkább, mert hosszútávon a lelkesedés már nem tart ki a nyulak részére a gyerekektől és sokszor a szüleiktől sem. A pici nyuszi felnő és akkor már sokan nem is érdeklődnek iránta. De ha húsvétra béerünk egyet, akkor nyugodt szívvel adhatjuk vissza, mégis rengeteg szép pillanatot okoztunk vele a családnak.

 

húsvéti nyuszi

 

húsvéti nyuszi

 

húsvéti nyuszi

 

húsvéti nyuszi

 

húsvéti nyuszi

 

húsvéti nyuszi

 

húsvéti nyuszi

 

Nyuszi etetése és tartása

 

A nyuszik alapvetően a füvet szeretik, és természetesen a répát. De mindenfajta nyúltáp és salátát is szívesen megeszik. Arra figyeljünk, hogy mindig legyen tiszta víz a ketrecében. Tegyünk alá egy kis szárított szalmát, vagy egy kis faforgácsot. A legjobb helye a kertben lenne, és akkor is főleg a földközelben. De idén a hideg időjárás, a hó és eső miatt a legjobb helye a szobában van. Amikor elhozzuk a nyuszit, akkor már legyen meg a ketrec amibe majd belerakhatjuk. Igen félős, iedős állatok, így nem célszerű elengedni őket a házban, mert a legkisebb helyekre is bemásznak. Onnan pedig nehéz kicsalogatni.

hirdetes

 

húsvéti nyuszi

 

húsvéti nyuszi

 

húsvéti nyuszi

 

A nyuszi és más állatok

 

A nyuszi félénk állatként nem támad meg más háziállatokat. Az ellenkezője már nem feltétlenül igaz. A kutyák általában barátságosan fogadják a nyulakat, de ez a macskákra ritkábban igaz. Ha macska van a háztartásban akkor szinte minden a méretektől függ. Ha pici macskánk és nagy nyuszink, akkor nagy valószínűséggel a cica nem fogja bántani a nyuszit. Ha viszont a fordítottja áll elő, és van egy pici nyuszink és egy nagy macskánk, akkor ne engedjük a nyuszi közelébe, főleg, ha eddi más háziállat nem volt a családban a macska mellett.

hirdetes

 

húsvéti nyuszi

 

húsvéti nyuszi

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Lakberendezési szakszótár

Murphy ágy

A tervező William Lawrence Murphy volt, akinek ez a remek ötlet még az 1900-as években pattant... Tovább

Karácsony előtti nagytakarítás

Minden évszakban érdemes egy nagyobb takarítást elvégezned, hiszen ezzel teszed igazán... Tovább

Tovább a lexikonra