notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.További részletek itt!

Húsvéti sárgatúró receptje - a legfinomabb húsvéti sárgatúró recept!

hirdetes

Húsvéti sárgatúró receptje - így lesz tökéletes!

fö, NA

A húsvéti asztal egyik legfinomabb eleme a sárgatúró. Ahhoz pedig, hogy tökéletesre készítsd, ezeket a trükköket kell ismerned! Így bárki elkészítheti otthon!

Húsvéti sárgatúró receptje

Az ünnepi asztal egyik legfinomabb eleme a sárgatúró, aminek a legnagyobb hagyománya a szabolcsi régióban és a hajdúságban van, de a megfelelő recepttel természetesen bárki elkészítheti otthon. Ha még nem hallottál róla, esetleg még nem próbáltad, akkor idén mindenképpen készítsd el, mert kellemes ízével színfoltot hoz a húsvéti reggelikbe. Ezután pedig nem is tudod majd elképzelni nélküle az ünnepet.

 

Így készítsd el a húsvéti sárgatúrót

A sárgatúróhoz alapvetően nem kell más, csak tojás, tej és valamilyen édesítőszer (cukor, méz, alternatív édesítők). Az arányok általában így néznek ki: 1 liter tej, 10 tojás, 2 evőkanál édesítő (ízlés szerint változtatható).

hirdetes

 

A tojásokat ki kell keverni az édesítővel és a már forrásban lévő tejhez folyamatos kevergetés mellett hozzá kell csurgatni. Addig kell főzni, amíg a fehérje ki nem csapódik a folyadékban és darabosan össze nem áll. Ha ezzel készen vagy, egy sűrűn szőtt vászonkendőbe szedd át. A kendő száját kösd össze és akaszd fel egy olyan helyre a konyhában, kamrában, ahol szabadon tud lógni és a gravitáció segítségével kicsoroghat belőle a savó egy alá helyezett edénybe. Ha kicsöpögött a felesleges savó, akkor hűtőben tárold.

 

Mivel ízesítsd? Bármivel feldobhatod a sárgatúrót

hirdetes

Mielőtt még kendőben felakasztottad volna, a kicsapódott túrós rögökhöz bátran keverhetsz tetszés szerint extra hozzávalókat, mint a mazsola, egyéb aszalt gyümölcsök, magvak vagy akár ezek keveréke. Ha kedveled a vanília és a fahéj ízét, azt főzés közben a lébe is beleteheted, így még pikánsabb túrót kaphatsz.

 

Egyedi fűszerezés

 

A klasszikus fűszerek közé tartozik a vanília és a fahéj, de ha merészebb vagy, akár mentát, citromfüvet, ánizst, kardamomot, szegfűszeget is tehetsz a keverékbe. Nagyon jó ötlet lehet még a reszelt citrom- vagy narancshéj hozzáadása is, ami szintén izgalmas végeredményt hoz.

 

Hogyan készítheted még a sárgatúrót és mire használhatod ezen kívül? Elmondjuk a következő oldalon!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Lakberendezési szakszótár

Modern stílus

A modern stílushoz tartozik minden, ami éppen divatos, vagy ami máshová nem besorolható. Talán... Tovább

Új építésű eladó lakás

Új építésű eladó lakás Egy új építésű eladó lakás tökéletes befektetés, ha... Tovább

Tovább a lexikonra
DIY Háztartás Konyha