notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Dagasztás nélküli húsvéti kalács receptje

hirdetes

Húsvéti kalács daragasztás nélkül - recept

VZS
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy fenséges húsvéti kalács receptjét hoztuk el ma nektek, amit még a kezdő háziasszonyok is kipróbálhatják nyugodtan, hiszen ezt még dagasztani sem kell!

Dagasztás nélküli húsvéti kalács receptje

Ha Húsvét, akkor csoki, édesség, desszert feltétlen kell a finom bor és pálinka mellé. :) Ma egy fenséges ízű, puha, húsvéti kalács receptjét hoztuk el nektek, amely dagasztás nélkül készül. Kezdő háziasszonyok is bátran kipróbálhatják ezt a receptet. Nincs vele sok munka, mindössze ezek kellenek hozzá:

 

Hozzávalók:

1 kg liszt,
40 g friss élesztő (vagy 1,5 tasak porélesztő),
500 ml tej,
350 g cukor,
300 g vaj,
30 g zsír,
500 g mazsola,
10 tojás sárgája,
1 kiskanál só.

 

Következő oldalon elmondom hogyan készítheted el ezt a húsvéti kalácsot!

Dagasztás nélküli húsvéti kalács receptje

Elkészítés:

Tegyük az élesztőt 350 ml meleg tejbe és adjunk hozzá 1 teáskanál cukrot és 150 g lisztet, meleg helyen addig hagyjuk állni amíg a kovász megnő, majd összeesik (kb. 30-40 perc). A tojássárgáját kavarjuk ki a cukorral, a sóval és a vajjal (az összes hozzávaló szoba hőmérsékletű kell legyen) vagy kézi robotgéppel kavarjuk habosra, majd adjuk hozzá a kovászhoz. Hagyjuk ezt a keveréket a duplájára nőni (kb. 1-1,5 óra). Amikor megkelt adjuk hozzá a megmaradt lisztet és a tejet, állítsunk össze egy jó puha tésztát belőle.

hirdetes

 

 

 

Hagyjuk kelni meleg helyen még 1 órán át.

 

 

Lapozz egyet és nézzük meg a további lépéseket!

 

Dagasztás nélküli húsvéti kalács receptje

Amikor letelt az 1 óra tegyük bele a mazsolát (én megszórtam kevés liszttel) és hagyjuk a tésztát még egyszer kelni 1 órán keresztül. Majd osszuk el két részre és tegyük bele két tálba mert még mindig nőni fog a tészta.

 

 

Tegyük a tésztát az előkészített sütőformákba (vajjal kikent és liszttel megszórt, vagy sütőpapírral kibélelt) kanállal rakjuk a formákba az elkészített tésztát úgy, hogy a tészta ne haladja meg a forma magasságának az  egyharmadát, a tészta tetejét igazítsuk el egy kanállal.

 

 

 

Lapozz egyet és nézzük meg a további lépéseket!

Dagasztás nélküli húsvéti kalács receptje

Tegyük be sülni előmelegített sütőbe 190-200 fokon süssük 40 percet, majd a biztonság kedvéért végezzük el a fogpiszkáló tesztet.

Hagyjuk a formákban kihűlni a kalácsokat, a tetejükre tehetünk cukormázat (porcukorral és vízzel készített máz).

A megadott hozzávalókból 7 kalácsot kaptam amelyeket 750 ml-s formákban sütöttem ki. Ha nincs megfelelő formád, akár tiszta konzervdobozokat is használhatsz, de nagyobb sütőformák is megfelelőek.

 

 

 

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
DIY Háztartás Konyha

Lakberendezési szakszótár

Akác kültéri burkolat

Az akác kültéri burkolat az egyik legjobb választás, ha teraszod vagy kerted szeretnéd fával... Tovább

Újévi népszokások

A magyarság körében újév napjának népies neve kiskarácsony. Ezen a napon régen szokás... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 204

Átlagos értékelés: 5.0