Ahhoz, hogy tökéletes főtt tojásaid legyenek Húsvétkor, ezt a trükköt feltétlen ismerned kell. Tedd ezt a főzővízbe, így garantáltan isteni tojásaid lesznek!
![Húsvéti trükk: ezt tedd a főzővízhez, hogy a tojás tökéletes legyen! Tojás főzés trükk húsvétra](/kep/730x400/2687357.jpg)
Szakértők azt mondják, hogy a 7-10 naposnál nem régebbi az ideális a főzéshez és könnyű a hámozása. Sajnos a boltba vásárolt tojásoknál ez nem garantált vagy nem kideríthető viszont vannak tippek, hogy ne érjen meglepetés minket. Azt mondják, hogy a régebbi tojások kevésbé lúgosak ezért héjuk jobban tapad, főzés után nehéz meghámozni. Hogy ezt elkerüljük a legjobb trükk, ha 1-2 teáskanál szódabikarbónát teszünk a főző vízbe, ez megnöveli majd a lúgosságát és gond nélkül eltávolítható lesz a héj.
Íme néhány bónusz trükk a tökéletesen főtt tojás készítéséhez:
Ha nem tudod mennyire friss a tojás így ellenőrizd: ha egy tál vízben vízszintesen süllyed el a tojás, akkor nagyon friss, ha függőlegesen, akkor tökéletes a főzéshez, viszont ha feljön a víz felszínére, akkor már régi.
Következő oldalon elárulok még pár plusz trükköt a tökéletes tojás főzéséhez!
![Húsvéti trükk: ezt tedd a főzővízhez, hogy a tojás tökéletes legyen! Tojás főzés trükk húsvétra](upload/newsimages/srHdLXuGBlAXkWxv.jpg)
-A repedés megelőzésére a legjobb, ha főzés előtt kivesszük a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen, vagy beáztatjuk kis időre meleg vízbe. Így a főzővízbe téve a hő különbségtől nem pattan el a héj.
-Főzéskor annyi víz szükséges, hogy a tojásokat ellepje az egyenletes keménység eléréséhez.
-A készre főtt forró tojásokat tegyük át jeges vízbe, ez is segíti a könnyű hámozást.
-Ha szeretnénk „arany tojást” készíteni, főzés előtt jól rázzuk össze a bel tartalmát és csak azután tegyük a főző vízbe.
Forrás: blogmania.hu